ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μια λαϊκή αγορά χωρίς πάγκους

Ο συμπολίτης Π.Κ. εκφράζει την απογοήτευσή του για την “κατάντια” στη λαϊκής αγοράς του Δαφνιού. “Στο κομμάτι αυτό της οδού Βουλγαροκτόνου, μάς λέει, κάποτε έβλεπες πολλούς πάγκους πωλητών. Σήμερα είναι 5 με το ζόρι. Είναι λαϊκή αγορά αυτή;” 

Τον ρωτήσαμε πού αποδίδει την πορεία απαξίωσης μιας αγοράς που θα μπορούσε να θεωρείται πολύτιμη σε μια σχετικά απομονωμένη συνοικία, από όπου συχνά ακούγονται παράπονα ότι “δεν υπάρχουν μαγαζιά”. “Δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αυτό που φαίνεται είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους κατοίκους”, μάς λέει. Γεγονός είναι ότι έχουν ακουστεί και κάποια παράπονα ότι με τη λειτουργία της στο συγκεκριμένο σημείο ενοχλεί την κυκλοφορία.

Η λαϊκή αγορά Δαφνίου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017. Αφετηρία της ήταν ένα παλιό αίτημα κατοίκων, που αναγκάζονταν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές της πόλης για να βρουν λαϊκή, πράγμα πιο δύσκολο για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο. Σημαντικό και το ότι στο Δαφνί δεν υπάρχει ούτε παντοπωλείο ούτε οπωροπωλείο (πρόσφατα έκλεισε και το μοναδικό μίνι μάρκετ που υπήρχε εκεί). Στο ξεκίνημα της συγκεκριμένης λαϊκής, κάθε Τετάρτη, έρχονταν περίπου 80 έμποροι με διάφορα είδη.

Απόπειρα να στηθεί λαϊκή στο Δαφνί είχε γίνει και πριν 15 χρόνια, στην οδό Τροίας, που επίσης δεν προχώρησε. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button