ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Music is… Education – Μουσικό Σχολείο στο Χαϊδάρι

 

Ολοκληρώνοντας την φετινή σχολική χρονιά, το Music isEducation πραγματοποίησε τις καθιερωμένες ετήσιες συναυλίες παρουσιάζοντας τα τμήματά του. Το κλασικό τμήμα, τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής και η παιδική χορωδία παρουσιάστηκαν την Δευτέρα 18 Ιουνίου στο θέατρο της Στέγης Πολιτισμού Χαϊδαρίου.

Την ίδια ημέρα παρουσιάστηκε σαν επίσημος προσκεκλημένος και η Μεικτή Τετράφωνη Χορωδία του Ωδείου Μουσικής Πράξης, που εδρεύει στην Αθήνα. Το Ωδείο μουσικής Πράξης και το Music isEducation είναι συγγενείς χώροι, μιας και ο Νίκος Παναγιωτάκης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και στους δύο αυτούς χώρους διδασκαλίας της μουσικής.

Επίσης την Πέμπτη 21 Ιουνίου, ημέρα που καθιερώθηκε σαν Πανευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής, το Music isEducation πραγματοποίησε μεγάλη συναυλία, στην κεντρική πλατεία του Δάσους Χαϊδαρίου, παρουσιάζοντας τα Pop και  Rock συγκροτήματα μαθητών και καθηγητών, καθώς και τα τμήματα Ελληνικής μουσικής.

INFO: Μάνης 66, Δάσος Χαϊδαρίου, 21 0581 9222

Music is… Education - Μουσικό Σχολείο στο Χαϊδάρι 1

Η 2η αυτή χρονιά λειτουργίας του Music is… Education, αποδείχτηκε πολύ παραγωγική, τόσο στα ατομικά (διδασκαλίας οργάνων) όσο και στα ομαδικά μαθήματα (θεωρίας, χορωδίας, μουσικοκινητική).

Ήδη για την επόμενη χρονιά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και το διδακτικό δυναμικό του Music is… Education, έχει ιδιαίτερα σχέδια-εκπλήξεις για την λειτουργία αλλά και τις πολλές περισσότερες παρουσιάσεις, που θα γίνουν από όλα τα τμήματά του Μουσικού Σχολείου Music isEducation.

Motion In Festival 2018

Music is… Education - Μουσικό Σχολείο στο Χαϊδάρι 3

Το φεστιβάλ MUSIC IN MOTION είναι η μοναδική πλατφόρμα στην χώρα μας που φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες του χορού με δημιουργούς σύγχρονης μουσικής, με σκοπό να προκύψουν πρωτότυπες χορογραφίες πάνω σε σημερινά μουσικά έργα. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το 2015 μια φορά το χρόνο, κάθε Μάιο, από το δίκτυο  Music Is Network.  Στις τρεις πετυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών συμμετείχαν 31 συνθέτες, 36 χορογράφοι και πάνω από 100 χορευτές.

Το 4ο Φεστιβάλ MUSIC IN MOTION, πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου 2018, αφορούσε δύο κατηγορίες: Η πρώτη κατηγορία, χορογραφίες που δημιουργήθηκαν πάνω σε υπάρχουσες μουσικές συνθέσεις και η δεύτερη κατηγορία, κομμάτια μουσικής και κίνησης που θα δημιουργήθηκαν πάνω σε προϋπάρχουσες χορογραφικές ιδέες ή κομμάτια που  δημιουργήθηκαν αυτοσχεδιαστικά στη σκηνή του Τριανόν.

Για την φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, το δίκτυο Music Is Network συνεργάστηκε με την χορεύτρια/χορογράφο Βιτόρια Κωτσάλου για την επιλογή των χορογράφων, η οποία έγινε μετά από ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στο φεστιβάλ.

Συμμετείχαν

οι συνθέτες: Μανώλης Εκμεκτσόγλου, Γεωργία Καλοδίκη, Jeff Morris, Νίκος Παναγιωτάκης, Λευτέρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπουτσής, Γιώργος Πολυχρονάκος, Αλέξης Πορφυριάδης, Γιώργος Χατζημιχελάκης και οι αυτοσχεδιαστές Γιώργος Κοκκινάρης και Γιώργος Μαλεφάκης

οι χορογράφοι: Μαλβίνα-Νικολέττα Ανδρώνη, Εριφύλη Δαφέρμου, Χρύσα Καλλιάφα, Δέσποινα Κυριακίδη, Χριστίνα-Μαρία Νικολοπούλου, Νάντια Παλαιολόγου, Βασίλης Σκαρμούτσος

και οι ομάδες χορού: Quo Vadis, Luna Park, A-drift, Blossom Threes, Tupetamatu

Music is… Education - Μουσικό Σχολείο στο Χαϊδάρι 5 Music is… Education - Μουσικό Σχολείο στο Χαϊδάρι 7

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button