ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μείον μία ακόμη λεωφορειακή γραμμή για το Χαϊδάρι – Η Αγία Μαρίνα στο επίκεντρο

Ο ΟΑΣΑ διακόπτει τη λεωφορειακή γραμμή Γ16, Πλατεία Κουμουνδούρου – Ασπρόπυργος, που διερχόταν από τη Λεωφόρο Αθηνών, στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιοργάνωσης του συγκοινωνιακού του έργου.

Η συγκεκριμένη γραμμή, αν και δεν αφορά άμεσα την πόλη μας, εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας, με τελικό προορισμό το κέντρο της Αθήνας ή τον Ασπρόπυργο. Αυτό διότι επιβιβάζει και αποβιβάζει επιβάτες σε διάφορα σημεία του Χαϊδαρίου, όπως τον Σκαραμαγκά, την Αφαία, τη Μονή Δαφνιού, το Ψ.Ν.Α. και το Παλατάκι.

Ο ΟΑΣΑ υπόσχεται ότι η κατάργηση της γραμμής Γ16 θα συνδυαστεί με τροποποίηση και πύκνωση των δρομολογίων της γραμμής 866 (Ασπρόπυργος – Σταθμός Αγία Μαρίνα), κάτι που μένει να διαπιστωθεί, αν και δικαιούμαστε με όσα έχουμε δει να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί.

Μέχρι σήμερα το λεωφορείο 866 διέρχεται από τα εξής σημεία της πόλης μας: Σκαραμαγκάς, διασταύρωση Παλάσκα, Αφαία, ΨΝΑ, Στροφή Δάσους, Κουνέλια, Δημαρχείο, Στροφή Αγίας Βαρβάρας, Σταθμός ΜΕΤΡΟ «Αγία Μαρίνα».

Όπως λέει η διοίκηση του ΟΑΣΑ, βασικός στόχος των περικοπών – μετατροπών είναι η δημιουργία περισσότερων γραμμών λεωφορείων σε τροφοδοτικό ρόλο των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό), ώστε να μειωθεί το μήκος των διαδρομών και συνακόλουθα τα λειτουργικά κόστη.

Ωστόσο η διοχέτευση περισσότερων επιβατών στα μέσα σταθερής τροχιάς αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε συγκεκριμένους δημοφιλείς σταθμούς, ειδικά τις ώρες αιχμής. Ο τερματικός σταθμός Αγία Μαρίνα αναμένεται να είναι ένας από αυτούς.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button