ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μιχάλης Σελέκος: Ούτε “αδιαφορία” ούτε “ανικανότητα”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ
υποψήφιος δήμαρχος
Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

Και τώρα τι;

Ως πότε θα επιτρέπουμε στο Κράτος, την Περιφέρεια και το Δήμο να παίζουν με την ασφάλειά μας;

Για ακόμα μία φορά, μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, γίναμε μάρτυρες των γνωστών πλημμυρικών φαινομένων. Σε όλες τις γειτονιές της πόλης οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, πλημμύρισαν πλατείες και τρέμαμε για το τι μπορεί να ακολουθήσει.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά ούτε και η τελευταία που αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, ειδικά όσο δε γίνονται σημαντικά έργα υποδομής που έχουμε ανάγκη.

Τα προηγούμενα χρόνια χρειάστηκαν σημαντικοί αγώνες του λαού, των σωματείων και των φορέων της περιοχής, στο πλάι της δημοτικής αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να χρηματοδοτηθούν και να πραγματοποιηθούν, βασικά αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζεται το Χαϊδάρι.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, επανειλημμένα έχουμε θέσει προ των ευθυνών της, τόσο τη δημοτική αρχή Ντηνιακού, όσο και την Περιφέρεια Αττικής. Γιατί οι ευθύνες τους είναι τεράστιες όταν:

Μιχάλης Σελέκος: Ούτε "αδιαφορία" ούτε "ανικανότητα" 3

Δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα του Στρατοπέδου, της Αφαίας και του Άνω Δάσους, για τα οποία, ενώ επί διοίκησης Λαϊκής Συσπείρωσης ξεκίνησαν για πρώτη φορά και παραδόθηκαν έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, η διοίκηση Ντηνιακού και η περιφερειακή αρχή Πατούλη δεν «πρόλαβαν» μέσα σε πέντε χρόνια ούτε καν να τα ξεκινήσουν.

Δεν προχώρησαν στην ολοκλήρωση και εφαρμογή μελέτης διαχείρισης των ομβρίων υδάτων του Ποικίλου όρους, η οποία ξεκίνησε το 2016, με ευθύνη της Περιφέρειας και αρμόδιων Υπουργείων.

Δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια για να ολοκληρωθεί ο αγωγός της Λ. Αθηνών, δηλαδή ο αγωγός αποδέκτης των νερών της βροχής από τις περιοχές του Δάσους και της Γρηγορούσας που θα τα οδηγεί στο υπόλοιπο δίκτυο της πόλης. Το έργο αυτό, που θα έλυνε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα, σταμάτησε για τεχνικούς λόγους, με τους οποίους ουδέποτε ασχολήθηκαν, είτε η Διοίκηση της κ. Δούρου είτε η Διοίκηση του κ. Πατούλη, ο οποίος βρήκε συνοδοιπόρους του σε αυτό τη διοίκηση Ντηνιακού. Για τα έργα που έχει ανάγκη ο λαός όμως υπάρχει πάντα καθυστέρηση, ενώ για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και τα απαιτούμενα σχετικά έργα οι διαδικασίες πάντα είναι fast track.

Μιχάλης Σελέκος: Ούτε "αδιαφορία" ούτε "ανικανότητα" 5

Και προφανώς τα παραπάνω δεν αποτελούν ούτε «αδιαφορία» ούτε «ανικανότητα». Αντίθετα, δείχνουν ότι στηρίζουν την πολιτική που καθιστά μη επιλέξιμα έργα προς χρηματοδότηση έργα υποδομής, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά και δεν αποφέρουν τεράστια κέρδη για τους «επενδυτές». Μια πολιτική η οποία έχει τραγικές συνέπειες για τις ζωές μας, με πλημμύρες, φωτιές κλπ.

Εκ των υστέρων βέβαια, εμφανίζονται «μαθητευόμενοι μάγοι», όπως ο κ. Χαρδαλιάς, ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής, για να πει ότι μέσα σε 20 μήνες θα θωρακιστεί η Αττική έναντι πλημμυρικών φαινομένων. Λες και θα ακολουθήσει άλλη πολιτική από την κυβέρνηση που τον στηρίζει ή άλλη πολιτική από τον προκάτοχό του, κ. Πατούλη, ο οποίος μεταξύ άλλων, δεν κατάφερε μέσα σε 22 μήνες από την υπογραφή σχετικών συμβάσεων να καθαρίσει ούτε ένα ρέμα στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική.

Μιχάλης Σελέκος: Ούτε "αδιαφορία" ούτε "ανικανότητα" 7

Επειδή λοιπόν δεν πάει άλλο και δεν πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτήν την κατάσταση, να καιγόμαστε δηλαδή το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή και να εγκλωβιζόμαστε με 30 πόντους χιόνι απαιτούμε:

• Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού της πόλης.

Να γίνει άμεσα καθαρισμός των φρεατίων, των ρεμάτων και του δικτύου ομβρίων της πόλης.

Να ξεκινήσουν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα για τα οποία υπάρχουν εξασφαλισμένες μελέτες και χρηματοδοτήσεις.

Να ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών.

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε Μιχάλη Σελέκο για Δήμαρχο Χαϊδαρίου και Γιάννη Πρωτούλη για Περιφεριάρχη Αττικής.

Γιατί από καλύτερες θέσεις μπορούμε να διεκδικήσουμε έργα αναγκαία για τις ζωές μας, έχοντας στο πλευρό μας περισσότερους αγωνιστές δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους όπως το έχουμε ξανακάνει στο Χαϊδάρι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button