ΑΡΘΡΑ

Μεθοδεύσεις και απαράδεκτες ενέργειες για την απόλυση των 9

Του Κώστα Ασπρογέρακα

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ Η ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ 9 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.

Οι 9 εργαζόμενοι –ες απασχολήθηκαν στην καθαριότητα τόσον στο πρώην Hot spot (χώρο φιλοξενίας των προσφύγων, απ’ την εμπόλεμη Συρία) όσο και στον Δήμο.

Με αγωγή τους ζήτησαν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, δεδομένου ότι ικανοποιούν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» στον Δήμο μας, και στον τομέα αυτόν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία συμφώνησε στο παραπάνω «αίτημα», και η αγωγή τους έγινε δεκτή. Με μια απαράδεκτη ενέργεια του, που σημαίνει ολοφάνερη υποτίμηση και αγνόηση της πιο πάνω απόφασης του Δημ. Συμβουλίου, και ουσιαστικά την υποβάθμιση της λειτουργίας της Δημοκρατίας, μια και το απόλυτα κυρίαρχο όργανο είναι το Δημ. Συμβούλιο, προκάλεσε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία ασκήθηκε Έφεση κατά της πιο πάνω πρωτόδικης απόφασης, που είχε δικαιώσει τους εργαζόμενους – ες.

Η τραγικότητα και η αντιφατικότητα της ενέργειας του αυτής, είναι ότι ως «επιχείρημα» χρησιμοποιήθηκε το σκεπτικό άλλης απόφασης για άλλους εργαζόμενους ότι το δημοτικό συμβούλιο «δεν είχε το δικαίωμα ν΄ αποδεχθεί την αγωγή των παραπάνω», και με την οποία απόφαση, είχαμε κατηγορηθεί, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Δήμαρχος, τότε Δημ. Σύμβουλος, για «παράβαση καθήκοντος», επειδή είχαμε αποδεχτεί αυτή την αγωγή.

Το αποτέλεσμα ήταν η ανατροπή της απόφασης που δικαίωσε τους 9 εργαζόμενους–ες.

Φαίνεται ότι ο κος Δήμαρχος πιστεύει ότι η επικοινωνία του κάθε μορφής, ακόμη και αρνητική, τον οδηγεί σε μεγαλύτερη αναγνώριση. Πλανάται πλάνη οικτρή. Δεν άκουσε ποτέ τη «βουή των ποιητών». Δεν «ενόχλησαν» ποτέ τ΄ αυτιά του οι στίχοι: «Μην τους μιλάτε, είναι άνεργοι, τα χέρια στις τσέπες τους σαν δύο χειροβομβίδες».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button