ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μουσικές σπουδές: Η Αλεξάνδρα Γκράβας στα σχολεία της δυτικής Αθήνας

 

Οι μουσικές σπουδές στο ελληνικό δημόσιο σχολείο δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν δημιουργικές και παραγωγικές. Να όμως που στα σχολεία της δυτικής Αθήνας δίνεται κίνητρο σε μαθητές και καθηγητές να πάνε βήματα μπροστά. Και μάλιστα με την καθοδήγηση της διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδας, Mezzo Soprano Αλεξάνδρα Γκράβας, που θα πάρει μέρος σε Master class, για μαθητές δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών.

Η καινοτόμα δράση είναι πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Α/θμιας Γ΄ Αθήνας, με στόχο την ανάδειξη και καλλιέργεια του μουσικού ταλέντου των μαθητών και των ιδιαίτερων μουσικών τους κλίσεων. Επίσης επιδιώκεται η αισθητική καλλιέργεια και πολιτισμική εμπειρία που απορρέει από την αλληλεπίδραση των μαθητών με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια θα ακούσει, θα εμπνεύσει και θα καθοδηγήσει μαθητές των σχολείων της περιοχής μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ταλέντο στη φωνητική μουσική, ώστε να ανακαλύψουν τις μουσικές δεξιότητες και ικανότητές τους και να ενθαρρυνθούν για την παραπέρα καλλιέργειά τους.

Το Master class θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 24 Μαρτίου, ώρες 09:45-16:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 6ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Περιστερίου, Πτολεμαΐδος 51, και είναι ανοιχτό για όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.

Οι μαθητές/ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό μουσικής, θα προετοιμάσουν ένα φωνητικό μουσικό κομμάτι δικής τους επιλογής, το οποίο θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του Master class. Εκτός από τους μαθητές που θα συμμετάσχουν ενεργά είναι δυνατή και η συμμετοχή μικρού αριθμού μαθητών ως ακροατών.

Την δράση οργανώνουν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Α/θμιας Γ΄ Αθήνας, κ. Αδάμ Στάμος, και οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, Ελένη Νιάρχου και Μαρία Μαγαλιού.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button