ΕΚΛΟΓΕΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΜέΡΑ25: Η ουσιαστική και αγωνιστική αντιπολίτευση

Παπακώστας Χαρίλαος (Χάρης)
Υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών
ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

Το ΜέΡΑ25 ιδρύθηκε τον Μάρτη του 2018 από ανθρώπους που ένιωσαν την ανάγκη να συναντηθούν και να αγωνιστούν για να επανέλθει στη χώρα μας η ελπίδα που είχε γεννηθεί τη “χαμένη Άνοιξη” του 2015 και είχε οδηγήσει στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Ιουλίου. Μια ελπίδα που προδόθηκε από την ηγεσία της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επέλεξε την υποταγή στους εκβιασμούς της Τρόικας εις βάρος του ελληνικού λαού και των συμφερόντων του και ψήφισε το δυσβάσταχτο 3ο μνημόνιο. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταφέραμε να επιτύχουμε μια, απρόσμενη για τους περισσότερους, μεγάλη εκλογική επιτυχία και να εισέλθουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγινε παραπάνω από σαφής η στράτευση των κυβερνώντων στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολιγαρχών. Τόσο με τις πράξεις τους όσο και με τις “παραλείψεις” τους φρόντισαν  με όλα τα μέσα να εξασφαλίσουν υπερκέρδη για τους λίγους και τους εκλεκτούς. Βασικό μέλημα της Μητσοτάκης Α.Ε. ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση όλων των καταστάσεων και ο απόλυτος έλεγχος των Μ.Μ.Ε. που με τη “λίστα Πέτσα” και όχι μόνο τύγχαναν διαρκώς όλο και περισσότερων ευεργετημάτων. Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, δυστυχώς, η αντιπολίτευση των δυο μεγαλύτερων (σε εκλογική δύναμη) κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν από ανεπαρκής ως και -κάποιες φορές- συνένοχη. Είτε λόγω ιδεολογικής ανεπάρκειας είτε λόγω ταύτισης σε επίπεδο πολιτικών επιλογών τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αποδείχτηκαν ανίκανοι να ασκήσουν εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Στον αντίποδα αυτών, το ΜέΡΑ25 στάθηκε δυναμικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Στο διάστημα που μεσολάβησε αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποδείξαμε, πέρα πάσης αμφιβολίας, με την παρουσία μας τόσο στα κοινοβουλευτικά έδρανα όσο και στα κινήματα ότι η φωνή του ΜέΡΑ25 είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά και αναγκαία. Μπορούμε με υπερηφάνεια να υποστηρίξουμε πως ήμασταν το κόμμα που άσκησε την ουσιαστικότερη και τη μαχητικότερη αντιπολίτευση απέναντι στη Μητσοτάκης Α.Ε. Κατά τη διάρκεια της περασμένης κοινοβουλευτικής περιόδου κατατέθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 3088 ερωτήσεις, 706 επίκαιρες, 5147 αναφορές και 128 ερωτήσεις με αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ). Επιπλέον καταθέσαμε 70 τροπολογίες και προτάσεις νόμου για πλείστα ζητήματα, ανάμεσα στις οποίες και πρόταση για τον εκλογικό νόμο, την ψήφο των αποδήμων, την ψήφο των νέων, την προστασία των δανειοληπτών, της α΄ κατοικίας κ.ά. Παράλληλα με τη διαρκή μας παρουσία σε κινητοποιήσεις και δράσεις για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων αγωνιστήκαμε για να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο όσες και όσους πλήττονταν από τις κυβερνητικές επιλογές.

Για όλους τους παραπάνω -και όχι μόνο- λόγους είναι αναγκαία η στήριξη και η ενίσχυση του ΜέΡΑ25 στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Γιατί έχουμε αναμφισβήτητα αποδείξει πως εμείς “λέμε αυτά που πιστεύουμε και πιστεύουμε αυτά που λέμε”. Γιατί απέναντι στην προσπάθεια να μας πείσουν πως δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, πως δεν υπάρχει εναλλακτική στον πολιτικό μονόδρομο που θέλουν να επιβάλλουν, εμείς απαντάμε στηρίζοντας τις δυνάμεις της ρήξης και της ανυπακοής.

Στις 21 Μαΐου δηλώνουμε πως  “ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ”
Στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button