ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μιχάλης Σελέκος: «Στοχοποίηση, αλχημείες και συκοφαντίες για το πόθεν έσχες μου»

“Παραποίηση της αλήθειας”. Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που δίνει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος για όσα γράφονται στα τοπικά Μέσα και το διαδίκτυο σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στο πόθεν έσχες του.

Με αφορμή τον θόρυβο, ζητήσαμε από τον δήμαρχο να δώσει την άποψή του για το θέμα που απασχολεί την τοπική κοινή γνώμη. Ο Μιχάλης Σελέκος στις απαντήσεις του κάνει λόγο για αλχημείες και συκοφαντίες. Καλεί τους αναγνώστες να διαβάσουν προσεκτικά τη δήλωση του πόθεν έσχες του. Προσθέτει ακόμα πως όποια περιουσιακά στοιχεία έχει προέρχονται από εργασία 40 ετών δική του και της συζύγου του.

Από τα στοιχεία που αναγράφονται στη δήλωση πόθεν έσχες  ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος με την σύζυγό του είχαν 74.058 ευρώ από εισοδήματα και τόκους καταθέσεων. Οι συνολικές καταθέσεις σε Αlpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς ανέρχονται στα 347.499,99 ευρώ ενώ, υπάρχουν στην κατοχή τους 11 ακίνητα και τρία οχήματα ΙΧ.

“40 χρόνια δουλειά”

– Κύριε Δήμαρχε, το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος στην πόλη για την περιουσιακή κατάστασή σας, σε καταθέσεις και ακίνητα, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Θα θέλαμε μια πρώτη δική σας γενική εκτίμηση.

Τελευταία γίνεται μια προσπάθεια να ξεχάσει ο κόσμος τα προβλήματα και τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά μια σειρά έργων που γίνονται στην πόλη. Αφού δεν έχουν κάτι άλλο για να πλήξουν τη δημοτική μας αρχή και κανένας δεν μπορεί να πει κάτι για τη διαφάνεια και την καθαρότητά μας, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία από το δικό μου πόθεν έσχες.

Πρέπει να σας ενημερώσω, πως εγώ καταθέτω πόθεν έσχες εδώ και 25 χρόνια. Επίσης για περισσότερο από 40 χρόνια (από φοιτητές) η παιδίατρος γυναίκα μου και εγώ δουλεύουμε συνεχώς. Ό,τι έχουμε αποκτήσει, τα αποκτήσαμε με τον ιδρώτα μας. Είμαστε πεντακάθαροι και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε σχέση με τα περιουσιακά μας στοιχεία.

Όμως κάποια δημοσιεύματα τα παραποιούν. Λένε ότι έχω 11 ακίνητα. Όμως με μια προσεκτική ανάγνωση των ακινήτων, θα διαπιστώσετε πως έχω μια οικοδομή στην οδό Δαβάκη που είναι δύο διαμερίσματα, το δικό μας και της κόρης μας. Επίσης στην ίδια οικοδομή βρίσκεται το ιατρείο της γυναίκας μου και μια αποθήκη. Αυτά λοιπόν τα διπλασιάζουν επί δύο, γιατί τα έχουμε από μισά με τη γυναίκα μου και τα «κάνουν» οκτώ. Έχω το 20% του πατρικού μου σπιτιού στο Αγρίνιο, που είναι γονική παροχή, ένα σπίτι που κτίστηκε το 1895. Μου αντιστοιχούν 38 τ.μ. Η σύζυγος μου έχει το 1/3 του πατρικού της σπιτιού στη Λευκάδα, σε ένα σπίτι συνολικής έκτασης 57 τ.μ, που σημαίνει ότι της αντιστοιχούν δεκαεννέα (19) τετραγωνικά, που είναι με ψιλή κυριότητα. Το τελευταίο μας ακίνητο είναι ένα διαμέρισμα 61 τ.μ στη Γρηγορούσα, που επίσης είναι με ψιλή κυριότητα. Σε αυτό μένει μια ανιψιά της γυναίκας μου. Αυτά είναι τα περιουσιακά μας στοιχεία.

Δυστυχώς κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αγορά βίλας στη Λευκάδα, όπως επίσης ότι απασχολούμε καμαριέρα. Είναι για να γελάει κάποιος. Αν συνεχιστεί η παραπληροφόρηση και η λάσπη εναντίον μου, προσπαθώντας να στοχοποιήσουν τη δημοτική αρχή, τότε επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα, γι’ αυτά τα άθλια δημοσιεύματα. Ίσως για κάποιους είναι έγκλημα να έχεις τα πατρικά σου σπίτια και αυτά που μένεις, που σήμερα στην Ελλάδα η στέγη είναι βασικό αγαθό. Όλοι μας προσπαθούμε να κτίσουμε ένα σπίτι, για να στεγάσουμε την οικογένειά μας. Νομίζω πως είναι γελοίο να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα και να «διπλασιάζουμε» τα ακίνητα. Να επαναλάβω και να δηλώσω πως αυτά που διαθέτω και αναγράφονται στο πόθεν έσχες, τα αποκτήσαμε με δουλειά 40 ετών.

– Θα δημοσιεύσετε το πόθεν έσχες σας στην ιστοσελίδα του Δήμου;

Αυτό έχει ήδη δημοσιευτεί στις εφημερίδες, στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεστε μόνο στο δικό μου και όχι στα πόθεν έσχες όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ή των προηγούμενων δημάρχων. Γίνεται μια στοχοποίηση εις βάρος μου με αλχημείες και παραποίηση στοιχείων. Με τα ψέματα προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλες εικόνες. Ελάτε να σας φιλοξενήσω στην ανύπαρκτη “βίλα” μου, στη Λευκάδα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί και έχει το δικαίωμα να ελέγξει το πόθεν έσχες. Καταλαβαίνω γιατί μια τοπική εφημερίδα κάνει έναν απίστευτο πόλεμο στη δημοτική αρχή. Γνωρίζουμε από πού πηγάζουν, τι ρόλο παίζει το έντυπο και από πού χρηματοδοτείται. Όμως φτάνει σε ένα σημείο που λες «μέχρι εδώ».

“Στον σοσιαλισμό θα έχει όλος ο κόσμος σπίτια”

– Κάποιοι αναρωτιούνται: «Ταιριάζει ένας κομουνιστής δήμαρχος να έχει μια τέτοια περιουσία;»

Μα είναι δυνατό να μην έχουμε σπίτι να μείνουμε; Δεν πρέπει ο κομμουνιστής δήμαρχος να έχει σπίτι για τη γυναίκα του και τα παιδιά του; Θα μείνω στα πατρικά μας στην επαρχία; Πρέπει να τα γκρεμίσουμε τα πατρικά μας ή να μην αποδεχτούμε τη γονική παροχή; Ίσα ίσα αυτά χρειάζονται συντήρηση, για να μην κόψουμε τους δεσμούς μας με την επαρχία. Ποιος δεν έχει ένα σπίτι στο χωριό του; Πρέπει να νιώθει ένοχος για αυτό;

– Να θέσουμε το θέμα πιο γενικά. Κομμουνιστής και ακίνητη περιουσία ταιριάζει;

Εμείς παλεύουμε για να έχει όλος ο κόσμος σπίτια, για να μην υπάρχει κανένας άστεγος και να μην πετιέται κανένας λόγω οφειλών ενοικίων. Γι’ αυτή την κοινωνία παλεύουμε εμείς. Όλοι αυτοί που μας κατηγορούν, παλεύουν για αυτό το χάλι που υπάρχει σήμερα; Αυτοί στηρίζουν το σύστημα που δημιουργεί τις ανισότητες, την ανέχεια και τη φτώχεια στον κόσμο. Οι κομμουνιστές έχουν δώσει ακόμα και τη ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς είχαν μια καλή περιουσιακή κατάσταση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κώστας Λουλές που ήταν γιος τσιφλικά από τη Λάρισα. Ο Κώστας Λουλές έκανε 22 χρόνια φυλακή και εξορία, παλεύοντας για να έχουν δικαίωμα και οι εργάτες που είχαν στα χωράφια τους, να πάρουν μερίδιο και από τη δική του περιουσία και να κοινωνικοποιηθούν. Εμείς παλεύουμε για να πάρει όλος ο κόσμος σπίτια. Αυτά θα γίνουν στο σοσιαλισμό, γιατί στον καπιταλισμό δεν μπορείς να αφήσεις το παιδί σου χωρίς σπίτι.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

3 Σχόλια

 1. Esse quam videri.
  Quo usque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?
  Ο πτωχός, εργάζεται.
  Ο πλούσιος, τον εκμεταλλεύεται.
  Ο στρατιώτης, προστατεύει και τους δυό.
  Ο φορολογούμενος, πληρώνει και για τους τρεις.
  Ο απατεώνας, εκμεταλλεύεται και τους τέσσερεις.
  Ο μεθύστακας, πίνει στην υγεία και των πέντε.
  Ο τραπεζίτης, εξαπατάει και τους έξι.
  Ο δικηγόρος, αγορεύει ξεγελώντας και τους επτά.
  Ο γιατρός, σκοτώνει και τους οκτώ.
  Ο νεκροθάφτης, θάβει και τους εννέα.
  Ο πολιτικός, ζει σε βάρος και των δέκα.
  Marcus Tullius Cicero, 106-43 π.Χ. , Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

 2. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα μέλη της oικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής

  Ποιότητας Ζωής, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι έχουν

  υποχρέωση ετήσιας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και

  δημοσίευση της στην ιστοσελίδα του Δήμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button