ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Λιπόθυμο τεχνικά” το Χαϊδάρι!

Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου
Βασίλης Τσίτσος, υποψήφιος Δήμαρχος                                      

Σε πολύ άσχημη η κατάσταση βρίσκεται η Τεχνική Υπηρεσία στο Δήμο μας και εξαντλητική η προσπάθεια όσων Μηχανικών έχουν μείνει, για να ανταποκριθούν στα ελάχιστα.

Έξι (6) τοπογράφοι, ένας εκ των οποίων συνταξιοδοτείται, ένας πολιτικός μηχανικός, μία χημικός μηχανικός και ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός είναι το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό.

Τι να πρωτοκάνουν;

Να εκπονήσουν άρτιες τεχνικοοικονομικά μελέτες και να συντάξουν τα απαραίτητα τεύχη για να διεκδικήσουμε σοβαρά έργα;

Να επιδιώξουν και να υποστηρίξουν την ωρίμανση των μελετών;

Να επιβλέψουν και να ελέγξουν έργα σε εξέλιξη παράλληλα με τη διεκπεραίωση των αναγκαίων διοικητικών διαδικασιών;

Να συμβάλουν στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό, μιας πόλης που σέβεται τους πολίτες της;

Να ελέγξουν αυθαιρεσίες αλλά και επικίνδυνες κατασκευές στο δομημένο περιβάλλον αλλά και εκτός αυτού;

Να παραλάβουν έργα που έχουν ολοκληρωθεί;

Να ανταποκριθούν με αυτεπιστασία στις πολυδιάστατες καθημερινές ανάγκες μιας ολόκληρης πόλης;

"Λιπόθυμο τεχνικά" το Χαϊδάρι! 3

Το Τμήμα Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) στην Τεχνική Υπηρεσία παρότι έχει συσταθεί με την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. (34/2021 απόφαση του Δ.Σ.) δεν λειτουργεί, γιατί δεν υπάρχουν οι ελάχιστες απαιτούμενες ειδικότητες για να στελεχωθεί!

Ο Προϊστάμενος Πολεοδομικών Εφαρμογών μοιράζει τον εργασιακό του χρόνο και όχι μόνο μεταξύ του Δήμου μας και της Πολεοδομίας στο Αιγάλεω, αφού με βάση την κείμενη νομοθεσία οφείλουμε να συνδράμουμε την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομίας) του Αιγάλεω, η οποία ασκεί τις αρμοδιότητες για άλλους όμορους Δήμους, μεταξύ αυτών και το Χαϊδάρι.

Ούτε βεβαίως η προβλεπόμενη από το νόμο 4759/2020 Κεντρική Υπηρεσία Δόμησης (Κ.Υ.ΔΟΜ.), έχει συσταθεί από την επιτελική κυβέρνηση, η οποία θα ασκούσε το έργο δόμησης όπου δεν υπήρχε Υ.ΔΟΜ.!

Ούτε επίσης έχει γίνει καμία πρόσληψη μηχανικών (αποκλειστική αρμοδιότητα του «επιτελικού» Υπουργείου Εσωτερικών και των «επιτελικά κρυπτόμενων από τις ευθύνες Υπουργών») για να μπορούν οι Δήμοι να είναι επαρκώς στελεχωμένοι για να ανταποκρίνονται στις πολυδιάστατες τεχνικές υποθέσεις και στην αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, δημοτών και μηχανικών.

Σ΄ αυτή τη δύσκολη κατάσταση προστίθεται η αδράνεια και η αβελτηρία της Δημοτικής Αρχής!

"Λιπόθυμο τεχνικά" το Χαϊδάρι! 5

Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται,
οδεύει προς το χειρότερο!

Στην πρόσφατη 7η/27 Ιουλ. 2023 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, υπήρχε αίτημα από τρεις υπαλλήλους (μία αρχιτέκτονα, έναν πολιτικό μηχανικό και έναν οικονομολόγο), οι οποίοι εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου προκειμένου να εκδοθεί απόφαση με την οποία θα βεβαιώνονταν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Και σ΄ αυτή ακόμα, την πρόδηλη, κατηγορηματική και αδιαμφισβήτητη ανάγκη, όπως συνηθίζει να κάνει με αρνητικό τρόπο ο κύριος Δήμαρχος, «συντάχθηκε με το νεοφιλελεύθερο – αντικοινωνικό δόγμα» αντιτιθέμενος σε κάθε μορφής συναίνεση!

Πώς θα γίνει κύριε Δήμαρχε να ασκηθεί διοίκηση χάριν των πολιτών;

Πώς θα γίνει κύριε Δήμαρχε να διεκδικήσουμε και να πραγματοποιήσουμε σοβαρά τεχνικά έργα τα οποία προστατεύουν δημοτικές και ιδιωτικές υποδομές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας;

Πώς θα γίνει να ελέγχονται αυθαιρεσίες, παρεκκλίσεις από τα οριζόμενα στα τεχνικά τεύχη των μελετών και  επικίνδυνες κατασκευές για την ασφάλεια των πολιτών;

Και από τη στιγμή που αρνείστε, πεισματικά (καπρίτσιο;) την παραμονή των απαραίτητων τεχνικών – μηχανικών στο Δήμο μας, τι έχετε κάνει εναλλακτικά για να μας βγάλετε από το αδιέξοδο;

Γιατί αντιμετωπίζετε την τοπική κοινωνία με την ίδια οπτική της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν λύνει αλλά δεν δίνει καν σημασία σε μεγάλα ή μικρά τοπικά ζητήματα;

Η Δημοτική μας Παράταξη «Πολίτες σε Δράση» έθεσε τα παραπάνω απλά και εύλογα ερωτήματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς βεβαίως να λάβει απαντήσεις!

Μαζί με τμήμα της αντιπολίτευσης, με στάση ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία αλλά και στο δικαίωμα της εργασίας, αποδεχθήκαμε κατά πλειοψηφία το αίτημα των εργαζόμενων και λάβαμε απόφαση με την οποία βεβαιώνεται ότι οι αιτούμενοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Μεταξύ 21 παρόντων και ψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων, 11 ψήφισαν υπέρ της αποδοχής του αιτήματος των εργαζόμενων και 10 ψήφισαν κατά.

https://www.haidari.gr/wp-content/uploads/2023/07/146_2023-7%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CE%94%CE%A3.pdf

https://www.haidari.gr/wp-content/uploads/2023/08/147_2023-7%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CE%94%CE%A3.pdf

Η Δημοτική μας Παράταξη συνεχίζει σε όλα τα μέτωπα και στις διαδικασίες να πράττει με συνέπεια αυτό για το οποίο στο δημόσιο προγραμματικό λόγο είχε δεσμευθεί.

"Λιπόθυμο τεχνικά" το Χαϊδάρι! 7

Θεωρεί δεδομένο και έχει τη δυνατότητα να στηρίξει και να εφαρμόσει στην πράξη τη δέσμευση ότι :

"Λιπόθυμο τεχνικά" το Χαϊδάρι! 9

Αυτή είναι η μεγάλη ποιοτική διαφορά της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση» έναντι όσων υποψήφιων δεν έχουν ανταποκριθεί με επάρκεια αν και έχουν συμμετάσχει στη διοίκηση του Δήμου.

Γιατί οι “Πολίτες σε Δράση” γνωρίζουν, τι ανάγκες έχει η πόλη μας και πως να συμβάλλουν στη σύνθεση και στην εξεύρεση λύσεων, στα «μέτρα και σταθμά» της πόλης μας!

Ποιοτικά και τεχνικά άρτιες! Τις συμφερότερες οικονομικά!  Πέρα από την παράθεση στείρων αρνήσεων!

Το αποδεικνύουμε τακτικότατα εμπράκτως!

Το μέλλον ανήκει σε όσους και όσες σχεδιάζουν με συστηματικό και άρτιο τεχνικά τρόπο και γνωρίζουν να δίνουν λύσεις στα μεγάλα και μικρά ζητήματα της πόλης.

#HaidariGiaOLous

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button