ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μάνθος Πιτσικούλης: Επιδίωκαν την αδρανοποίησή μου από την συνδικαλιστική μου δράση

Στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Μαΐου, που μεταδώσαμε ζωντανά, ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά στο σημείο αυτό, γύρω στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα η σύνδεσή μας διακόπηκε. Τη στιγμή εκείνη τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη μιλούσαν για προβλήματα “συμβίωσης” με τη διοίκηση. Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε, προκειμένου να δημοσιευτεί ολόκληρη και η θέση του κ. Μάνθου Πιτσικούλη, που ήταν και επί προσωπικού ζητήματος.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστα Δημουλά, που αναφέρθηκε σε περιστατικά αντιυπαλληλικής συμπεριφοράς μελών της διοίκησης, τα οποία δεν θεωρεί μεμονωμένα, και προειδοποίησε για αντίδραση από το Σωματείο, αν συνεχιστούν. “Θεωρούν τον Δήμο τσιφλίκι τους και τους εργαζόμενους υποχείρια”, είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο κ. κ. Πιτσικούλης:

Επειδή στο συγκεκριμένο θέμα δέχομαι μια αναίτια Υπηρεσιακή και Συνδικαλιστική επίθεση θα ήθελα να αναφερθώ στα εξής.

Κατά αρχάς με λυπεί αφάνταστα το γεγονός ότι για να απομακρυνθώ εγώ από την θέση του Διευθυντή και να τοποθετηθεί κάποιος άλλος στην θέση μου, αναίτια όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα, καρατομήθηκε ο προϊστάμενος Κολυμβητηρίου.

Παράλληλα σας αναφέρω ότι για την αναφορά της τότε Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Παιδικών Σταθμών και Κοινοχρήστων Χώρων κα Μπέλα Ε. με Αρ. Πρωτ. 20066/29-10-2020 που επικαλείται ο Δήμαρχος  ως βασικό έγγραφο “κατηγορίας” μου, δεν είχα, ούτε έχω γνώση και ουδέποτε μου έχει κοινοποιηθεί. Σας γνωρίζω λοιπόν ότι έχω αιτηθεί από την Πέμπτη 20/04/2021 να μου αποσταλεί ως οφείλουν και ακόμη τίποτα!

Για την συνάντηση στην οποία αναφέρεται ο Δήμαρχος δεν ήταν μια μόνο, αλλά αρκετές.

Προεκλογικά σε συνάντησή μας μου ζήτησε να τον βοηθήσω τόσο εγώ όσο και άνθρωποι που ανήκουν στο στενό μου περιβάλλον, θεωρώντας ο ίδιος τη βοήθεια μας καθοριστική για την εκλογή του, όπως και έγινε.

Αποδεχτήκαμε την πρόσκλησή του αυτή και συμμετείχαμε στο σχεδιασμό της προεκλογικής του τακτικής τόσο με τις ιδέες μας όσο και με την βοήθεια μας στον ερχομό νέων προσώπων, που θα στελέχωναν τον Συνδυασμό του.

Μετεκλογικά και όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος συναντήθηκα αρκετές φορές μαζί του ως Διευθυντής Νεολαίας Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών, αλλά και ως Συνδικαλιστής.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω, για την αποφυγή όποιων παρεξηγήσεων, ότι ο Δήμαρχος με βρήκε στην θέση του Διευθυντή και δεν με τοποθέτησε ο ίδιος όπως αναφέρει. Διαδικαστικά έπρεπε να κοινοποιηθεί η απόφαση του ορισμού μου ως Διευθυντής λόγω των Δημοτικών Εκλογών στην Διαύγεια μετά της Εκλογές και αυτό και έγινε.

Με την ιδιότητα του Διευθυντή συζητούσαμε για θέματα σχετικά με τη βελτίωση όλων των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης, την ενίσχυση της σε προσωπικό, τη βελτίωση των Υποδομών και την στήριξη του Μαζικού και του Σωματειακού Αθλητισμού.

Με την Συνδικαλιστική μου ιδιότητα συναντήθηκα πολλές φορές μαζί του και συζητούσαμε για θέματα των Εργαζομένων.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι ποτέ στις συναντήσεις μας δεν συνέδεσα τις δύο μου ιδιότητες σε αντίθεση με τον Δήμαρχο, ο οποίος δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις Υπηρεσιακές μου προτάσεις και πάντα οδηγούσε την συζήτηση στην επιθυμία του για την αδρανοποίηση μου από την Συνδικαλιστική μου δράση και την υποστήριξη μου προς τους Συναδέλφους. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω για τις Δικαστικές διεκδικήσεις των Συναδέλφων για την μονιμοποίηση τους, τα ΜΑΠ των Συναδέλφων, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των Δομών και των Υπηρεσιών, αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήταν παρέμβασή μου για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου μας.

Χωρίς να θέλω να παραλείψω την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, όταν διαπίστωσα ότι δεν τηρούνταν όπως έπρεπε τα μέτρα για τον κορωνοϊό συμφώνα με τις ΚΥΑ και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα αναγκάστηκα να απευθυνθώ και εγγράφως στον Δήμαρχο για τη λήψη μέτρων και αντί απάντησης ξεκίνησε η διαδικασία καρατόμησης μου.

Κλείνοντας θέλω να σας αναφέρω ότι ανεξάρτητα από την στήριξη που παρείχα στην Εκλογή του Δημάρχου, όπως όλοι άλλωστε γνωρίζετε, δεν διαπραγματεύομαι για κανέναν λόγο τις αξίες μου, τα πιστεύω μου, την αξιοπρέπεια μου αλλά κυρίως τα Εργασιακά Δικαιώματα των Συναδέλφων μου που με έχουν εμπιστευτεί για να τους εκπροσωπώ, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε κόστος. Δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι ρητά παντός νομίμου δικαιώματος μου και θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων μου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button