ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Nέο εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park στον Κηφισό – Πότε ανοίγει

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το νέο εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park της Trade Estates και της Ten Brinke στον Κηφισό.

Το Εμπορικό Πάρκο βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 54, στο Νέο Φάληρο, εκτείνεται σε μια επιφάνεια 14.895 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 14.555,46 τ.μ. 400 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Στα 14 καταστήματα που θα στεγασθούν, συμπεριλαμβάνονται μισθωτές όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, LCWaikiki, Μουστάκας, Mc Donald’s κλπ.

Το Εμπορικό Πάρκο με “πράσινα” χαρακτηριστικά βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και η αποπεράτωσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί με ορίζοντα το Πάσχα του 2022, με την έναρξη λειτουργίας να εκτιμάται για τον Ιούνιο 2022.

Στις αρχές του 2022, ανακοινώθηκε επίσημα ότι το νέο retail park που κατασκευάζει η Ten Brinke στη συμβολή της Πειραιώς με τον Κηφισό περνάει στα χέρια της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, της εταιρείας επενδύσεων real estate του ομίλου Φουρλή, έναντι τιμήματος 18,3 εκατ. ευρώ.

Μέσω της νέας επένδυσης η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην διασταύρωση των οδών Κηφισού και Πειραιώς.

Σε συνδυασμό με το υπάρχον συγκρότημα όπου ήδη λειτουργεί η εταιρεία στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, αλλά και με τα δύο Big Box καταστήματα κορυφαίων ομίλων λιανικής, δημιουργείται ένας κορυφαίος εμπορικός προορισμός με εύκολη πρόσβαση και από τις δύο κατευθύνσεις της οδού Πειραιώς.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η εκμετάλλευση των συνεργειών μεταξύ των δυο συγκροτημάτων.

Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική της Εταιρείας να εξειδικευτεί και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς καθώς οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Στο μεταξύ, οι δήμαρχοι Πειραιά και Νίκαιας – Άγιου Ιωάννη Ρέντη υπέβαλαν αίτημα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη δημιουργία μίας νέας στάσης της γραμμής 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) στην περιοχή που βρίσκεται στη συμβολή του Κηφισού και της οδού Πειραιώς, ανάμεσα στους υφιστάμενους σταθμούς Μοσχάτο και Νέο Φάληρο, που θα εξυπηρετεί τα εμπορικά κέντρα της περιοχής, αλλά και τις γύρω γειτονιές του Ρέντη και του Μοσχάτου.

Πηγή: bizness.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button