ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Μπορεί υπάλληλος να “κουνάει” 4 μεταπτυχιακά, αλλά να μην κάνει για τον Δήμο Χαϊδαρίου»

Την πεποίθησή του πως η απόδοση ενός δημοτικού υπαλλήλου δεν μετριέται από τα πτυχία και τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, εξέφρασε ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος.

“Γιατί υπάρχει περίπτωση, ενώ κάποιος “κουνάει” τέσσερα μεταπτυχιακά, να μην μπορεί πραγματικά να κάνει τίποτα. Δηλαδή ένας υπάλληλος χωρίς κανένα προσόν, μπορεί να είναι πολύ καλύτερος από αυτόν”, είπε ο κ. Σελέκος στο Δημοτικό Συμβούλιο (30 Νοεμβρίου).
«Μπορεί υπάλληλος να "κουνάει" 4 μεταπτυχιακά, αλλά να μην κάνει για τον Δήμο Χαϊδαρίου» 3

«Δεν βολέψαμε ημετέρους»

Σε συζήτηση σχετική με την αξιοποίηση προσοντούχων υπαλλήλων του Δήμου, που προκάλεσε ο Κώστας Ασπρογέρακας, ο δήμαρχος είπε πως οι κρίσεις προσωπικού στο Δήμο γίνονται από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο και όχι από τη δημοτική αρχή. Και συνέχισε: “Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση δεν πήγε να ξηλώσει τους προηγούμενους και να βάλει τους δικούς της, σε θέσεις προϊσταμένων. Αντίθετα σεβαστήκαμε αυτούς που υπήρχαν. Κάναμε κάποιες πολύ μικρές βελτιωτικές κινήσεις ή για κάποιους που συνταξιοδοτήθηκαν. Από κει και πέρα αυτό που θέλουμε είναι οι κρίσεις να γίνονται από το υπηρεσιακό συμβούλιο, αφού θεσμικά από κει και μόνο μπορούν να γίνουν».

Κώστας Ασπρογέρακας: «Να σταματήσουν οι γκρίνιες και οι αδικίες»

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Νοεμβρίου, μετά από ερώτηση του Κώστα Ασπρογέρακα. Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Διάφανος Δήμος» μετέφερε την εξής εικόνα: “Εκφράζονται παράπονα πως κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου μας, ενώ διαθέτουν περισσότερα προσόντα σε σχέση με κάποιους άλλους, βρίσκονται υποβαθμισμένοι. Κάτι που δημιουργεί γκρίνια και δυσλειτουργία στη δραστηριότητα του Δήμου”. Για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει μια ξεκάθαρη θέση από πλευράς δημοτικής αρχής και από πλευράς υπηρεσιακών συμβουλίων. 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button