ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νέα πυρκαγιά στο Άνω Σχιστό!!!

Συναγερμός για νέα εστία φωτιάς στο γνωστό σημείο στον Άνω Κορυδαλλό, στα σύνορα με το Χαϊδάρι, πάνω από τον Διομήδειο Κήπο.

Και αυτή τη φορά η φωτιά εκδηλώθηκε σε συνοικισμό στο Όρος Αιγάλεω, στη θέση Πυροβολεία. Η διαρκής επανάληψη του φαινομένου, πέρα από τον προβληματισμό που προκαλεί (τουλάχιστον πρέπει να προκαλεί…), έχει συντελέσει στην άρτια οργάνωση του μηχανισμού πυρόσβεσης, που και σήμερα έδρασε άμεσα και πρόλαβε τα χειρότερα.

Η Πυροσβεστική είχε ήδη εκεί ένα 4Χ4, που περιπολεί διαρκώς, μετά τις προηγούμενες 9 φωτιές (σύμφωνα με τον ΠΕΣΥΔΑΠ). Αυτό έκανε την πρώτη κρίσιμη παρέμβαση. Με το πρώτο σήμα έσπευσαν τμήματα της Πολιτικής Προστασίας των γύρω Δήμων (μεταξύ τους προσωπικό μέσα από τον Δήμο Χαϊδαρίου καοΚπρυδαλλου), ο ΠΕΣΥΔΑΠ, στελέχη του Διομήδειου Κήπου.

Η πολλοστή φωτιά σε έναν οικισμό παραπηγμάτων στο βουνό αποτελεί πρωτίστως ένα φαινόμενο με κοινωνική αιτία και η Πολιτεία πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα, να το ερμηνεύσει και να προσπαθήσει να βρει λύσεις. Σε προηγούμενα άρθρα μας γράψαμε για σκουπιδια που δεν συλλέγονται λόγω έλλειψης δρόμων, κάψιμο καλωδίων κ.α.

Γιατί αλλιώς, κάποια φορά, δεν θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε “σβήστηκε έγκαιρα”. Ούτε, φυσικά, πρέπει να θεωρείται φυσική κατάσταση η τόσο συχνή διάθεση πόρων, μέσων και προσωπικού. Μιλάμε για πολύ μεγάλες δαπάνες, ειδικά όταν πετούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Νέα πυρκαγιά στο Άνω Σχιστό!!! 3
Από τιν κινητοποίηση για τη σημερινή φωτιά στο Άνω Σχιστό. Φωτό: Γιώργος Μπρουσκάκης).

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button