ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΕΧΝΗ

Μιχάλης Κάσσης: “Ν’ ακουστεί η φωνή σου πέτρα…” Έκθεση γλυπτικής στο Δημαρχείο

Στο ισόγειο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου εγκαινιάστηκε στις 25 Νοεμβρίου έκθεση του γλύπτη Μιχάλη Κάσση, με τίτλο «…και ποιώντας τα να κλαις». Εκτίθενται έργα σε πέτρα, γυαλί, ξύλο. 
Ο καλλιτέχνης παλεύει με το σκληρό υλικό για να αποδώσει την ανθρώπινη μορφή, με φίλτρα την ελληνική πλαστική παράδοση, τη λαϊκή τέχνη και τον σύγχρονο πειραματισμό. 
Γλύπτης, αλλά και ζωγράφος, λογοτέχνης και λαογράφος, ο Μιχάλης Κάσσης, ο επονομαζόμενος και γλύπτης της Αντίστασης, θεωρείται σαν μία από τις πιο γνήσιες και πηγαίες φωνές της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής. Τα έργα του είναι διαχρονικά και κλείνουν μέσα τους τον πόνο και τα βάσανα, τον αγώνα και την ελπίδα, τη μνήμη και την ιστορία αυτού του «κόσμου του μικρού του μέγα».
Μιχάλης Κάσσης: "Ν' ακουστεί η φωνή σου πέτρα..." Έκθεση γλυπτικής στο Δημαρχείο 1
Μιχάλης Κάσσης: "Ν' ακουστεί η φωνή σου πέτρα..." Έκθεση γλυπτικής στο Δημαρχείο 3
Μιχάλης Κάσσης

«Επιμένω να κάνω γλυπτική και μάλιστα γλύφοντας, πελεκώντας τις πολύ σκληρές πέτρες που και το διαμάντι αναστενάζει για να τις κόψει… Τις δουλεύω μ’ ένα δικό μου τρόπο, δικό μου ύφος και ήθος. Από τις σχολές, παλιές και νέες, δε με κράτησε καμιά. Ακολουθώ πιστεύω τη δική μου… », λέει ο ίδιος. Αγαπά να εργάζεται ιδιαίτερα με τις σκληρές γρανιτόπετρες της Μάνης και της Ικαρίας, πάντα σκαλίζοντας άμεσα, χωρίς προπλάσματα και μοντέλα.

info
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 13:00 και 18:00 με 21:00, Σάββατο 17:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 13:00. Είσοδος ελεύθερη.
 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button