ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΠΟΔΟΜΕΣ

Μεταμορφώθηκε η γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στον Κηφισό

Την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της Γέφυρας της Λ. Αθηνών στον Κηφισό ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των έργων που έχουν ξεκινήσει και αφορούν την ανάδειξη των γεφυρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Πρόκειται για έναν από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους της χώρας, με σχεδόν 300.000 διελεύσεις οχημάτων ημερησίως.

Βασική στοιχείο της παρέμβασης είναι ο νέος φωτισμός και τη φωταγώγηση έκανε το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, παρουσία του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Δ. Καρκάτζου, των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας Μυτιληναίος Λ. Μαστρογιαννόπουλου και Α. Φάκου και του Αν. Διευθυντή Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Π. Καρυώτη.

Είχε προηγηθεί πλύσιμο της γέφυρας και του χώρου κάτω από αυτήν με ειδικό αυτόματο μηχάνημα οδοκαθαριστή. Συνεργεία έκαναν αποψίλωση της βλάστησης, έβαψαν τα μεταλλικά στοιχεία κ.ά.

Στις 7 μεγάλες οδικές Γέφυρες του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, τα έργα προβλέπουν φωτισμό με υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης φωτιστικά συστήματα Led, μέσω αρχιτεκτονικής μελέτης φωτισμού, που σχεδιάζει και υλοποιεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον εξωραϊσμό των δημόσιων χώρων που σχηματίζονται κάτω από το τεχνικό τμήμα των γεφυρών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. O νέος φωτισμός των γεφυρών λειτουργεί αποτρεπτικά και απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν διαπιστωθεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Μεταμορφώθηκε η γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στον Κηφισό 3

Επισημαίνεται πως ήδη έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του φωτισμού στις Γέφυρες της Ιεράς Οδού, της Λένορμαν και της Π. Ράλλη και το επόμενο διάστημα ακολουθούν η φωταγώγηση των Γεφυρών που βρίσκονται στη συμβολή Δυραχίου και Κωνσταντινουπόλεως, στην Πέτρου Ράλλη και στη Σχιστού-Σκαραμαγκά.

Στόχοι της παρέμβασης είναι η αισθητική αναβάθμιση των τεχνικών έργων μεγάλης κλίμακας της Αττικής, ο περιορισμός του αριθμού των οδικών ατυχημάτων τα οποία οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς φωτισμού και ο καλύτερος προσανατολισμός για τους οδηγούς τις νυχτερινές ώρες αλλά και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και του ενδιαφέροντος των εποχούμενων χρηστών του οδικού δικτύου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και αφού ευχαρίστησε τόσο τις υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας για την άρτια ολοκλήρωση του έργου, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, πετυχαίνουμε τόσο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και την αναβάθμιση της αισθητικής των υποδομών μας. Στόχος μας να φωτιστούν οι γέφυρες σε όλο το μήκος και πλάτος του οδικού μας δικτύου σε σύντομο χρονικό διάστημα, με μη ενεργοβόρα φωτιστικά τύπου led. Για να φύγει το «γκρίζο» από τη ζωή μας. Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, αποκομίζουμε ενεργειακό όφελος και παράλληλα αποτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές σε δημόσιους χώρους που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Συνεχίζουμε δυναμικά, η Αττική αλλάζει ορατά».

Δήλωση Κώστα Χωρινού, Εκτελεστικού Διευθυντή M Power Projects της MYTILINEOS

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέραμε εις πέρας αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Αττικής, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Το εν λόγω έργο είναι μέρος της ευρύτερης εργολαβίας που ανέλαβε η MYTILINEOS που περιλαμβάνει συστήματα φωτισμού για 7 γέφυρες στις Λεωφόρους Κηφισού και Αθηνών. Ως ανάδοχος, παραδίδουμε και αυτό το έργο με συνέπεια και πάντα με τη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών της MYTILINEOS.»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button