ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μείωση ΦΠΑ: Ποιες υπηρεσίες και προϊόντα φθηναίνουν από σήμερα Δευτέρα

Η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύει για πέντε μήνες, από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια στήριξης της οικονομίας και κυρίως του τουρισμού. Τι σημαίνει για την τσέπη μας.

Ξεκινάει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου η εφαρμογή του φορολογικού τμήματος του ειδικού πακέτου στήριξης της οικονομίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως στήριξης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, που είναι ο τουρισμός.

Από την Δευτέρα λοιπόν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, συνολικά δηλαδή για πέντε μήνες, μειώνεται ο ΦΠΑ στη μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους, από το 24% στο 13%. Η μείωση αυτή αφορά κάθε μορφής εισιτήριο, όπως είναι τα ακτοπλοϊκά, τα αστικά, τα αεροπορικά, τα υπεραστικά και τα σιδηροδρομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες θα δουν άμεσα σημαντικές μειώσεις, περίπου 9% στις τελικές τιμές των εισιτηρίων.

Μειώνεται από την 1η Ιουνίου ο ΦΠΑ και σε συγκεκριμένα προϊόντα της εστίασης, όπως είναι ο καφές, τα ροφήματα και τα αναψυκτικά, από το 24% στο 13%. Σ’ αυτή την περίπτωση ωστόσο, δεν αναμένεται κάποια γενικευμένη μείωση των τιμών, καθώς η κυβέρνηση έχει επιτρέψει στις επιχειρήσεις να απορροφήσουν την μείωση για να στηριχτούν οικονομικά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button