ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Να γιατί έγινε η τετραπλή καραμπόλα στο Παλατάκι

Το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουνίου σημειώθηκε καραμπόλα τεσσάρων ΙΧ αυτοκινήτων στη διασταύρωση Λ. Αθηνών και Καραϊσκάκη. Γράψαμε ότι ευτυχώς το συμβάν περιορίστηκε σε υλικές ζημιές μόνο, αλλά και ότι τα αίτια του συμβάντος είναι άγνωστα.

Την απορία έλυσε αναγνώστης που έτυχε να είναι αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, μετά διάβασε την είδηση στην εφημερίδα μας και έγραψε στα σχόλια αυτό που είδε:

“Γλίστρησε μια γυναίκα όταν άναψε πράσινο και δεν πρόλαβε να περάσει. Σταμάτησε το άσπρο αυτοκίνητο και μετά έπεσαν ο ένας πίσω από τον άλλον. Το είδα live”.

Η μαρτυρία του είναι πολύτιμη, γιατί αναδεικνύει το μαρτύριο των πεζών που έχουν να διασχίσουν μια τεράστια λεωφόρο υψηλών ταχυτήτων, με αποτέλεσμα το παραμικρό λάθος ή αδυναμία γρήγορης κίνησης να τους βάζει σε κίνδυνο. Φανταστείτε την αγωνία της γυναίκας που γλίστρησε στη μέση αυτού του δρόμου. Αλλά την αντίστοιχη του οδηγού που την αντίκρισε μπροστά του.

Η πεζογέφυρα στο σημείο αυτό δεν έχει καν ξεκινήσει και η αιτία είναι ότι το Υπουργείο Υποδομών, που κινεί το έργο, έχει σταματήσει τη χρηματοδότηση. Βλέπε αναλυτικά: Ξανά στον “πάγο” οι πεζογέφυρες! Ιδού τι φταίει. Επιπλέον, παρά τα αμέτρητα συμβάντα η Περιφέρεια Αττικής περιορίζεται μονίμως σε υποσχέσεις ότι “θα φροντίσει την οδική ασφάλεια”, ενώ Τροχαία υπάρχει μόνο μετά τα περιστατικά, προληπτικά δεν κάνει τίποτε.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button