ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Χρήστος Νικολάου ανακοινώνει όνομα παράταξης και γραφεία – Συνέντευξη στο “Χαϊδάρι Σήμερα”

Ο Χρήστος Νικολάου είναι το νέο πρόσωπο στην “κούρσα” για τη θέση του δημάρχου της πόλης. Αποκαλύπτει στο “Χαϊδάρι Σήμερα” το όνομα του συνδυασμού του, όπως και τη γενικότερη ετοιμασία του ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Μιλάει επίσης για την πολιτική του αφετηρία, αλλά και τα προβλήματα του Χαϊδαρίου ως κίνητρο για την ενεργοποίησή του στα δημοτικά πράγματα.

Συνέντευξη στον Μενέλαο Χρόνη

Κύριε Νικολάου κατοικείτε στο Χαϊδάρι 40 χρόνια. Πώς και αποφασίσατε τώρα να θέσετε υποψηφιότητα για Δήμαρχος;

Για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Αρχικά να σας πω ότι ασχολούμαι ήδη με τα κοινά στο Χαϊδάρι. Από τον Μάϊο του 2018 είμαι εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. τον Οκτώβριο του 2021 ήμουν υποψήφιος Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Χαϊδαρίου, ενώ το 2019 ήμουν και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Έφτασα, όμως, σε ένα σημείο βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Χαϊδάρι, όπου απογοητεύτηκα και αποφάσισα να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά με την πολιτική. Έχοντας ολοκληρώσει την επαγγελματική μου καριέρα, φτάνοντας στο βαθμό του Αντιστράτηγου ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας έχω τώρα πια τον χρόνο, την εμπειρία, αλλά και τις διοικητικές ικανότητες που απαιτούνται, ώστε να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου.

  • Ποια είναι η σχέση σας με την πολιτική γενικότερα;

Η πολιτική είναι κάτι που με συγκινεί από όταν ήμουν νεαρός. Πάντα με γοήτευε η ιδέα της προσφοράς στο σύνολο. Το να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και να βοηθάω. Για αυτό, εξάλλου, και ακολούθησα την καριέρα του αξιωματικού στην ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, να σας πω ότι η σχέση μου με την πολιτική χαρακτηρίζεται και από το γεγονός ότι είμαι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ιδιότητά αυτή με βοήθησε πολύ νωρίς να αποκτήσω ιδεολογική ταυτότητα, την οποία και ουδέποτε απαρνήθηκα ή έκρυψα.

Ο Χρήστος Νικολάου ανακοινώνει όνομα παράταξης και γραφεία - Συνέντευξη στο "Χαϊδάρι Σήμερα" 3
Ο Χρήστος Νικολάου μιλάει στον Μενέλαο Χρόνη.
  • Κάνατε λόγο νωρίτερα για «την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Χαϊδάρι». Τι ακριβώς εννοείτε;

Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες. Ωστόσο θα επικεντρωθώ στα βασικά τα οποία αγανακτούν πολύ κόσμο. Αρχικά, έχουν χρόνια να γίνουν ολοκληρωμένες ασφαλτοστρώσεις οδών, με αποτέλεσμα να έχουμε απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο με τόσα προβλήματα, όπως οι λακκούβες, όπου οι πολίτες κυριολεκτικά «σπάνε» τα αυτοκίνητά τους και οι οποίες είναι ακόμα πιο επικίνδυνες για τις μοτοσικλέτες. Το μόνο που βλέπουμε να γίνεται, είναι αποσπασματικές επιδιορθώσεις που σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα. Ξεκάθαρα, απαιτούνται νέες ασφαλτοστρώσεις σχεδόν σε όλους τους δρόμους της πόλης. Από την άλλη, τα πεζοδρόμια είναι τις περισσότερες φορές ανύπαρκτα και συχνά επικίνδυνα για τους διερχόμενους πεζούς. Ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους. Έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα τόσο στον τοπικό Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που τραυματίστηκαν εξαιτίας της κακής κατάστασης των πεζοδρομίων της πόλης μας. Πολλές φορές η δικαιολογία της διοίκησης είναι ότι φταίνε οι ρίζες των δέντρων που δημιουργούν φθορές στα πεζοδρόμια και δεν μπορούν να τα επισκευάσουν, γιατί πρέπει να κοπούν τα δέντρα. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρέπει να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα; Λύσεις υπάρχουν και τις περισσότερες φορές δεν απαιτείται η κοπή δένδρου. Φτάνει να ασχοληθούμε σοβαρά με το πρόβλημα.

Από την άλλη βλέπουμε ασυντήρητες δημοτικές εγκαταστάσεις. Αναφέρω 2 παραδείγματα: Καταρχάς το κλείσιμο του κολυμβητηρίου, που έγινε αφού υπήρξαν καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο ότι το νερό είχε πρασινίσει και ήταν ακατάλληλο για χρήση. Έτσι, αναγκάστηκε η διοίκηση του δήμου να το κλείσει, να αλλάξει το νερό και να κάνει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Όλα αυτά, γιατί δεν υπήρξε πρόνοια και σχεδιασμός για τη σωστή και έγκαιρη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Δεύτερο παράδειγμα, το Κλειστό Γυμναστήριο στο Δάσος Χαϊδαρίου, όπου οι λίγες βροχές των τελευταίων ημερών, ήταν αρκετές, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του και να επιστρατευθούν κουβάδες για να μαζευτούν τα νερά!

Όσο για την καθαριότητα; Είναι υποτυπώδης. Η ανακύκλωση απαξιωμένη. Οι καφέ κάδοι δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, ενώ κάποια σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν, μόλις, πριν λίγους μήνες, όταν άλλοι δήμοι τα χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια.

Για τη φωταγώγηση των δρόμων της πόλης, τη νύχτα, ούτε λόγος. Σε πολλά σημεία είναι ανύπαρκτη και σε άλλα επιεικώς πλημμελής. Αλλά τι να πούμε όταν κάποιος δεν φροντίζει ούτε το ίδιο του το «σπίτι»; Πριν λίγες ημέρες, περνώντας από την οδό Επαύλεως (δρόμος που εφάπτεται του Δημαρχιακού Μεγάρου) τέσσερεις δημοτικοί φωτεινοί σηματοδότες, στη σειρά, ήταν σβηστοί. Το απόλυτο σκοτάδι! Η έλλειψη φωτισμού δημιουργεί εκτός των άλλων και σοβαρό αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες του Χαϊδαρίου, αίσθημα το οποίο ενδυναμώνεται και από την έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας.

Η λίστα των ελλείψεων και των παραλείψεων είναι ατελείωτη. Ενδεικτικά ανέφερα τα παραπάνω τα οποία ήταν ζητούμενο από την προηγούμενη διοίκηση. Η παρούσα, ύστερα από τριάμισι χρόνια, δεν κατάφερε ούτε ένα από αυτά να επιλύσει. Αδυνατεί ακόμα και να απορροφήσει χρηματοδοτικά κονδύλια για την κατασκευή έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Μιλάμε για χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ που πάνε χαμένες.

  • Το όνομα του συνδυασμού το έχετε αποφασίσει; Είναι ανακοινώσιμο;

Το όνομα του συνδυασμού είναι “Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα” και συμπυκνώνει την ανάγκη που έχει ο δήμος μας για επανεκκίνηση. Όλα όσα μας απογοητεύουν, μας θυμώνουν και μας θλίβουν πρέπει να μείνουν πίσω. Έχουμε ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα, έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά που προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών και έχουν θέληση για αλλαγή. Θέλω επίσης να σας πω, με αφορμή την ερώτησή σας αυτή ότι σε λίγες μέρες θα ανοίξουν τα γραφεία του συνδυασμού μας στην οδό Καραϊσκάκη, αρ. 63 όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να έρθουν να μας βρουν, να τους παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας και να συζητήσουμε μαζί τους για όλα όσα απασχολούν το Χαϊδάρι.

  • Μία τελευταία ερώτηση. Σε ποιους ψηφοφόρους απευθύνεται ο συνδυασμός «Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα», κ. Νικολάου;

Η ιδεολογική μου ταυτότητα είναι γνωστή και ουδέποτε την έκρυψα, όπως σας προανέφερα. Ωστόσο το «Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα» κινείται πάνω και πέρα από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Έχουμε μπροστά μας μία μάχη και στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Ως εκ τούτου, ο συνδυασμός μας απευθύνεται σε όσες και όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς και το ίδιο όραμα, για τη δημιουργία ενός δήμου πρότυπο. Πρόσφατα έδωσα στη δημοσιότητα τα ονόματα ανθρώπων που ήδη συμπορεύονται μαζί μου και δηλώνουν την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα μου. Είναι άνθρωποι σαν εσάς και σαν εμένα που αγαπάνε το Χαϊδάρι και επιθυμούν μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που μας στέρησαν. Στο προσεχές διάστημα θα σας ανακοινώσω και νέα ονόματα.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Νικολάου εδώ:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button