ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μοναχικό μάζεμα ελιάς στο Χαϊδάρι

Η κυρία Αγγελική δεν θέλει να βλέπει τις ελιές στα πάρκα της πόλης να πέφτουν στο χώμα. Χαίρεται να τις μαζεύει και να φτιάχνει το λαδάκι της!

Στη φωτογραφία τη βλέπουμε εν ώρα συγκομιδής στο Πάρκο Εθελοντισμού στο Δάσος. Στρώνει τα πανιά της και με ένα απλό χτένι μαζεύει τον καρπό. Στόχος της είναι να γεμίσει όσα περισσότερα τελάρα μπορεί όταν γίνουν αρκετά τα πηγαίνει σε λιοτρίβι στα Μέγαρα για ελαιοποίηση.

Βρώσιμες δεν θα φτιάξει, όπως μας είπε, διότι την εποχή αυτή οι πιο πολλές έχουν χτυπηθεί από δάκο. Βέβαια έτσι μόνη της που παλεύει η δουλειά δεν “φτουράει”, αλλά αυτή επιμένει. “Έμαθα να μαζεύω ελιές με τον άντρα μου στην Εύβοια”, λέει και αφοσιώνεται στην εργασία της. Φέτος αρκετά δέντρα ήταν πολύ φορτωμένα και για μερικές μέρες η κ. Αγγελική πρέπει να βάλει τα δυνατά της.

Αν κάποιοι προβληματίζονται για την ποιότητα του λαδιού από ελιές μέσα στην πόλη, αν δηλαδή έχει ρύπους, έχουμε απάντηση. Σε χημικές αναλύσεις που έκανε στο λάδι που παράγει ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός του ΨΝΑ “Διάπλους” δεν βρέθηκε η παραμικρή επιβάρυνση σε ρύπους και βαρέα μέταλλα, όπως ίσως θα περίμενε κανείς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button