ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί καθυστερούν οι ασφαλτοστρώσεις στο Χαϊδάρι; Απαντά ο Μ. Σελέκος

Παρότι έχουν εξαγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει. Την είδηση δημοσιεύσαμε το περασμένο καλοκαίρι και αναγνώστες μάς κάνουν σχετικά ερωτήματα. Γι’ αυτό ζητήσαμε από τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο να εξηγήσει τους λόγους που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη το έργο.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που υλοποιείται από τον ΑΣΔΑ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, σε όλους τους Δήμους μέλη του. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν ήδη σε δύο Δήμους (Περιστέρι, Αγία Βαρβάρα), όμως ο ανάδοχος του έργου σταμάτησε για ένα χρονικό διάστημα, εξαιτίας κάποιων διαδικαστικών θεμάτων. 

«Είχαμε λόγους που θέλαμε την καθυστέρηση» 

Ο δήμαρχος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι θεωρεί ευτυχή συγκυρία το γεγονός της καθυστέρησης, επειδή το τελευταίο διάστημα γίνονται εκτεταμένα έργα στους δρόμους της πόλης από τον OTE με την τοποθέτηση οπτικών ινών. Θα ήταν δώρο άδωρο να πέσει η άσφαλτος και αμέσως μετά να γίνουν τομές.

– Κύριε δήμαρχε το φροντίσατε εσείς ή έτσι το έφεραν οι συγκυρίες;

Μεριμνήσαμε και εμείς, ώστε ο δικός μας Δήμος να είναι από τους τελευταίους που θα ασφαλτοστρωθεί μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να σκαφεί και να καταστραφεί πάλι το οδικό δίκτυο. Θα ήταν δώρο άδωρο. Αυτή την περίοδο γίνονται συνεχώς έργα, από την COSMOTE αλλά και από τη ΔΕΗ. Άλλωστε μέσα στο χειμώνα δεν «πιάνει» καλά η άσφαλτος. Είμαστε σίγουροι πως θα ξεκινήσουν τα συγκεκριμένα έργα.

– Πότε δηλαδή;

Από Γενάρη και μετά. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Πολλοί πιστεύουν πως οι δημοτικές αρχές μεθοδεύουν την υλοποίηση έργων κοντά στις δημοτικές εκλογές. Τι απαντάτε σε αυτό;

Λέτε να μην θέλουμε από τώρα να δημιουργηθεί μια καλή εικόνα για την πόλη μας; Κάποιοι δήμαρχοι το κάνανε παλιά. Το κάνουνε και τώρα. Εμείς όμως δεν έχουμε τέτοια λογική. Δεν περνάει καν από το μυαλό μας. Εμείς ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θέλουμε να γίνει τώρα. Είναι δυνατόν;

Η ταυτότητα του έργου

Η παρέμβαση αυτή μόνο σαν «φρέσκια» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έχει εξαγγελθεί εδώ και 3 χρόνια, από το 2014! Τότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατάρτισης της μελέτης του και ο Δήμος Χαϊδαρίου είχε στείλει  κατάλογο με τους δρόμους που είχε κριθεί ότι είχαν ανάγκη ασφαλτόστρωσης.

Όμως λόγω της καθυστέρησης έναρξης του έργου και έπειτα από νέες σκέψεις, εκτιμήθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή ως αναγκαία η αλλαγή των δρόμων που είχαν αρχικά προταθεί.

Το συνολικό εμβαδόν που αναλογεί στο Χαϊδάρι είναι περίπου 12.000 τ.μ. Συγκεκριμένα, τα τμήματα των οδών όπου θα εκτελεστούν εργασίες, με βάση την επικαιροποιημένη πρόταση, είναι:

  • Κολοκοτρώνη (από Καραϊσκάκη έως Πλαταιών, 320 μέτρα)
  • Σάμου (από Πόντου έως Καραϊσκάκη, 160 μέτρα)
  • Ηρώων Πολυτεχνείου (από Γεωργίου Παπανδρέου έως Μπουμπουλίνας, 310 μέτρα)
  • Σωκράτους (από Άνδρου έως Ηρώων Πολυτεχνείου, 320 μέτρα),
  • Κύπρου( από Λεωφόρο Αθηνών έως Δόξης, 160 μέτρα)
  • Κορυτσάς (από Σπάρτης έως Ανεξαρτησίας, 260 μέτρα)
  • 28ης Οκτωβρίου (από Ικάρων έως Μιλτιάδου, 100 μέτρα)
  • Οδυσσέως (από Ιερού Λόχου έως Πλουμπίδη, 130 μέτρα)

Στις 12 Ιουνίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου ενέκρινε ομόφωνα τον παραπάνω πίνακα. 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button