ΕΚΛΟΓΕΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νέα μονομαχία Αχτσιόγλου – Δούρου, αυτή τη φορά στο ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αθήνας

Με ισχυρές γυναικείες παρουσίες πλαισιώνεται το ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, οι οποίες μάλιστα έχουν προϊστορία σκληρής κόντρας από τις περυσινές εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η Έφη (Ευτυχία) Αχτσιόγλου και η Ρένα (Ειρήνη) Δούρου είναι δύο πρόσωπα που θα τα δούμε να ανταγωνίζονται για την πρώτη θέση (και) στο ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αθήνας.

Στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή τον Μάιο του 2022 καταγράφηκε μια διαδικασία θρίλερ, με την Αχτσιόγλου να καταγράφει “στο νήμα” νίκη επί της Δούρου.

Η κοινή κάθοδος Αχτσιόγλου και Δούρου στον Δυτικό Τομέα Αθήνας ξυπνάει λοιπόν μια υπόγεια πολιτική κόντρα, αν και το λογικό είναι να βγουν και οι δύο. Αυτό που τις ενδιαφέρει και πάλι είναι ποια θα πάρει την πρωτιά σε ψήφους, ώστε να το γράψει στο βιογραφικό της για καλό υπουργείο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρει τον τρόπο για τη δημιουργία κυβερνητικής “προοδευτικής συμμαχίας”, αλλά και για τις μελλοντικές εξελίξεις στο κόμμα.

Η Θεσσαλονικά δικηγόρος είχε εκλεγεί βουλευτής το 2019 στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αιγαλιώτισσα πρώην βουλευτής Β΄ Αθήνας και πρώην περιφερειάρχης ηττήθηκε από τον Γιώργο Πατούλη στις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα υπάρχουν 6 κενές θέσεις, που περιμένουν πιθανές νέες ισχυρές υποψηφιότητες.

Πιο συγκεκριμένα:

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (15 υποψ.)
Αχτσιόγλου Έφη, βουλευτής (Ν)
Δούρου Ρένα (Π), πρώην βουλευτής
Καφαντάρη Χαρά, βουλευτής
Βλάχου Ελένη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια
Κεσίδου Όλγα, γιατρός
Βίτσας Δημήτρης, βουλευτής
Δραγασάκης Γιάννης, βουλευτής
Κουρουμπλής Παναγιώτης, βουλευτής
Παπαχριστόπουλος Θανάσης, πρώην βουλευτής

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button