ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στο Ποικίλο Ορος πίσω από την Πετρούπολη – Αιτία ένα καντήλι

Σε επαγρύπνηση και επιφυλακή καλεί ο Δήμος Πετρούπολης τους κατοίκους, ειδικά αυτούς των οποίες οι κατοικίες βρίσκονται κοντά στο δάσος. Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε περί τις 10.45 μμ σήμερα αναφέρει ότι οι φλόγες πέρασαν στην κορυφογραμμή του Ποικίλου Όρους.

Στην ίδια ανακοίνωση επιρρίπτονται ευθύνες στην Πυροσβεστική που δεν κατάφερε να την αντιμετωπίσει παρά το γεγονός ότι κινούταν με μικρή ταχύτητα σε πετρώδες έδαφος. Επίσης αναφέρεται ότι η φωτιά ξέσπασε από αναμμένο καντήλι στο Νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης

Ενημέρωση για τη Φωτιά στο Ποικίλο όρος

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο νεκροταφείο των Ανών Λιοσίων, οφειλόταν σε αναμμένο καντήλι. Δυστυχώς υπήρξε ολιγωρία και δεν τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα να επεκταθεί και να πέρασει στο πρώην λατομείο Μουσαμά.

Παρά την μικρή ταχύτητα με την οποία αναπτυσόταν και το φυσικό εμπόδιο από το πετρώδες στήθωμα του πρώην λατομείου, η πυροσβεστική δεν κατάφερε να τη θέσει υπό έλεγχο με αποτέλεσμα να περάσει στην κορυφογραμμή του Ποικίλου Όρους από την πλευρά της Πετρούπολης.

Ο Δήμος Πετρούπολης και το προσωπικό πολιτικής προστασίας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς κάνοντας ό,τι είναι δυνατό για να συνδράμει στην κατάσβεσή της, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιεί προληπτική αποψίλωση στις περιοχές της πόλης που τα σπίτια βρίσκονται κοντά στα δέντρα.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι -κυρίως εκείνοι που τα σπίτια τους βρίσκονται κοντά στο δάσος, να είναι σε επαγρύπνυση και επιφυλακή, καθώς και σε άμεση προληπτική λήψη μέτρων προστασίας της ζωής, της περιουσίας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button