ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ναυάγιο στην παραλία Ασπροπύργου – Στήθηκε πλωτό φράγμα για τη ρύπανση

Περιστατικά ρύπανσης της θάλασσας από διαρροή καυσίμων ή βύθιση πλοίων έχουν συμβεί πολλά στον Κόλπο της Ελευσίνας, χωρίς να παίρνουν δημοσιότητα. Αυτή τη φορά το κακό νέο κυκλοφόρησε στα κεντρικά ΜΜΕ, λόγω της ευαισθησίας που δημιούργησε το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη”.

Το απόγευμα της Δευτέρας ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ότι το φορτηγό πλοίο (αμμοληπτικό) «ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» το οποίο βρισκόταν δεμένο δίπλα από άλλο φορτηγό πλοίο, ανατολικά της προβλήτας Χαλυβουργικής, παρουσίασε έντονη εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να πάρει κλίση. Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε ότι σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της πλώρης, της πρύμνης και του κυρίου καταστρώματος του πλοίου είχε καλυφθεί από τη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια το πλοίο σταθεροποιήθηκε έχοντας επικαθήσει στον πυθμένα της θάλασσας.

 

Επίσης, στην θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν, προς παροχή συνδρομής, δεύτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος καθώς και λάντζες, ενώ παράλληλα πήγε Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού και ιδιώτης δύτης.

Με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας τοποθετήθηκαν αντιρρυπαντικά φράγματα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ στο σημείο παραμένει περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Περιμετρικά του φορτηγού πλοίου έχει ήδη διαπιστωθεί από στελέχη του Λιμεναρχείου Ελευσίνας θαλάσσια ρύπανση από ελαφρά πετρελαιοειδή χρώματος πράσινου και εκτάσεως περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20m2).

Στο σημείο ήδη έχει ποντισθεί, με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ ιδιωτική εταιρεία με τη συνδρομή δύο περιπολικών του λιμενικού ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας. Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί το 1969.

Η φωτογραφία εξωφύλλου προέρχεται από το αρχείο μας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button