ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μήπως ήρθε η ώρα να βρούμε ένα καλύτερο σημείο για τη λαϊκή αγορά;

Αρκετό μελάνι έχει χυθεί για το σημείο όπου διοργανώνεται η λαϊκή αγορά του Κέντρου, στην οποία συγκεντρώνεται πολύς κόσμος σε ακατάλληλους δρόμους, όπως η οδός Δαβάκη. Ο συνωστισμός οδήγησε μέχρι και την αναστολή της λαϊκής με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Το ίδιο ισχύει τουλάχιστον και στην οδό 25ης Μαρτίου στο Δάσος. Αλλά μήπως αυτή της Γρηγορούσας δεν έχει προβλήματα;

Οι αντικριστοί πάγκοι σε τόσο στενούς δρόμους δεν επέτρεπαν την άνετη κυκλοφορία των καταναλωτών στις “καλές εποχές”, πόσο μάλλον τώρα που πρέπει να κρατούν και αποστάσεις.

Η συμπολίτισσα Anna Bikaki δίνει μια διέξοδο στη συζήτηση με την ανάρτηση φωτογραφιών από τη λαϊκή αγορά του Ναυπλίου: Φαρδύς δρόμος, ο κόσμος μπορεί να ψωνίζει χωρίς να είναι ο ένας πάνω στον άλλο, όλα γίνονται χωρίς στριμωξίδι.

Πρέπει επιτέλους και οι μεγάλες λαϊκές αγορές του Χαϊδαρίου, σε Κέντρο και Δάσος, να βρουν νέες, κατάλληλες θέσεις. Πχ. Η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες που γίνεται στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης διεξάγεται απροβλημάτιστα. Αν κριθεί ότι δεν είναι δυνατή η μεταφορά μακριά από τις γειτονιές όπου γίνεται σήμερα, πρέπει να διαιρεθεί σε δύο δρόμους, με τους πάγκους σε μία πλευρά.

Αναπόφευκτα μια τέτοια επιλογή θα κάνει πιο μεγάλη και κουραστική τη διαδρομή που πρέπει να διανύσει ο καταναλωτής. Επίσης θα καταστήσει πιο δύσκολο τον καθαρισμό των δρόμων μετά το πέρας της λαϊκή. Ωστόσο με μεγαλύτερη πίεσης στους πωλητές να τηρούν τις υποχρεώσεις τους, δηλαδή να μαζεύουν όλα τα σκουπίδια και να αφήνουν πίσω τους μόνο σακούλες και καθαρό τον δρόμο και τα πεζοδρόμια το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Ίσως κάποια πρόστιμα να συνετίσουν… Στο κάτω κάτω υπάρχει το παράδειγμα των ιχθυοπωλών που έχουν το δυσκολότερο προϊόν και όμως οι περισσότεροι το διαχειρίζονται σωστά, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η σημερινή κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Περιμένουμε τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.

Μήπως ήρθε η ώρα να βρούμε ένα καλύτερο σημείο για τη λαϊκή αγορά; 1

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button