ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μουσικό “μάθημα” για γονείς – μικρά παιδιά και πιανιστική προπαιδεία στο Δαφνί

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους εφοδιασμένα με ελευθερία έκφρασης, δημιουργικότητα, φαντασία και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη.

Χαϊδάρι Σήμερα Μουσικό "μάθημα" για γονείς και μικρά παιδιά στο Δαφνί

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ORFF                                               

Η ένωση της Μουσικής, της Κίνησης και του Λόγου, με θεμέλιο τον Ρυθμό, σε τμήματα για μικρότερα παιδιά με συμμετοχή  γονιού και παιδιού  , παίρνουν σάρκα και οστά στα μαθήματα που οργανώνονται, σε ξεχωριστό τμήμα, πολύ κοντά μας, στο Δαφνί, από την Μουσική Σχολή Δαφνίου. Διδάσκει η κα Μαριάννα Κουκούλη εξειδικευμένη, έμπειρη μουσικοπαιδαγωγός, πτυχιούχος της Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff.  

Ακόμη λειτουργεί τμήμα Πιανιστικής Προπαιδείας για παιδιά (από 4-5 ετών). Περιλαμβάνει μουσικό παιχνίδι – προπαιδεία στο πιάνο -προετοιμασία για εκμάθηση οργάνου.

Από 2 ετών

Ελάτε να παίξουμε, να κινηθούμε και να χορέψουμε, να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε, να ζωγραφίσουμε και να ανακαλύψουμε… τα πάντα!!!

Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, εξερευνούν τους τρεις μεγάλους κόσμους της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, της ΚΙΝΗΣΗΣ και του ΛΟΓΟΥ μέσα σε μία ατμόσφαιρα παιχνιδιού και χαράς.

Βοηθοί σ’ αυτό το ταξίδι είναι το σώμα, ο νους, οι αισθήσεις, τα συναισθήματα, η φωνή, τα μουσικά όργανα, τα αντικείμενα, τα χρώματα, όλοι οι ήχοι και οι εικόνες…

Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, βιώνουν σημαντικές κοινές εμπειρίες, γνωρίζουν ακόμη καλύτερα ο ένας τον άλλον και καλλιεργούν την μεταξύ τους κατανόηση, αποδοχή, εμπιστοσύνη και συνεργασία.

Μουσικό "μάθημα" για γονείς - μικρά παιδιά και πιανιστική προπαιδεία στο Δαφνί 2

Από 3+ετών

Είναι ένας βιωματικός μουσικο-παιδαγωγικός τρόπος προσέγγισης της τέχνης.

Βλέπει το παιδί σαν ένα σωματικό, πνευματικό και ψυχικό σύνολο που ζητάει τη σύμμετρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξή του.

Του δίνει έτσι την ευκαιρία να εκφραστεί σαν ολότητα, μέσα από μία ατμόσφαιρα παιχνιδιού και ομαδικής συνεργασίας, αίσθηση ελευθερίας και χαράς.

Τα παιδιά μέσα από ευχάριστες μουσικοκινητικές δραστηριότητες, εξερευνούν τους τρεις κόσμους της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, της ΚΙΝΗΣΗΣ και του ΛΟΓΟΥ.

Από την ένωσή τους γεννιέται το ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ο ΧΟΡΟΣ, το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ…

Ακολουθούμε λοιπόν τη μουσικοπαιδαγωγική σκέψη του Γερμανού συνθέτη CARL ORFF, που εμπνευσμένος από τους αρχαίους Έλληνες, δημιούργησε μια εξαιρετική μουσικοκινητική αγωγή.

Ταξιδεύοντας με έξυπνους και ευχάριστους τρόπους, μπορούμε να αποκτήσουμε μουσική παιδεία, να γνωρίσουμε πολλά μουσικά όργανα, διαφορετικά είδη μουσικής, να καλλιεργήσουμε την κινητικότητα, να αναπτύξουμε τον λόγο, τις φωνητικές και ακουστικές μας ικανότητες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, να οξύνουμε το νου, να εκφραστούμε και να ψυχαγωγηθούμε.

Βοηθοί σ’ αυτό το ταξίδι είναι το σώμα, ο νους, οι αισθήσεις, τα συναισθήματα, η φωνή, τα μουσικά όργανα, τα αντικείμενα, τα χρώματα, όλοι οι ήχοι και οι εικόνες…

Οδηγός μας θα είναι ο ΡΥΘΜΟΣ, που υπάρχει παντού και μας καθοδηγεί να ανακαλύψουμε τα πάντα!

Γιατί… «Η ΤΕΧΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»


Μουσική Σχολή Δαφνίου

info:  Στη Μουσική Σχολή Δαφνίου, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχουν ακόμη τα τμήματα:

ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Πιάνο -Κλασσική κιθάρα Βιολί -Υποχρεωτικά & Ανώτερα Θεωρητικά

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΜΗΜΑ: Ηλεκτρική κιθάρα, Ακουστική κιθάρα (συνοδεία τραγουδιού), Κιθάρα Flamenco, Σύγχρονο τραγούδι (έντεχνο, ελαφρό, λαϊκό) με δυνατότητα αποφοιτηρίου

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ: Μπουζούκι -Μπαγλαμάς -Παραδοσιακό Βιολί (με δυνατότητα αποφοιτηρίου) Ακορντεόν -Λαούτο -Παραδοσιακά Κρουστά -Παραδοσιακό Τραγούδι

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Θεατρική αγωγή – Θεατρικό παιχνίδι

Θεατρική αγωγή – Θεατρικό παιχνίδι

Προσδίδει στα παιδιά κοινωνικότητα, άμεση επαφή με αντικείμενα και καθημερινές ανθρώπινες καταστάσεις καθώς και θρύλους, παραμύθια και μουσικές της Ελληνικής παράδοσης

ΟΡΘΟΦΝΙΑ -ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ 

Διδάσκει επιλεγμένο προσωπικό από διπλωματούχους καθηγητές. Συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπου συμμετέχουν όλοι σπουδαστές της σχολής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Βουλγαροκτόνου 15 Δαφνί, 210-5820969

www.dafn ί musicschool. word press.com 

 


 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button