ΕΛΛΑΔΑ

ΛΕΑ: Μαγική αλλαγή στην Εθνική Οδό!

Ο κ. Κ.Π. παρατήρησε κάτι θετικό κατά την επιστροφή του στην Αθήνα την Κυριακή το βράδυ, με αρκετή κίνηση στο δρόμο και το μοιράζεται μαζί μας:

Δεν περίμενα ότι θα βρω τόση κίνηση κατά την επιστροφή μου στο κλεινόν άστυ την Κυριακή, νωρίς το βράδυ. Έμοιαζε με κυκλοφορία καλοκαιρινού σαββατοκύριακου. Είχα ξεχάσει όμως ότι ήταν ένα “δυνάμει τετραήμερο” της 28ης Οκτωβρίου.

Με χαρά πάντως διαπίστωσα ότι παρά την μεγάλη πτώση ταχυτήτων σε ορισμένα σημεία και τη σημαντική αργοπορία, η δεξιά λωρίδα έμενε ανέπαφη. Πράγματι, με τη συνοδηγό σύζυγό μου δεν μετρήσαμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης πάνω από δύο “βιαστικούς” στη διαδρομή από διόδια Κορίνθου μέχρι διόδια Ελευσίνας. Σχεδόν μαγικό, αν σκεφτείς την κατάσταση πριν από ένα μόλις χρόνο.

Πολύ καλή εξέλιξη. Οφείλεται στο σχετικό “κυνήγι” της Τροχαίας στη διάρκεια του καλοκαιριού με μπλόκα και κάμερες, αλλά -για να πούμε και τον καλό το λόγο- και στην συνειδητοποίηση επιτέλους από τη μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών ότι η ανοιχτή ΛΕΑ σώζει ζωές. Μόνο έτσι μπορούν να κινηθούν γρήγορα και να παρέμβουν άμεσα ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, οδική βοήθεια, αστυνομία κτλ. Ελπίζω να μην ήταν μεμονωμένο περιστατικό και μακάρι να μείνει έτσι.

……………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Μαζικό ξήλωμα πινακίδων για κίνηση στη ΛΕΑ της Εθνικής Οδού – Οι κάμερες σε πρώτο ρόλο

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button