ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΚΛΟΓΕΣ

Λευτέρης Καπετανάκης: Πάντα στην πρώτη γραμμή!

Ο “ιστορικός πρόεδρος του Α.Ο Χαϊδαρίου” και ένα από τα πρόσωπα που σφράγισαν την αθλητική πορεία των τελευταίων δεκαετιών στο Χαϊδάρι, με αναγνώριση από κάθε πολιτική και παραταξιακή πλευρά, μίλησε στο Χαϊδάρι σήμερα για το παρελθόν και το μέλλον του αθλητισμού στην πόλη μας.

Ο Λευτέρης Καπετανάκης θυμάται τις στιγμές που άλλαξαν τον “αθλητικό ρου” στο Χαϊδάρι και βάζει το πλαίσιο της δράσης στο μέλλον, όπως αυτός την οραματίζεται.

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Λευτέρη Καπετανάκη.

Λευτέρης Καπετανάκης: Πάντα στην πρώτη γραμμή! 3
Ο Λευτέρης Καπετανάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Χαϊδάρι – Ξανά Βαγγέλης Ντηνιακός”.

Η ιστορία

Ένα όραμα για τη νεολαία ήταν αυτό που ξεσήκωσε τον ίδιο και εκλεκτούς άλλους Χαϊδαριώτες να αναλάβουν δράση.

“Το 1976 μας κίνησε η ανάγκη που είχε ο τόπος. Δεν υπήρχε κανένας αθλητικός χώρος, φορτωνόμασταν τις μπάλες στην πλάτη και πηγαίναμε στο γήπεδο του Σκαραμαγκά. Η νεολαία ασφυκτιούσε. Ένα πρωί λοιπόν γκρεμίσαμε τη μάντρα του Δρομοκαΐτειου και ανοίξαμε το χώρο για να φτιάξουμε γήπεδο. Με κάλυψε η τότε δημοτική αρχή και δεν με εύρισκε η Αστυνομία για το Αυτόφωρο. Τελικά με δικαίωσε η ιστορία. Είναι το σημερινό “Τάκης Χαραλαμπίδης”.

Λευτέρης Καπετανάκης: Πάντα στην πρώτη γραμμή! 5
Αριστερά ο Λ. Καπετανάκης, σε πολύ νεαρή ηλικία πρόεδρος του ΑΟΧ, όταν η ομάδα βρίσκεται στην Γ’ κατηγορία της Αθήνας. Η ανοδική πορεία ξεκινάει.

Όμως η προσπάθεια δεν σταμάτησε εκεί. Ο Λευτέρης θυμάται πώς δημιουργήθηκε αργότερα το μεγάλο αθλητικό κέντρο της πόλης, στο Δάσος.

Λευτέρης Καπετανάκης: Πάντα στην πρώτη γραμμή! 7
Ο ΑΟΧ στα “σαλόνια”. Πανηγυρισμοί για την άνοδο στη Β΄ Εθνική το 2005. Διακρίνονται ο Φώτης Λαγός, ο πρόεδρος Τάσος Χαντζής, ο Δημήτρης Διαμάντης, ο Λευτέρης Καπετανάκης και ο Γιάννης Παπακώστας.

“Με τον Κυριάκο Ντηνιακό δήμαρχο πια, σκεφτήκαμε να ζητήσουμε χώρο για γήπεδο από το Στρατόπεδο, στο Δάσος. Πήγαμε στο γραφείο του τότε υπουργού Άμυνας, Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου. Σχεδιάζαμε να ζητήσουμε 10 στρέμματα. Εκεί συναντήσαμε τον ιδιαίτερο του υπουργού, Γιώργο Αποστολόπουλο, που ήταν Χαϊδαριώτης. Όταν του αναφέραμε το αίτημά μας, μάς είπε: “Δεν βάζουμε ένα μηδενικό ακόμη;” Πράγματι ο Χαραλαμπόπουλος είπε το ναι και πήραμε για την ακρίβεια 99 στρέμματα!!! Είναι το θαυμάσιο αθλητικό κέντρο του Δάσους, με πλήθος εγκαταστάσεων που χαίρεται σήμερα όλη η πόλη!”.

Λευτέρης Καπετανάκης: Πάντα στην πρώτη γραμμή! 9
Από την πολιτική δράση στο Χαϊδάρι. Ιανουάριος 1983. Ο Λ. Καπετανάκης (στο κέντρο με το κόκκινο μπουφάν) στην κατάληψη του οικοπέδου της Εθνικής Τράπεζας, όπου αργότερα χτίστηκε το δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Ξεχωριστή χαρά του δίνει το γεγονός ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο σφύζει από ζωή: “Στην πρώτη θητεία του Κυριάκου Ντηνιακού κρίναμε σημαντική την έλλειψη ενός κολυμβητηρίου στην πόλη. Ο τρόπος που το καταφέραμε ήταν μοναδικός! Το κατασκεύασε μόνος του ο Δήμος, χωρίς εργολάβους! Είμαι περήφανος που είναι ένα ακμαίο αθλητικό κύτταρο του Χαϊδαρίου!”

Το μέλλον

“Η φιλοδοξία μου είναι μαζί με τα νέα παιδιά, που έχουν ορμή και δύναμη, να συμβάλω στην ανάπτυξη της πόλης καταθέτοντας την “πείρα εν υπηρεσία” που έχω. Πιστεύω ότι με το κράμα παλιών και καινούργιων στελεχών η διοίκηση του Βαγγέλη Ντηνιακού θα καταφέρει πολλά”, μας λέει ο Λευτέρης Καπετανάκης και συμπληρώνει: “Ο προηγούμενος εκλογικός νόμος δεν ήταν καλός. Τώρα είναι η ώρα για δυναμική διαχείριση, πάντα με αυστηρό τρόπο, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος πού πηγαίνουν τα χρήματα”.

Ένας από τους πρώτους στόχους του Λευτέρη Καπετανάκη είναι να φέρει κοντά τις ομάδες της πόλης: “Θα κάνουμε με τις διοικήσεις των ομάδων καινούργια πράγματα, να βρουν όλοι τον χρόνο άθλησης που χρειάζονται. Να ξαναδημιουργήσουμε τα μεγάλα αθλητικά τουρνουά που λείπουν και να αποκτήσει ο αθλητισμός λαϊκή βάση“.

Λευτέρης Καπετανάκης: Πάντα στην πρώτη γραμμή! 11
Με τη νεολαία της πόλης, ως πρόεδρος του ΔΑΟΧ. “Αθλητισμός για όλους, γύρος Χαϊδαρίου”

Στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού ο κ. Καπετανάκης περιλαμβάνει απαραιτήτως και την τρίτη ηλικία: “Η άσκηση δεν αφορά μόνο τη νεολαία. Ίσως ακόμη περισσότερο έχει σημασία για την τρίτη ηλικία, για λόγους σωματικής και ψυχικής υγείας και φυσιολογικής κοινωνικής ζωής. Είναι απαράδεκτο ο ηλικιωμένος να ζει κλεισμένος στο σπίτι. Το Χαϊδάρι έχει εξαιρετικούς χώρους γι’ αυτό και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας το προβλέπει.”

Ο Λευτέρης Καπετανάκης στέκεται περισσότερο στο πρόγραμμα του “Χαϊδάρι Ξανά”: “Ο Ποδηλατικός Γύρος στους ιστορικούς τόπους του Χαϊδαρίου και ο Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι Run αποτελούν δύο νέες αθλητικές δραστηριότητες που δημιουργήσαμε και θα τις καθιερώσουμε ευρύτερα. Επίσης, κρίσιμα είναι τα έργα αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη σε διάφορους αθλητικούς χώρους (Κλειστό, γήπεδο στο Αττικό κτλ). Κάθε άθλημα θα έχει τη στήριξη που χρειάζεται.

Λευτέρης Καπετανάκης: Πάντα στην πρώτη γραμμή! 13
Ρομαντικές εποχές του αθλητισμού στο Χαϊδάρι. Κυριάκος Ντηνιακός, Λάζαρος Τριανταφυλλίδης.
Λευτέρης Καπετανάκης: Πάντα στην πρώτη γραμμή! 15
Με τον αείμνηστο Τάκη Χαραλαμπίδη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button