ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μέσα ο παράδεισος, έξω η τριτοκοσμική κατάσταση…

 

Χθες το πρωί ήμουν στον Διομήδειο, χάρμα οφθαλμών. Εξαιρετική δουλειά από το προσωπικό του Κήπου, βλάστηση, ανθισμένα παρτέρια, καθαριότητα, συναυλίες από τα πουλάκια, ένας άλλος κόσμος, μια πραγματική όαση.

γράφει η Ελισάβετ Μπούρα

Και σκέψου ότι σε χωρίζει από την πόλη και τη λεωφόρο μόνο ένας φράκτης από  δένδρα. Τόσο κοντά και συγχρόνως τόσο μακριά από τη φασαρία. Ακόμα και ο αέρας σε ζαλίζει, τόσο πολύ οξυγόνο.

Μέσα ο παράδεισος, έξω η τριτοκοσμική κατάσταση... 3

Και αυτά τα χρώματα, παντού πράσινο και όλες οι αποχρώσεις του…

Και τόσος κόσμος, παιδάκια, γονείς, ένας χαρούμενο βουητό, τόσοι άνθρωποι όλοι χαμογελαστοί, κανένας εκνευρισμός, χαλάρωση και αποτοξίνωση από τη τοξικότητα της καθημερινότητας, χρόνος και τόπος για επικοινωνία φίλων και οικογενειών, χαρά, ανεμελιά, μια ομαδική θεραπεία…

Σχετικά με το άρθρο σας   Στον Διομήδειο γυρίστηκε το video clip του Αζερμπαϊτζάν για τη Eurovision!,   ό,τι και να κάνουν οι εντός του Κήπου, όταν έξω υπάρχουν τόσα άσχημα και επικίνδυνα, η εικόνα γκριζάρει…

Εκτός της έλλειψης πεζοδρομίου και της επικινδυνότητας του δρόμου, αλλά και της καθυστέρησης εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης και σχεδιασμού διαβάσεων, υπάρχει έλλειψη καθαριότητας και ξεχειλισμένοι κάδοι.

Μέσα ο παράδεισος, έξω η τριτοκοσμική κατάσταση... 5

Σας στέλνω φωτογραφία με την παράνομη στάθμευση του κυρίου (πρώτη φωτό), στην είσοδο του Κήπου. Δεν κλείνει μόνο τους κάδους, αλλά και την είσοδο πάνω στο δρόμο. Μού είπε κάποιος ότι είναι συνταξιούχος  υπάλληλος του Δήμου και μάλιστα στην Καθαριότητα. Αν είναι έτσι, δεν έπρεπε πρώτος αυτός να εφαρμόζει όσα ο ΚΟΚ ορίζει, αλλά και ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου;

Μα γιατί δεν προσθέτουν άλλον ένα κάδο, αφού δεν φτάνει με τόσο κόσμο, ειδικά τα σαββατοκύριακα; Βέβαια με τη διαλογή στη πηγή δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα, αφού θα τα μετέφεραν στα “πράσινα σημεία” και θα  κέρδιζαν και χρήμα (pay as you throw).

Υπόθεση win win. Όχι προσωπικό και δρομολόγια από το Δήμο, αλλά και έσοδα για τον  δημότη.

Αλλά στου κουφού την πόρτα… και για τα αυτονόητα θα λέμε μια ζωή…

Πού είναι το πεζοδρόμιο;

Μέσα ο παράδεισος, έξω η τριτοκοσμική κατάσταση... 7

 

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. αυτό οφείλεται στον καπιταλισμό που δεν αφήνει τις δυνάμεις της εργασίας, της επιστήμης και του πολιτισμού που διεκδικούν τον εκδημοκρατισμό της οικονομίας, το κλείσιμο της εισοδηματικής ψαλίδας, την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας, την επίτευξη της κοινωνικής ισότητας και της παγκόσμιας ευημερίας κλπ κλπ να βάλουν τα ανακυκλώσιμα υλικά με τάξη ώστε να χωρέσει τα διπλάσια. Για το παράνομα παρκαρισμένο φταίει απλά η ατομική ιδιοκτησία, όταν περάσουμε στην κοινοκτημοσύνη των υλικών αγαθών όπου κάθε Κ.Χ αυτοκίνητο το αξιοποιούν αντί για ένας δεκαπέντε οδηγοί, θα κινείται συνεχώς οπότε και δεν θα παρκάρει ποτέ.

    1. τώρα που θα συναντηθούν ο τραμπ με τον κιμ ………..όλα αυτά που μας απασχολούν θα γίνουν ευχάριστες αναμνήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button