ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μέσα σε μία εβδομάδα “μπούκαραν” σε 4 εκκλησίες στο Χαϊδάρι!

Αυτή τη φορά οι κακοποιοί πρόλαβαν να πάρουν ένα μικρό ποσό του φιλόπτωχου, που υπήρχε το γραφείο του ιερέα. Το παγκάρι δεν μπόρεσαν να το ανοίξουν γιατί είναι βαριάς κατασκευής.

Άγιος Χριστόφορος στο Δαφνί. Αγία Παρασκευή στο Δάσος. Άγιος Γεώργιος στο Άνω Δάσος, Άγιος Ανδρέας στον Ελαιώνα. Κύμα αλλεπάλληλων διαρρήξεων – κλοπών σε εκκλησίες του Χαϊδαρίου.

Σήμερα τα ξημερώματα, στις 4 πμ, ήχησε ο συναγερμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Έφτασε γρήγορα η Αστυνομία, αλλά δεν πρόλαβε τους διαρρήκτες, που είχαν προλάβει να απομακρυνθούν. Δυστυχώς, παρά την ενεργοποίηση του συναγερμού, κανένας περίοικος δεν είδε τα χαρακτηριστικά των δραστών ή τον αριθμό του οχήματος με το οποίο απομακρύνθηκαν.

Αυτή τη φορά οι κακοποιοί πρόλαβαν να πάρουν ένα μικρό ποσό του φιλόπτωχου, που υπήρχε το γραφείο του ιερέα. Το παγκάρι δεν μπόρεσαν να το ανοίξουν γιατί είναι βαριάς κατασκευής. αντίκρισαν τα σημάδια της διάρρηξης.

Οι δράστες μπήκαν σπάζοντας παράθυρο στο πίσω μέρος της Εκκλησίας, σε σημείο όπου δεν είναι ορατοί από το δρόμο. Δεν πρόλαβαν να κάνουν πολλά, γιατί, όπως είπαμε, χτύπησε ο συναγερμός και έσπευσαν να απομακρυνθούν από την κεντρική πόρτα του Ναού.

Μέσα σε μία εβδομάδα "μπούκαραν" σε 4 εκκλησίες στο Χαϊδάρι! 3

Ο ιερέας απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Δεν είναι διαπιστωμένο μέχρι στιγμής αν πρόκειται για τους ίδιους δράστες, αλλά θεωρείται πιθανό. Στον Άγιο Γεώργιο Άνω Δάσους αναφέρεται ότι οι δράστες ήταν δύο.

Όπως είπε αστυνομική πηγή στο Χαϊδάρι Σήμερα, οι ναοί είναι αρκετά καλά προστατευμένοι έναντι κλοπής (κάγκελα, συναγερμοί κτλ) παρόλα αυτά όμως είχαμε τα προαναφερθέντα διαδοχικά κρούσματα. Κάμερες δεν υπάρχουν διότι πρόκειται για δημόσιους χώρους λατρείας και σχετικό υλικό μπορεί να βρεθεί μόνο από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων ή σπιτιών. Έχει γίνει έρευνα της σήμανσης και έχουν ληφθεί αποτυπώματα, αλλά σε τόσο πολυσύχναστους χώρους υπάρχουν πολλά και είναι αρκετά δύσκολο να είναι αυτά καθαρά. Ωστόσο ελπίζεται ότι από το υλικό που έχει συλλεχθεί θα γίνει κάποια ταυτοποίηση με σεσημασμένα πρόσωπα για να βρεθούν οι δράστες.

Μέσα σε μία εβδομάδα "μπούκαραν" σε 4 εκκλησίες στο Χαϊδάρι! 5
Εδώ διακρίνεται καθαρό αποτύπωμα παλάμης στη σκόνη, πιθανότατα ενός από τους δράστες.
Μέσα σε μία εβδομάδα "μπούκαραν" σε 4 εκκλησίες στο Χαϊδάρι! 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button