ΕΚΛΟΓΕΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Νίκος Καραγιάννης υποψήφιος δήμαρχος στο Αιγάλεω

Ο Νίκος Καραγιάννης “αφήνει πίσω του” το Χαϊδάρι και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Αιγάλεω, όπου κατοικεί πια.

Σημαντικές αλλαγές στην αυτοδιοικητική εκπροσώπηση του ΚΚΕ στην περιοχή μας, στις οποίες κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Νίκος Καραγιάννης. Ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου θα είναι στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου υποψήφιος δήμαρχος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στον Δήμο Αιγάλεω.

Όπως είναι γνωστό, η Βιβή Δάγκα, πρώην υποψήφια δήμαρχος του Αιγάλεω με την ίδια παράταξη εξελέγη βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, μαζί με τον Γιώργο Πέρρο.

Ο Νίκος Καραγιάννης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι και κατοικεί στο Αιγάλεω. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2014 στο Χαϊδάρι με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου και έγινε αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας. Είναι Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής  Νοτιοδυτικών Συνοικίων.

Νίκος Καραγιάννης: Αλλά πλέον γνωρίζουμε καλά ότι στον βωμό των κερδών τους, θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές, θυσιάζονται τα δικαιώματά μας, θυσιάζονται οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις, θυσιάζεται το λαϊκό εισόδημα, θυσιάζεται η υγεία και η παιδεία.

Στις εκλογές του Μαΐου ο Νίκος Καραγιάννης ήταν υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνα με το ΚΚΕ, όπως και ο Μιχάλης Σελέκος, που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Χαϊδάρι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά χωρίς ένα σημαντικό στελεχός του, αυτή τη φορά.

“Μόνο το ΚΚΕ με την αταλάντευτη δράση του θέτει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες!”

Ο Νίκος Καραγιάννης αναφέρθηκε στα προβλήματα του Αιγάλεω, ειδικά της σχολικής στέγης, ανοίγοντας τη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αιγάλεω (6 Μαΐου), με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Εδώ στην εργατούπολη του Αιγάλεω, σε αυτές τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, έχουμε στήσει τη ζωή μας χιλιάδες οικογένειες. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανησυχίες για τη ζωή και το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Για όλα αυτά, τα όλο και χειρότερα που ζούμε και αυτά που μας ετοιμάζουν να ζήσουμε δεν φταίει το κακό μας ριζικό όπως μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν, για να μας κάνουν όλους συνένοχους.

Φταίει το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γίνεται όλο και χειρότερο γιατί λειτουργεί για να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα, γιατί παράσιτα είναι οι κάθε λογής επενδυτές, μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές που απολαμβάνουν τα αμύθητα κέρδη τους και τις δεκάδες φοροαπαλλαγές τους, την ίδια στιγμή που εμείς στο Αιγάλεω, μετράμε τις πληγές μας και δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα.

Και επειδή χειροτερεύει αυτό το σύστημα χρόνο με το χρόνο, έχει επιβεβαιωθεί περίτρανα ότι χειρότερη γίνεται και η κάθε επόμενη κυβέρνηση που πατάει στις ίδιες ράγες που μας έφεραν ως εδώ. Γι’ αυτό και λέμε ότι όποια κυβέρνηση και να βγει, στις 22 Μάη, θα είναι απέναντι στα δικά μας συμφέροντα, γι’ αυτό και πρέπει να είναι δυνατό το ΚΚΕ, για να είμαστε εμείς πιο δυνατοί, να είναι η δική μας φωνή πιο δυνατή.

Την ώρα που ΝΔ – ΣΥΡIZA και ΠΑΣΟΚ κατηγορούν ο ένας τον άλλο ότι του αντέγραψε το πρόγραμμα διακυβέρνησης σαν σχολιαρόπαιδα, όλοι τους κοστολογούν με κριτήριο πως θα πάνε τα λεφτά στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό και εμείς τους ξεκαθαρίζουμε ότι πρόθυμοι να βάλουμε πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική, δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε, για αυτό και δεν μας παίρνουν στο κατόπι οι εργαζόμενοι στο Αιγάλεω, αλλά μας σέβονται, μας ακούν και το ΚΚΕ έχει μεγάλο κύρος στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας που θα εκφραστεί και στις εκλογές με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αλλά πλέον γνωρίζουμε καλά ότι στον βωμό των κερδών τους, θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές, θυσιάζονται τα δικαιώματά μας, θυσιάζονται οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις, θυσιάζεται το λαϊκό εισόδημα, θυσιάζεται η υγεία και η παιδεία.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Αιγάλεω των 8.500 μαθητών είναι η άθλια κατάσταση της σχολικής στέγης.

Ένα από τα κύρια που συμφωνούν όλοι τους αποδεδειγμένα, είναι ότι η μόρφωση των παιδιών μας, γι’ αυτούς αποτελεί δυσβάστακτο κόστος για το κράτος. Την ίδια στιγμή που διοχετεύονται εκατομμύρια για μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως οι “πράσινες” επενδύσεις που χρηματοδοτεί ο Δήμος για τη λεγόμενη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, γιατί το βασικό πρόβλημα στο Αιγάλεω είναι ότι δεν βρίσκουμε που να φορτίσουμε τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα, οι γονείς αντιμετωπίζουμε καθημερινά τεράστια προβλήματα στα δημόσια σχολεία του Αιγάλεω:

– Γερασμένα σχολεία, υπόγειες τάξεις, τάξεις χωρισμένες με γυψοσανίδες.

– Σχολεία χωρίς αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χωρίς γυμναστήριο και βιβλιοθήκη, χωρίς τραπεζαρία.

– Σχολεία με τσιμεντένια προαύλια, χωρίς ένα δέντρο και πολλά άλλα.

Μόνο να σκεφτεί κανείς πως εδώ στο Αιγάλεω λειτουργούν ακόμα σχολεία που χτίστηκαν το 1931.

Θα μπορούσε να πει κανείς δεν πάει πιο κάτω, όμως δυστυχώς ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα 6 σεισμόπληκτα σχολεία από το σεισμό του 2019, στα οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και τα παιδιά μας παραμένουν στοιβαγμένα σε τάξεις άλλων σχολείων όπου μεταφέρθηκαν το 2019, χωρίς τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χωρίς αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, κυλικεία, ακόμα και τουαλέτες που θα φτάνουν για όλα τα παιδιά.

Και επειδή όλα έχουν τη σημασία τους, αξίζει να θυμηθούμε ότι το 2019 όταν έγινε ο σεισμός, είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Περιφερειακή Αρχή ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ και τώρα φυσικά έχουμε κυβέρνηση ΝΔ, Περιφερειακή Αρχή ΝΔ και Δημοτική Αρχή ΝΔ, αλλά τα σχολεία παραμένουν σεισμόπληκτα. Τόσο μεγάλες είναι οι διαφορές της αυτοδύναμης και σταθερής κυβέρνησης, από την προοδευτική κυβέρνηση που θα φέρει δικαιοσύνη.

Θα πει κανείς αποκλείεται να έχει κι άλλο πιο κάτω, κι όμως ακόμα πιο ενδεικτικό παράδειγμα είναι το υπό έξωση 9ο Δημοτικό, που οι γονείς με τους πολύμηνους αγώνες τους, έγιναν γνωστοί σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουν να παλεύουν να κρατήσουν το σχολείο τους, που έκλεισε σε μια νύχτα, γιατί πουλήθηκε σε γειτονικό ιδιωτικό σχολείο.

Δηλαδή το ίδιο το κράτος υποχώρησε μπροστά στα κέρδη ενός ιδιωτικού ομίλου και τώρα οι 200 μαθητές του σχολείου κάνουν μαθήματα σε αίθουσες στο μέγεθος ενός κελιού, με ένα προαύλιο όσο ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ, χωρίς να υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες θεσπισμένες υποχρεώσεις για να λειτουργεί εκεί σχολείο με 100 μαθητές.

Και φυσικά υπάρχουν και τα παραδείγματα των ειδικών σχολείων που ντρέπεται και η ντροπή, γιατί όσοι κυβερνούν και κυβέρνησαν δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες. Το κτίριο του ΕΝΕΓΥΛ με τις γκρεμισμένες τουαλέτες, τα κτίρια του ΕΕΕΕΚ και του ΕΝΕΓΥΛ, των ειδικών σχολείων με μαθητές με αυξημένες ανάγκες, που έχουν τουαλέτες που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου, χωρίς ασανσέρ, ενώ φοιτούν μαθητές με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα.

Όλα αυτά τα προβλήματα το ΚΚΕ τα έχει αναδείξει με πολλές επερωτήσεις, με τοποθετήσεις βουλευτών του, με καταγγελίες προς την Υπουργό και τους αρμόδιους φορείς.

Γιατί το ΚΚΕ φίλες και φίλοι, με τη συνεχή, αγωνιστική και αταλάντευτη δράση του και κυρίως με την πολιτική του πρόταση, θέτει σταθερά στο επίκεντρο τις ζωές μας, τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Μόνο που σήμερα, ταυτόχρονα με τη συμμετοχή μας στον αγώνα για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα φρένο, να εμποδίσουμε τις επικίνδυνες εξελίξεις, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης και να έχουμε ορισμένες κατακτήσεις, είναι ανάγκη όλοι και όλες να “κάνουμε λογαριασμό” να σκεφτούμε τι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια και τι έλεγαν ο ένας μετά τον άλλο, όλοι οι κυβερνώντες.

Πριν λίγες μέρες ο Μητσοτάκης, εδώ από το Αιγάλεω, σε μια κλειστή για τους Αιγαλιώτες προεκλογική φιέστα, πανηγύριζε για τις δουλειές που ανθίζουν, για τις επενδύσεις που έρχονται, για το πιάσιμο της επενδυτικής βαθμίδας και τα δήθεν λεφτόδεντρα του Ταμείου Ανάκαμψης που όμως δεν καταλήγουν στις τσέπες μας, αλλά στις τσέπες των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Όλες αυτές τις μέρες το ΠΑΣΟΚ και το ΜΕΡΑ25 προσπαθούν να μας πείσουν ότι προήλθαν από παρθενογένεση, για να ξεχάσουμε ότι συμμετείχαν και αυτοί στις προηγούμενες κυβερνήσεις που μας έφτασαν ως εδώ.

Την ίδια στιγμή οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γυρνάνε στις γειτονιές του Αιγάλεω και διαλαλούν τη “δήθεν” δίκαιη και προοδευτική κυβέρνηση που θα μας σώσει, αλλά έχουν πάθει αμνησία και έχουν ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους. Βέβαια, ευτυχώς στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές του Αιγάλεω δεν ζουν χρυσόψαρα, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι τους θυμίζουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, όπως αυτά του 3ου μνημονίου, που ψήφισαν με την ανοχή και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί στην ανάγκη τελικά βρίσκονται οι πρόθυμοι να δείξουν ανοχή και στήριξη.

Γι’ αυτό και εμείς τους ξεκαθαρίζουμε ότι πρόθυμοι να βάλουμε πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική, δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε, για αυτό και δεν μας παίρνουν στο κατόπι οι εργαζόμενοι στο Αιγάλεω, αλλά μας σέβονται, μας ακούν και το ΚΚΕ έχει μεγάλο κύρος στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας που θα εκφραστεί και στις εκλογές με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Το κρίσιμο δίλημμα που πρέπει να απαντήσουμε, είναι αν θα είναι δυνατά τα κόμματα και οι κυβερνήσεις τους που μας έφτασαν ως εδώ ή θα είναι δυνατός ο λαός από ένα ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Γι’ αυτό καλούμε όλους και όλες να πάρουν θέση δίπλα μας, στους αγώνες και στις εκλογές. Καλούμε όλους όσοι έχουν ενστάσεις, απορίες, ακόμα και επιμέρους διαφωνίες.

Ξέρουν ότι εδώ είναι ο χώρος στον οποίο μπορεί να ακουμπήσουν, είναι ο χώρος που δεν θα τους προδώσει, που με ειλικρίνεια, με σταθερότητα, με συνέπεια, με ακατάβλητη μαχητικότητα, θα δώσει πίσω στο ακέραιο και στο πολλαπλάσιο αυτή την ενέργεια και τη συμβολή που θα δώσει ο καθένας, στο Κόμμα μας.

Αυτή την εκλογική μάχη, τη δίνουμε με πολλούς περισσότερους, που παλεύουν μαζί μας χωρίς να ταυτίζονται και χωρίς να συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα μας, αλλά έχουν βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από όσα ζήσαμε.

Σε όλους αυτούς που σκέφτονται πως έχουμε πιάσει πάτο. Τους απαντάμε, όταν πιάσεις πάτο μόνο πάνω μπορείς να πας μετά. Για αυτό απλώνουμε το χέρι σε όλους και όλες, για να σηκωθούμε όλοι λίγο ψηλότερα. Γιατί υπάρχει ελπίδα με πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button