ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ντηνιακός “ισοπεδώνει” Μπέλλα, στην πρώτη κίνηση αναδιάταξης της παράταξής του

Όποιος πει ότι αιφνιδιάστηκε από την αποπομπή της Ελένης Μπέλλα από την ηγετική ομάδα της διοίκησης του Δήμου, θα πει ψέματα. Από καιρό φαίνονταν τα σύννεφα στη σχέση της με τον Βαγγέλη Ντηνιακό και μάλιστα η διαφωνία τους για το κεντρικό πολιτικό περιεχόμενο της αρμοδιότητάς της είχε δημοσιοποιηθεί με εμφαντικό τρόπο (βλέπε Διάσταση απόψεων Ντηνιακού – Μπέλλα για τα γήπεδα τένις). Εξίσου απίθανο θα είναι, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, και το να παραμείνει στην παράταξη Ντηνιακού. Επιδιώξαμε να τη ρωτήσουμε σχετικά, αλλά δεν θέλησε να μιλήσει.

Το πολυσχιδές “χαρτοφυλάκιό” της μοιράστηκε μεταξύ της Κωνσταντίνας Χρονοπούλου, που “προβιβάστηκε” σε αντιδήμαρχο, του Γιάννη Κέντρη και του Γιώργου Βελέντζα.

Η Ελένη Μπέλλα είναι γυμνάστρια και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δασκάλα παραδοσιακών και μοντέρνων χορών στα σχολεία της πόλης, εκτός διδακτικού ωραρίου, για λογαριασμό των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Η εργασία στον χώρο αυτό της χάρισε συμπάθειες και η προεκλογική ένταξή της στην παράταξη Ντηνιακού θεωρήθηκε από τον ίδιο καλή “μεταγραφή”, ένα από τα νέα πρόσωπα που παρουσίασε με διεισδυτικότητα στο εκλογικό σώμα. Πράγματι, τον Μάιο του 2019 πλασαρίστηκε πολύ ψηλά σε ψήφους, τέταρτη στο “Χαϊδάρι Ξανά” με 566 σταυρούς.

Πρόσωπα σαν την Ε. Μπέλλα έφεραν ψήφους, από την άλλη όμως δεν έχουν την συμβατική αντίληψη για την πολιτική και τους συμβιβασμούς που αυτή ζητάει, γι’ αυτό είναι απρόβλεπτη η αντίδρασή τους σε “ασκήσεις ισορροπίας”, εδικά σε στιγμές κρίσης. Πόσο μάλλον απέναντι στην συγκρουσιακή νοοτροπία που ανέδειξε ως νικητής των εκλογών και δήμαρχος ο Βαγγέλης Ντηνιακός. Έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές στην πόλη μας περίμεναν εξέλιξη σαν τη σημερινή, σε μια παράταξη με άψητους πολιτικά ανθρώπους, χωρίς στιβαρό αυτοδιοικητικό και ιδεολογικό σύνδεσμο.

Οι κατηγορίες από την πλευρά του δημάρχου είναι σοβαρές: Έλλειψη συνεργασίας και αναποτελεσματικότητα στο έργο της, προσωπικές πολιτικές και διάθεση αυτοπροβολής, επιμονή να επιβάλει την προσωπική της άποψη, αν και της αναγνωρίζει και “καλές προθέσεις κάποιες φορές”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου

Αντικαταστάθηκε σήμερα, 15/4, η Αντιδήμαρχος κα Ελένη Μπέλα και μεταβιβάζονται  τις προσεχείς ημέρες οι αρμοδιότητές της. Η αντικατάσταση της κας Μπέλα ήταν αναγκαία πλέον λόγω της διαφωνίας της με το σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων του Δήμου το οποίο, μετά  την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το έργο Ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, τίθεται άμεσα σε δημόσια διαβούλευση.

Η επιμονή της κας Μπέλα να επιβάλει την προσωπική της γνώμη σε σημαντικά θέματα  για τα οποία η κατεύθυνση του Δήμου είναι διαφορετική και για τα οποία δεν είχε εκδηλώσει καμία πρόθεση διαφοροποίησης παλαιότερα, προφανώς σημαίνει ότι δεν μπορεί να εισηγηθεί τον Κανονισμό κατά την διαβούλευση.

Πέραν αυτού, η πλήρης έλλειψη συνεργασίας της με τον Δήμαρχο και με τους Αντιδημάρχους έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιήσει αποτελεσματικά την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στους τομείς αρμοδιότητάς της συνολικά. 

Η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των στελεχών της Δημοτικής Αρχής είναι ιδρυτικό χαρακτηριστικό της παράταξής μας. Ξεκινήσαμε ως μια ομάδα με κοινές αρχές, αξίες και όραμα για την πόλη. Έτσι συνεχίζουμε με εφόδιο την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι Χαϊδαριώτες. Η άσκηση προσωπικών πολιτικών, συχνά με αρκετή δόση αυτοπροβολής, ακόμη και αν κάποιες  φορές οφείλεται σε καλές προθέσεις, τελικά αποδυναμώνει την συλλογική προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, γιατί έχουμε ως γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και την πρόοδο του Δημοτικού έργου.

Οι αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί στην κα Μπέλα, θα κατανεμηθούν πλέον ως εξής:

Η κα Κωνσταντίνα Χρονοπούλου αναλαμβάνει  τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κέντρης αναλαμβάνει καί την αρμοδιότητα του ελέγχου των κοινόχρηστων χώρων.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γιώργος  Βελέντζας αναλαμβάνει καί την αρμοδιότητα του Αθλητισμού.

Η κα Κωνσταντίνα Χρονοπούλου ορίζεται Αντιδήμαρχος Παιδικών Σταθμών, Συντήρησης Σχολείων και Δημοτικών Κτιρίων και Πολιτικής Προστασίας.

Η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να νοικοκυρέψει την διαχείριση των Αθλητικών Χώρων, να αναβαθμίσει όλες τις κοινωφελείς λειτουργίες του Δήμου και παράλληλα να υπερασπιστεί την Δημοτική περιουσία από έμμεσες ή και άμεσες απόπειρες ιδιωτικοποίησής της. Το επόμενο χρονικό διάστημα, με την σταδιακή επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα, θα επιδιώξουμε την επίτευξη αυτών των στόχων με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Για να κάνουμε το Χαϊδάρι ξανά μια πόλη πρότυπο, όπως αξίζει στους συμπολίτες μας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button