ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μνήμες 1999, με ρωγμές σε Δάσος – ΨΝΑ

Δύσκολες στιγμές από το σεισμό του Σεπτέμβρη του 1999 επανέφερε στη μνήμη ο μεγάλος σεισμός που ταρακούνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουλίου την Αττική. Κοινό τους σημείο η προέλευση, που εντοπίζεται και πάλι στη δυτική Αττική. Η πόλη μας ταλαιπωρήθηκε και αυτή τη φορά ιδιαίτερα λόγω της γειτνίασης με το επίκεντρο, αλλά τα προβλήματα δεν είναι μεγάλα αυτή τη φορά. Το “Χαϊδάρι Σήμερα” συγκέντρωσε κατατοπιστικά στοιχεία από τις αρχές της πόλης. 

Με το τέλος του σεισμού οι δρόμοι γέμισαν κόσμο, που τρομοκρατημένος εγκατέλειψε τα σπίτια του. Σταδιακά όμως η ψυχραιμία επανέρχεται και οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει πίσω, μια και δεν έπαθαν ζημιές. 

Ρωγμές 

Στο Χαϊδάρι δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, καταγράφηκαν μόνο κάποιες ρωγμές σε τοίχους σπιτιών στο Δάσος, κυρίως κατά μήκος των οδών Αγ. Παρασκευής και Σατωβριάνδου, όπως το 1999.
Ρωγμές σημειώθηκαν και σε κτήρια του ΨΝΑ – Δαφνί και για λόγους προληπτικούς εκκενώθηκαν οι θάλαμοι των ασθενών. Αφού όμως έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό οι ασθενείς επέστρεψαν στα δωμάτιά τους. Η σημερινή εφημερία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο συνεχίζεται κανονικά.

Παρόμοιες εικόνες είχαμε και στο Δρομοκαΐτειο. Αφού μετακινήθηκαν για λίγα λεπτά οι ασθενείς, προκειμένου να γίνουν αυτοψίες στους χώρους, επέστρεψαν στις θέσεις τους.

Αντίθετα στο Αττικό Νοσοκομείο δεν καταγράφηκε καμία ζημιά.

Η κυκλοφορία στους δρόμους του Χαϊδαρίου, γίνεται κανονικά. Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, σε δηλώσεις του συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες, διευκρινίζοντας ότι θα έχουμε ένα δύσκολο σαββατοκύριακμο, με μετασεισμούς κοντά και στους 4,5 βαθμούς της κλίμακας 4,5 Ρίχτερ. Χαρακτήρισε τη δόνηση των 5,1 βαθμών σαν αργοπορημένο μετασεισμό του Σεπτέμβρη του 1999. 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button