ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευκή επιταγή

του Γιώργου Μαλιώτη

Αγαπητοί συμπολίτες,
Πόσοι από εσάς θα δίνατε λευκή επιταγή σε κάποιον με τον οποίο συναλλάσεσθε; Μάλλον κανείς. Κι όμως το 40+% από εσάς ετοιμάζονται να δώσουν λευκή επιταγή στον Κούλη.

Γιατί αυτή η χαλαρή αντιμετώπιση του junior; Μα γιατί την τραπεζική επιταγή την πληρώνεις άμεσα, ενώ την “κυβερνητική” επιταγή δεν ξέρεις αν, πότε και πόσο θα την πληρώσεις. Δεν ξέρεις πχ πόσο γρήγορα θα ξηλώσουν ολοκληρωτικά οι junior-Σαμαράς-Βορίδης το πουλόβερ της καθολικής και ισότιμης δημόσιας υγείας και παιδείας. Μέχρι τότε έχει ο Θεός, άλλωστε πάντα ψωροκώσταινα ήταν η Ελλάδα, όλοι έβρισκαν ένα τρόπο να τα βολέψουν(!!), κάποιο τρόπο θα βρεις κι εσύ.

Αφού όμως έχεις μπει απόλυτα στη λογική της ατομικότητας, αναλογίσου ότι όταν θα γκρεμιστούν ολότελα τα παρακμασμένα οικοδομήματα (υγεία και παιδείας;) που απόμειναν, τότε θα παρακαλάς να μη σου κάτσει η στραβή είτε για τη δική σου υγεία, είτε για τις σπουδές και τη δουλειά του παιδιού σου. Γιατί δεν θα έχεις λεφτά για να πας σε κάτι καινούργια χλιδάτα, αλλά πολύ μικρότερα και πανάκριβα. Γιατί δεν θα εξαλειφθούν εντελώς η δημόσια υγεία και παιδεία, αλλά δεν θα είναι καθολικές και ισότιμες. Κι έτσι αν τα δύσκολα σε βρουν στις; δικές σου παχιές αγελάδες έχει καλώς, αν όμως σε βρουν στις δικές σου ισχνές αγελάδες, τότε θα μετανοιώσες πικρά για τη λευκή επιταγή που ετοιμάζεσαι να δώσεις.

Μα τα πράγματα βελτιώθηκαν, στην οικονομία κυκλοφορεί περισσότερο χρήμα. Αυτό ήταν το μόνο σίγουρο, μετά από μια βουτιά ύφεσης πάντα έρχεται η ανάκαμψη, άλλωστε οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν θετικοί ήδη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως τα λεφτά βγήκαν από τους πολυδιαφημισμένους επενδυτές του junior, που δεν κάνουν επενδύσεις εντάσεως εργασίας. Βγήκαν κατά κύριο λόγο από τις κατασκευές και από τον τουρισμό. Αν δεν ανήκεις σε αυτούς που ασχολοίνται με αυτά, τότε μάλλον την έβγαλες με τις επιδοτήσεις του junior. Επιδοτήσεις οι οποίες είναι μέσα στα πολιτικά εργαλεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά με τις οποίες διαφωνεί ιδεολογικά αυτός και η νεοφιλελεύθερη παρέα του. Ας όψεται το γενικό κλίμα δημοσιονομικής χαλάρωσης στην Ε.Ε  με την πανδημία, αλλιώς θα έπαιρνες ένα ωραίο τίποτα με μπόλικο καθόλου.

Η κοινωνία που ισοπεδώθηκε από τα δέκα χρόνια μνημονίων και κοινωνικοοικονομικής κρίσης, κατάντησε μια κοινωνία του “Δος ημίν σήμερον” και του “Ο σώζων εαυτόν σωθήτω”. Κουρασμένη κι ανήμπορη προσβλέπει στην καλή θέληση των “αρχόντων”, δλδ των διαφόρων φίλων του junior, του Στουρνάρα, του ΣΕΒ, της σύγχρονης πεντάδας ολιγαρχών της χώρας, αλλά και των ξενοδόχων, των κλινικαρχών και των σχολαρχών, για λογαριασμό των οποίων εσύ  είσαι έτοιμος να δώσεις τη λευκή επιταγή.

Και καλά, όσοι είναι “πατρογονικά” δεξιοί θα ψήφιζαν junior ακόμα και στα τυφλά. Εσύ που δεν είσαι αυτή η περίπτωση και είσαι ένα μεγάλο κομμάτι του 40%, είσαι τόσο αφελής να αφήνεσαι στην καλή θέληση των φίλων του junior; (π.χ για να είναι ο μέσος μισθός 1.500 ευρώ σε λίγα χρόνια).

Όχι δεν είσαι, αλλά δεν έχεις επιλογές, αφού ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτες κι άχρηστοι, ο Ανδρουλάκης λίγος και οι υπόλοιποι δεν λογαριάζονται.

Κι αν δεν είσαι από εκείνους που σε έπεισαν τα media και τα social media ότι ο Τσίπρας είναι ψεύτης κι άχρηστος, και πάλι δεν μπορείς να στηριχτείς στην καλή πρόθεση του Τσίπρα, γιατί δεν θα μπορέσει να κάνει αυτά που ειλικρινά επαγγέλλεται, δεν θα τον αφήσουν, όπως δεν τον άφησαν και το 2015.

Κι έτσι μπαίνεις αγεληδόν στο δρόμο που χάραξε ο Σόιμπλε! Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο μεγάλος χορηγός του junior, γιατί του επέτρεψε να επελαύνει σε ισοπεδωμένο τοπίο. Στο ίδιο τοπίο που παλιότερα ο πατέρας του και η αδελφή του, που είχαν κι έχουν ασυζητητί πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος σε ατομικό επίπεδο από τον junior μάτωναν τα πόδια τους και υποχωρούσαν. Ωστόσο μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 από το Σόιμπλε, τα LEOPARD της ευρωζώνης ξερίζωσαν κάθε αντίσταση. 

Το πρόγραμμα όμως έχει τελειώσει από το 2018 και υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες. Ο “ψεύτης” Τσίπρας πήρε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 κατεβαίνοντας στους ψηφοφόρους με μια πρωτοφανή για το ελληνικό σύστημα ειλικρίνεια. Ωστόσο σε όλη την τετραετία 2015-2019 το εγχώριο μπλοκ εξουσίας μαζί με τα media που ελέγχει, τον έβριζαν ψεύτη για το προεκλογικό αφήγημα του Φλεβάρη του 2015 κι όχι για εκείνο του Σεπτέμβρη του 2015 με το οποίο κέρδισε την τετραετή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο “άχρηστος κι ανεύθυνος” ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε μεν σκληρά κυβερνώντας κόντρα στην αριστερή του λογική, αλλά ρύθμισε το χρέος μέχρι το 2032 και άφησε κι ένα δημοσιονομικό μαξιλάρι 37δισ., ίσως λίγο μεγαλύτερο από αυτό που όντως όφειλε. Χωρίς αυτά θα μπορούσε να πουλάει μούρη ο junior για την επενδυτική βαθμίδα; Θα μπορούσε να δανείζεται εύκολα 50 δισ. για να δίνει τις επιδοτήσεις που αν σε αφορούσαν σίγουρα σε γλύκαναν και μπορεί και να τον ψήφισες γι’ αυτό;

Μην μένεις προσκολλημένος στο ελληνικό ΤΙΝΑ (there is no alternative) του Σόιμπλε, του junior και των φίλων του. ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ junior – ΣΑΜΑΡΑΣ- ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ.

Και ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο με σένα ρε φίλε. Ότι σε αντίθεση με τους πατρογονικούς δεξιούς, όλο αυτό τον τελευταίο καιρό είσαι σιωπηλός, σχεδόν κρύβεσαι. Αν όμως δώσεις τελικά στον junio τη λευκή επιταγή, η ζημιά που θα κάνεις θα μας αφορά όλους, θα υπονομεύσεις και τις δικές μας ζωές (οικονομικά αλλά κυρίως ιατρικά!!), θα ψαλιδίσεις τα όνειρα για σπουδές και καριέρα και των δικών μας παιδιών.

Όσοι είμαστε Χαιδαριώτες και Περιστεριώτες μπορεί να μη θέλουμε σώνει και καλά τα παιδιά μας να γίνουν ψυκτικοί!! Και το κυριότερο μπορεί να μην το θέλουν τα ίδια τα παιδιά.  Ακούγοντας τις σειρήνες των media και των social media θα κρατήσεις τα παιδιά όλων μας εργασιακούς σκλάβους, για είκοσι τουλάχιστον χρόνια μετά την εσωτερική υποτίμηση, καταστρέφοντας την ποιότητα της ζωής τους.

Αν μολαταύτα  δώσεις τελικά τη λευκή επιταγή, αφού “πηγαίνοντας με το ρεύμα” ξεφεύγεις από την ανασφάλεια του κενού, μη νομίζεις ότι μπορείς εσαεί να παραμένεις σιωπηλός και κρυμμένος. Θα πρέπει να σε βρούμε για να τα πούμε σε μια κανονική πολιτική συζήτηση, πέρα από τα λιγόλογα μηνύματα του twitter και τα συνθήματα του tik tok, πολλά από τα οποία είναι και χυδαία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button