ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φιλόδοξη τριανδρία στη μάχη του Χαϊδαρίου

Εκλογική σύμπραξη τριών πολιτικών με αξιόλογη διαδρομή στο Χαϊδάρι φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό δημοτικό πόλο. Σύνθημά της το “ισχύς εν τη ενώσει”.

Οι Ανδρέας Μποζίκας, Ηρακλής Δρούλιας και Κώστας Φουρλής αποφάσισαν να εμφανιστούν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Έχουν όλοι κεντροαριστερή ταυτότητα και διακηρύσσουν μεταξύ τους ισοτιμία. 

«Το μόνο που δεν μας νοιάζει είναι η ηγεσία»

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» μίλησε με κορυφαίο στέλεχος της κίνησης, που επιθυμεί σε αυτή τη φάση να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αρχικά, τονίζει πως το μοναδικό που δεν απασχολεί τους τρεις επικεφαλής στην παρούσα φάση είναι το ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Αναγκαστικά κάποια στιγμή ένας από τους τρεις θα οριστεί αρχηγός, οι άλλοι δύο όμως συμπρωταγωνιστές θα συναποφασίζουν και θα είναι πίσω του «μισό βήμα». «Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι μπροστά», λέει ο καθένας τους ξεχωριστά στις συναντήσεις που κάνουν, σύμφωνα με τη μαρτυρία του.

«Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο και με διαφορά»

Ο νέος συνδυασμός, κατά την άποψη του συνομιλητή μας, θα είναι πολύχρωμος και ανεξάρτητος. Δεν θα ζητήσουν υποστήριξη από κανένα πολιτικό κόμμα. Μαζί τους, λοιπόν, θα θέσουν υποψηφιότητα άτομα από το χώρο της Αριστεράς, του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης προσωπικότητες από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, μας λέει. «Το χρίσμα θα μας το δώσουν μόνο οι δημότες του Χαϊδαρίου», τονίζει.

Δεν κρύβει τη βεβαιότητά του για συμμετοχή της νέας παράταξης, που δεν έχει ακόμη όνομα, στην αναμέτρηση του φετινού δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, οι τρεις δημοτικές παρατάξεις το 2014 έλαβαν συνολικά ποσοστό 33%. Την ίδια χρονική στιγμή η παράταξη Σελέκου, πρώτη τότε στον πρώτο γύρο, πήρε ποσοστό μόλις 18,5%. Συνεπώς, όσες απώλειες ψήφων και να έχουν οι τρεις παραπάνω παρατάξεις, η κοινή κάθοδος τους εξασφαλίζει άνετα ποσοστό άνω του 20% στη φετινή εκλογική μάχη.

Τέλος επικεντρώθηκε στο «έμψυχο υλικό» που διαθέτει η κίνηση. Σύμφωνα με τον αυτοδιοικητικό νόμο «Κλεισθένης», τα φετινά ψηφοδέλτια στο Χαϊδάρι θα πλαισιώσουν 44 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι 64. Κάθε μια από τις τρεις σημερινές παρατάξεις, λοιπόν, θα επιλέξει τα δυνατότερα σε εκλογική απήχηση μέλη της, ενώ θα αναζητήσουν περίπου 15 νέα πρόσωπα με κεντροδεξιό πολιτικό πρόσημο.

Πόσο κάνει 1+1;

Με βάση την αριθμητική, η συνάθροιση των ποσοστών των τριών συγκεκριμένων δημοτικών παρατάξεων μπορεί να δημιουργεί αισιοδοξία, ωστόσο στην πολιτική σπάνια 1+1 κάνει 2. Η πολιτική δυναμική στο εκλογικό σώμα μπορεί να το ξεπεράσει ή αντίθετα να οδηγήσει σε αποτέλεσμα που να υπολείπεται σημαντικά. Αυτό εξαρτάται από την εκτίμηση των εκλογέων στη συνολική παρουσία και το δημοτικό έργο των συμπραττόντων. Ας θυμηθούμε πόσο πίσω από τα προσδοκώμενα εκλογικά ποσοστά έμεινε η σύμπραξη Ανδρέα Μποζίκα – Τάσου Χαλκιά (στην ουσία παράταξη Μαραβέλια) στις εκλογές του 2014.  

«Το “Ξανα-Πάμε για να Ενώσουμε το Χαϊδάρι” είναι ξαναζεσταμένο φαγητό», λέει στο Χαϊδάρι Σήμερα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, που επίσης θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, σχολιάζοντας το εγχείρημα. «Στην ουσία είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μείνουν στο πολιτικό προσκήνιο τα τρία στελέχη. Κατά έναν ευθύ τρόπο όμως είναι και παραδοχή μείωσης της πολιτικής τους εμβέλειας», καταλήγει. 

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” περιμένει να δει πολιτικές θέσεις και επεξεργασμένες προτάσεις για τα προβλήματα της πόλης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button