ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Mega deal: Ένας Περιστεριώτης πούλησε το 48,5% της επιχείρησής του για 800 εκατ. ευρώ!!!

Υπογράφηκε το βράδυ της Παρασκευής η οριστική συμφωνία και κατατέθηκαν τα χρήματα για την εξαγορά του 48,5% της Viva Wallet από τον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό JP Morgan. Η αποτίμηση της Viva, δημιουργήματος του Περιστεριώτη επιχειρηματία Χάρη Καρώνη, ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια!

Ο κ. Καρώνης, που μεγάλωσε στα Μυκονιάτικα του Περιστερίου, είναι από τους ανθρώπους που μπορεί σήμερα να υπερηφανευτεί ότι κατάφερε μία συναλλαγή με παγκόσμιο αντίκτυπο. Η συμφωνία προβλέπει την επιβράβευση 200 στελεχών της Viva με stock options αξίας από 50.000 έως 4 εκατ. ευρώ!

Η Viva Wallet Ιδρύθηκε το 2000 ως εταιρεία πληρωμών και σήμερα, 22 χρόνια μετά, έχει παρoυσία σε 23 χώρες και κατέχει τρεις άδειες, μία τραπεζική -εξαγοράζοντας την Praxia Bank τον Αύγουστο του 2020- και δύο άδειες ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος στην Ελλάδα και την Αγγλία και το περίπου 90% των εσόδων της προέρχεται από το εξωτερικό.

Η παρουσία που είχε χτίσει η viva πανευρωπαϊκά, η πλατφόρμα και η τεχνογνωσία της και πολύ λιγότερο η ελληνική αγορά, είναι αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον της JP Morgan. Και αυτά θα χρησιμοποιήσει για να διεισδύσει στον ευρωπαϊκό χώρο των πληρωμών», ανέφεραν στελέχη του εγχώριου χρηματοπιστωτικού κλάδου

Όπως είχε δηλώσει ο ισχυρός άντρας της JP Morgan Jamie Diamond, «η Viva έχει κάνει καταπληκτική δουλειά σε 23 χώρες. Εχουν καταφέρει να εξυπηρετήσουν καταστήματα ή ομίλους σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά συστήματα. Εμείς κάνουμε καλή δουλειά αλλά αυτοί έχουν δημιουργήσει συστήματα που εμείς ακόμη δεν έχουμε».

Για την πορεία του Χάρη Καρώνη από το Περιστέρι στο διεθνές οικονομικό στερέωμα μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button