ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μ. Σελέκος: “Εκρηκτικά προβλήματα για τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά”

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΛΕΚΟΥ

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Προσφυγικό, έχει καταδικάσει τους πρόσφυγες στη χώρα μας σε μόνιμο εγκλωβισμό, απομονωμένους σε διαφόρους χώρους υποδοχής, συχνά σε άθλιες συνθήκες.

Δυόμιση χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, φιλοξενούνται σε αυτό 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. H μεταφορά στο Σκαραμαγκά προσφύγων από τη Μόρια, δεν είναι λύση στο πρόβλημα τους αλλά μεταφορά από τη μια κόλαση στην άλλη.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο είναι απαράδεκτες. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ενώ η σίτιση των προσφύγων αποτελεί μέριμνα των ίδιων. Οι χρηματοδοτήσεις προς τις ΜΚΟ στέρεψαν και τώρα που τελείωσε το φαγοπότι εκατομμυρίων, αναλαμβάνουν οι κρατικές δομές, χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση και με τρομερές ελλείψεις στο προσωπικό.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να λάβει εδώ και τώρα μέτρα για να βελτιωθούν οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά.

Να διασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές και άμεσα να προχωρήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων στις αστικές ζώνες, σε διαμερίσματα και πολυκατοικίες.

Να σταματήσει το αίσχος των hotspots.

Να καταργηθούν άμεσα οι συμφωνίες ποσόστωσης μεταναστών ανά χώρα, οι συμφωνίες ανάμεσα σε ΕΕ- Τουρκία και Ελλάδα που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας. Αυτό να συνδυαστεί με άμεση παροχή των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι προσφυγές δεν είναι πρόβλημα για να κρυφτεί κάτω από το χαλί, πρόβλημα είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις που προκαλούν νέα καραβάνια προσφύγων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button