ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Το “νίκας τοις βασιλεύσι” του παπα Βασίλη, ο Σελέκος και ο Σπηλιόπουλος

Ο παπά Βασίλης αγιάζει τον δήμαρχο.

H εκδήλωση της βασιλόπιτας της Κάτω Αφαίας (22 Ιανουαρίου) κυλούσε μέσα σε χαλαρό κλίμα και ωραία διάθεση, ώσπου, την ώρα του αγιασμού, ο πατήρ Βασίλειος, εφημέριος του Αγίου Αντωνίου, έριξε μια μικρή “βόμβα” που εξιτάρισε το αριστερό ακροατήριο της εκδήλωσης. Ψέλνοντας το γνωστό απολυτίκιο είπε «νίκας τοις βασιλεύσι» αντί του συνηθισμένου «τοις ευσεβέσι». Κάποιοι αυτομάτως “ηλεκτρίστηκαν” και ακολούθησε αναταραχή με λίγες αποδοκιμασίες.

“Δεν εννοούμε τους Γλύξσμπουργκ!”

Η επιμονή του Δημάρχου

Ο δήμαρχος Μ. Σελέκος από απέναντι του έκανε κάποια νεύματα, αλλά ο ιερέας συνέχισε απτόητος το τελετουργικό. Μετά το δι’ ευχών όμως έδωσε εξηγήσεις από τη δική του σκοπιά, ότι δηλαδή δεν εννοεί τη δυναστεία των Γκλύξμπουργκ, αλλά τον βυζαντινό βασιλιά Ηράκλειο και όλους τους αυτοκράτορες που ταπεινώνονταν στη χάρη του Θεού και ύψωναν το Σταυρό. Ζήτησε, λοιπόν, από τους παραβρισκόμενους “να μην πέφτουν σε τέτοια παραμύθια”. Μάλιστα το συνέχισε, λέγοντας «Οι Γκλύξμπουργκ κρίθηκαν, να δούμε και τους άλλους…».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως τρέφει αισθήματα αγάπης προς το δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, γι’ αυτό και τον κάλεσε επιτακτικά να τον αγιάσει. Ο δήμαρχος. χωρίς να δείχνει διάθεση ότι θέλει να οξύνει τα πνεύματα, του απάντησε πως ο Αρχιεπίσκοπος και το 99,9% των ιερέων λένε «τοις ευσεβέσι».

Θ. Σπηλιόπουλος
Και ενώ η παρεξήγηση έδειξε να εκτονώνεται, ξαναφούντωσε όταν ήρθε η ώρα του Θοδωρή Σπηλιόπουλου να κόψει κομμάτι από την πίτα. Ξεπερνώντας τους παραταξιακούς και κομματικούς φραγμούς το αφιέρωσε στον δήμαρχο, διότι, όπως υποστήριξε, μέσα από την πολιτική του παρέμβαση ανακάλεσε στη συνταγματική τάξη τον ιερέα! Ο πατήρ Βασίλειος ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο ομιλητής και κάποιος του είπε “ο Σπηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ”. Χωρίς κουβέντα γύρισε την πλάτη και έφυγε και δεν κάθισε στο τραπέζι. Επιμένοντας ο κ. Σπηλιόπουλος συνεχάρη το δήμαρχο και διά χειραψίας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button