ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Νέος Μητροπολίτης Περιστερίου ο Γρηγόριος Παπαθωμάς

Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο επέλεξε η Ιερά σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προάγοντας τον αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπαθωμά σε Μητροπολίτη Περιστερίου.

Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς έλαβε 64 ψήφους από το εκλεκτορικό Σώμα των αρχιερέων και ο συνυποψήφιος του αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Νικολάου έλαβε 11 ψήφους.

Είναι καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010, στο Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου Παρισίων από το 1994, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών ΣΩΚΡΑΤΗΣ-GRATIANUS από το 2000.

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς γεννήθηκε το 1960 στα Νάματα Ασκίου-Βοίου Κοζάνης και είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Νομικής Σχολής και της Σχολής Κανονικού Δικαίου των Παρισίων, με Μεταπτυχιακὸ δίπλωμα στην Ἱστορία τῶν Θρησκευμάτων καὶ Θρησκευτικῆς Ἀνθρωπολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, με διδακτορικό στο Κανονικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Παρισίων.

Στην 25ετία που έζησε στο εξωτερικό, δίδαξε σε 20 Πανεπιστήμια τριών Ηπείρων (Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής) και είναι συγγραφέας 21 βιβλίων και άνω των 100 επιστημονικών άρθρων, σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, με ιστορικό, θεολογικό και θρησκειολογικό περιεχόμενο και με αντικείμενα της ειδικότητάς του, που είναι το Κανονικό Δίκαιο, τα οποία μεταφράστηκαν σε 16 διαφορετικές γλώσσες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button