ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλο κύκλωμα ναρκοεμπόρων εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, ανάμεσά τους 4 Χαϊδαριώτες – Πού γινόταν η διακίνηση στην πόλη μας

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τη συμμορία διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και χασίς παρακολουθούσαν για πέντε ολόκληρους μήνες οι αστυνομικοί.

Ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας περιλαμβάνει δέκα άτομα, πέντε Έλληνες και πέντε Αλβανικής καταγωγής. Οι τέσσερις από αυτούς είναι Χαϊδαριώτες. Η συμμορία είχε ιεραρχική δομή και για να μη γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές, χρησιμοποιούσαν δικούς τους κώδικες ονομασίας και επικοινωνίας.

Πού γινόταν η διακίνηση στο Χαϊδάρι

Το πολυπληθές πελατολόγιό τους περιελάμβανε και Χαϊδαριώτες χρήστες ουσιών.

Όπως διαπιστώθηκε,ανάμεσα στις «κρυψώνες» τους ήταν και ένα ακίνητο στην περιοχή του Λόφου Προφήτη Ηλία.

Εκτός από την περιοχή του Προφήτη Ηλία, στο Χαϊδάρι διακινούσαν ουσίες σε σημεία κοντά σε διάφορα σχολεία της πόλης, σε ώρες μη λειτουργίας, αλλά και στην Ιερά Οδό, κοντά στο γήπεδο “Τάκης Χαραλαμπίδης”.

Έτσι έγινε το “ξήλωμα”

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η δραστηριότητα τους σταμάτησε όταν την Τρίτη 22 Ιουνίου συνελήφθησαν οκτώ μέλη της συμμορίας σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ αλλά δύο άτομα αναζητούνται.

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε εκείνη την ημέρα, όταν από το ΚΤΕΛ Κηφισού δύο μέλη της συμμορίας παρέλαβαν ένα σακίδιο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Είχαν προηγηθεί, όπως είπαμε, πολύμηνες έρευνες με ατελείωτες ώρες φυσικής παρακολούθησης, αλλά και με την αξιοποίηση και σύγχρονων μέσων τεχνολογίας όπως drones, κάμερες, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Τη σύλληψη ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια και αυτοκίνητα όλων των μελών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν αρκετά κιλά χασίς και κοκαΐνης.

Στην πλειονότητα τους οι δράστες είναι σεσημασμένοι για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αρχηγικό ρόλο στη συμμορία του εγκλήματος φέρονται να είχαν δύο Αλβανοί ηλικίας περίπου 65 και 35 ετών, αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα που τους παρέπεμψε στον Ανακριτή. Ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Τα επόμενα 24ωρα το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αναμένεται να εκδώσει εκτενές δελτίο τύπου. Πιθανότατα θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου, από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button