ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μποζίκας – Τοκατλίδη, σε χωριστούς δρόμους

Μία ανεξαρτητοποίηση και δέκα αποφάσεις ήταν ο απολογισμός του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

“Πάμε για να ενώσουμε το Χαϊδάρι”, τέλος εποχής

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η δημοτική σύμβουλος Ελευθερία Τοκατλίδη, με επιστολή που παρέδωσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Παντελάρο, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της από την παράταξη «Πάμε για να ενώσουμε το Χαϊδάρι». Ήταν μια κίνηση αναμενόμενη εδώ και καιρό.

Στην επιστολή της αναφέρει πως η απόφασή της ήταν αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, συνεκτιμώντας τα δεδομένα στην εξέλιξή τους, με κύριο πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός στην ουσία δεν υφίστανται. Μέσω της επιστολής ευχαρίστησε τον επικεφαλής της παράταξης Ανδρέα Μποζίκα και τον ενημέρωσε πως τα φιλικά της αισθήματα παραμένουν αναλλοίωτα.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μποζίκας ευχήθηκε να είναι σωστή η επιλογή στην πορεία της από το καινούριο της μετερίζι (σσ παράταξη “Χαϊδάρι Αναγέννηση” του Γιάννη Κέντρη) και να προχωρήσουν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στον καθήκον που έχουν αναλάβει να επιτελούν για την πόλη.

Ο Ανδρέας Μποζίκας βρίσκεται σε επαφή με τον Κώστα Φουρλή για κοινή κάθοδο, ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η κίνηση. Ο Ηρακλής Δρούλιας, ο οποίος για ένα διάστημα αποτέλεσε το τρίτο μέλος των διαβουλεύσεων στην ομάδα αυτή φέρεται να έχει αποστασιοποιηθεί. Για κάθε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Στη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου αποφασίστηκαν ομόφωνα:

– Η έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του «Κέντρου Πολιτισμού» στην περιοχή της Αστυθέας, που θα στεγάσει την Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής. Θα υποστηρίζει την Ελληνική Παράδοση με τη λειτουργία τμημάτων παραδοσιακών χορών, μουσικών οργάνων και την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
– Η καταστροφή δώδεκα οχημάτων του Δήμου που είναι παροπλισμένα. Παραμένουν ακινητοποιημένα εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, στο χώρο του αμαξοστασίου στο Σκαραμαγκά. Δεν διαθέτουν κινητήρα ή άλλα βασικά μηχανικά μέρη και επομένως δεν είναι δυνατόν να κινηθούν. Σήμερα αποτελούν μόνο εστίες μόλυνσης. Θα απομακρυνθούν με γερανοφόρο όχημα και θα οδηγηθούν στην ανακύκλωση.
– Η συγκρότηση επιτροπής αποσφράγισης προσφορών για την υλοποίηση του πρώτου ολοκληρωμένου προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης ρούχων στην πόλη μας. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει κοινωνικό ανταποδοτικό χαρακτήρα με την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού συσσιτίου του Δήμου.
– Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα πρωτογενές αίτημα για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις, στο Χαϊδάρι. Αποτελεί την αμοιβή της εταιρείας που θα αναλάβει τη διασκέδαση του κόσμου με ξυλοπόδαρους, μουσικούς παραγωγούς και ανιματέρ.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στην ίδια συνεδρίαση κατά πλειοψηφία
την έγκριση παράτασης χρόνου καταβολής μειωμένου μισθώματος για ένα έτος,  για το κυλικείο του Δημαρχείου.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button