ΑΓΟΡΑ

Μελέτες Φωτισμού για Επαγγελματικούς Χώρους

Η μελέτη φωτισμού είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι μιας αρχιτεκτονικής μελέτης και αφορά την τοποθέτηση και τον έλεγχο του φωτός, είτε είναι φυσικός είτε τεχνητός μέσα σε έναν χώρο. Σαφώς η αρχιτεκτονική και ο φωτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και ειδικά όταν πρόκειται για ένα νέο επαγγελματικό χώρο, η μελέτη φωτισμού είναι πλέον και νομικά υποχρεωτική στα πλαίσια της έκδοσης της οικοδομικής άδειας για όλα τα κτήρια του τριτογενούς τομέα.

Παρόλα αυτά, πολλοί επιχειρηματίες το αγνοούν αλλά η μελέτη του φωτισμού είναι απαραίτητη καθώς ο επαγγελματικός φωτισμός εσωτερικού χώρου https://desikos.gr/el/fotistika-toixou/epagelmatikos-fotismos μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων αλλά και της επιχείρησης συνολικά. Ας εξετάσουμε μερικά από τα οφέλη.

  • Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων

Απευθυνόμενοι σε έναν ειδικό για την εγκατάσταση επαγγελματικού φωτισμού, το πρώτο πράγμα στο οποίο θα μας κατευθύνει είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Η κατανάλωσή μας έχει σημαντικό ρόλο στα πάγια ενεργειακά έξοδα, οπότε και η σωστή τοποθέτηση λαμπτήρων LED και φωτιστικών τοίχου θα μειώσουν σημαντικά και το ενεργειακό αποτύπωμα της επιχείρησης αλλά και τα έξοδα.

  • Ασφάλεια πάνω απ’ όλα

Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους για την αύξηση ασφάλειας. Για παράδειγμα οι βιομηχανίες, τα εργοστάσια, οι αποθήκες ή δαιδαλώδη γραφεία με πολλές σκάλες και διαδρόμους απαιτούν τον κατάλληλο επαγγελματικό φωτισμοί εσωτερικού χώρου για την αποφυγή ατυχημάτων.

  • Αισθητική

Ένας επαγγελματικός χώρος με ξεκάθαρη αισθητική προσδίδει μεγαλύτερο κύρος στην επιχείρηση σας. Το φωτιστικό design που θα επιλέξετε μπορεί να αναβαθμίσει περισσότερο το γραφείο σας. Επιλέγοντας για παράδειγμα φωτιστικά τοίχου https://desikos.gr/el/fotistika-toixou και όχι επιδαπέδια, εξοικονομείτε πολύτιμο χώρο και δίνετε την αίσθηση ευρύτερης περιοχής εργασίας.

  • Ευεξία και Απόδοση

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο κατάλληλος φωτισμός βελτιώνει την συγκέντρωση των εργαζομένων και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότητα του προσωπικού σας. Για παράδειγμα, το φυσικό φως και οι πιο ζεστοί τόνοι σε λαμπτήρες προσφέρουν την αίσθηση ευεξίας και μείωση του στρες.

Εν κατακλείδι, η μελέτη φωτισμού και η εγκατάσταση επαγγελματικού φωτισμού στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης σας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Επιλέγοντας τους κατάλληλους επαγγελματίες ώστε να σας καθοδηγήσουν και στοχεύοντας στην δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου εργασίας, σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι, ενεργειακά αλλά και από άποψη παραγωγικότητας και ασφάλειας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button