ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Music is… Πολύπλευρη καλλιτεχνική δημιουργία και εκπαίδευση στο Χαϊδάρι

 

Εδώ και τέσσερα χρόνια μια ομάδα ανθρώπων από τον χώρο της μουσικής, όλοι τους με υψηλού επιπέδου σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου αποκόμισαν γνώση και εμπειρία, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν ιδρύοντας την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Music is… Δίκτυο δράσεων για την Μουσική, με έδρα το Χαϊδάρι.

 

Την ομάδα αποτελούν οι Νίκος Παναγιωτάκης και Γιώργος Πολυχρονάκος, που είναι και Χαϊδαριώτες, καθώς και οι Γιώργος Παπουτσής, Αλέξης Πορφυριάδης και Φανή Κοσώνα, όλοι τους διακεκριμένοι στον χώρο της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας αλλά και παιδαγωγοί.

Το δίκτυο δράσεων Music is… συντονίζεται από αυτή την ομάδα μουσικών δημιουργών, εκπαιδευτικών και ερευνητών, που αναζητούν νέες καλλιτεχνικές και ερευνητικές διαδρομές, χωρίς στερεότυπα.

Σκοπός η επικοινωνία και η συνεργασία με τις δυνάμεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την ανάπτυξη των τεχνών και των καλλιτεχνικών ανταλλαγών.

Οι δράσεις του Music is αφορούν τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, εργαστηρίων, εκδόσεων, ημερίδων, συναυλιών και εκδηλώσεων, που καλύπτουν ευρύ φάσμα της μουσικής, καθώς και άλλες τέχνες.

Δύο πολύ συγκεκριμένες όμως δράσεις της ομάδας Music is που τείνουν να γίνουν θεσμός για τα Ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα είναι το φεστιβάλ Music in Motion, συνεργασία χορογράφων, χορευτών, ομάδων χορού και συνθετών σύγχρονης Μουσικής και το φεστιβάλ Μουσική και Ποίηση, παρουσίαση ποιητικών κειμένων και σύγχρονων μουσικών έργων, πραγματοποιούνται εφέτος για 4η συνεχή χρονιά. Πολλές άλλες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί (σεμινάρια, διαλέξεις), ενώ ο πρωτότυπος σχεδιασμός και παρουσίαση των δράσεων της ομάδας έχει γίνει σημείο αναφοράς και προκαλούν το ενδιαφέρον δημιουργών από όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους.

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της προσφοράς και λειτουργίας της η ομάδα, θέλοντας να δραστηριοποιηθεί και να εκφραστεί και σε τοπικό επίπεδο στον εκπαιδευτικό χώρο, με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Νίκο Παναγιωτάκη, δημιούργησε έναν φιλόξενο και μοντέρνο χώρο στο Δάσος Χαϊδαρίου, όπου παραδίδονται μαθήματα μουσικής, το Music isEducation. Είναι για όλα τα όργανα και όλες τις ηλικίες, ενώ λειτουργούν εργαστήρια αυτοσχεδιασμού ακόμα και για όσους δεν ξέρουν μουσική. Ο Αλέξης Πορφυριάδης, με διδακτορικό στην συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθοδηγεί όσους ενδιαφέρονται για τον συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης. Στο μοντέρνο τμήμα την εποπτεία έχει ο διακεκριμένος Jazz Drummer, Γιώργος Πολυχρονάκος. Διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα κλασσικής μουσικής, παιδική χορωδία, τμήματα θεωρίας αλλά και Pop, Rock, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, Drums,τραγούδι, αλλά και παραδοσιακά όργανα.

Music is… Πολύπλευρη καλλιτεχνική δημιουργία και εκπαίδευση στο Χαϊδάρι 3info

Μάνης 66, Δάσος Χαιδαρίου, T: 21 0581 9222

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της ομάδαςστην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://musicisnetwork.wordpress.com/ . Υπάρχει επίσης η παρουσία της ομάδας στο fb https://www.facebook.com/musicisnetwork/?ref=bookmarks

Για το εκπαιδευτικό κομμάτι μπορούμε να ενημερωθούμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση

www.musiciseducation.gr και https://www.facebook.com/Music-Is-Education-1710431052518476/?ref=settings

 

Music is… Πολύπλευρη καλλιτεχνική δημιουργία και εκπαίδευση στο Χαϊδάρι 5 Music is… Πολύπλευρη καλλιτεχνική δημιουργία και εκπαίδευση στο Χαϊδάρι 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button