ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Mας αξίζουν 10 ευρωπαϊκοί τίτλοι;”

Ο Χαϊδαριώτης δημοσιογράφος Marios Boulis γράφει για τη ζούγκλα που ακολουθεί αγώνες που μέσα στο γήπεδο είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Είδαμε το 7ο (πραγματικά έχω χάσει το μέτρημα) ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο μπάσκετ.

Η μεγαλύτερη μου απορία είναι αν μας αξίζουν αυτές οι ομάδες. Αν μας αξίζουν ως κοινωνία 10 ευρωπαϊκοί τίτλοι, τόσα final-4 και τελικοί με τη συμπεριφορά μας. Και αυτό ισχύει και για τους μεν και για τους δε. Και όχι, δεν θα μπω σε καμία διαδικασία σύγκρισης, αν ο ένας έκανε μεγαλύτερη ηλιθιότητα από τον άλλο και πάει λέγοντας.

Έχουμε δύο εξαιρετικές ομάδες φέτος και παρότι στα παιχνίδια που δίνουν αυτές οι ομάδες στην Ευρώπη το κλίμα στο γήπεδο είναι τουλάχιστον παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα παιχνίδια σε όλα τα αθλήματα στην χώρα, όταν παίζουν μεταξύ τους ακολουθεί ζούγκλα….

Θέλετε και μια αλήθεια: εξυπηρετεί κανέναν αυτή η τοξικότητα; Στον βωμό των δύο ομάδων, πόσες άλλες έχουν σχεδόν εξαλειφθεί; Πόσοι παίκτες είναι πλέον σε κατώτερο επίπεδο από αυτό που έπρεπε λόγω της τοξικότητας των δύο ομάδων;

Ας απολαύσουμε το άθλημα. Ας γίνουν αυτές οι ομάδες ώθηση για όλες τις ηλικίες να δουν περισσότερο μπάσκετ, να πάνε ακόμα και στα γειτονικά γήπεδα τους και αφήστε τις βολές και τα σφυρίγματα… Κούρασε πια!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button