ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου: Μένος και χοντροκομμένα ψέματα για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς : μη την εξευτελίζεις….”

Κωνσταντίνος Καβάφης

Με το πρόσφατο άρθρο του ο κ. Αλεξάκης, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Πολίτες σε δράση” (ΣΥΡΙΖΑ), για μια ακόμα φορά λειτουργώντας πρόθυμα σαν “λαγός” του κ. Ντηνιακού, προσπαθεί να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί με την επιμονή του να εκμισθώσει τη βιβλιοθήκη για τη δημιουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια – αναψυκτήριο – εστιατόριο).

Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, έχει ήδη απορρίψει αυτή την πρόταση, ο κ. Ντηνιακός την επανέφερε στις 29 Ιουλίου 2021 και προσπάθησε να την περάσει με τη “βοήθεια” του κ. Αλεξάκη. Όμως και πάλι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου απέτρεψε αυτή τη μεθόδευση.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη μεταφέρθηκε στις 27/3/2019 στο πρώην “Αίθριο”, σ΄ ένα χώρο που αναβαθμίστηκε, αναπτύχθηκε και αγκαλιάστηκε από τους συμπολίτες μας. 32500 βιβλία βρήκαν θέση στις προθήκες (από 5000 που ήταν πριν) και τα μέλη της έγιναν 6500. Αριθμοί εντυπωσιακοί που μπορούν να μεγαλώσουν πολύ περισσότερο.

Όμως τα σχέδια του κ. Ντηνιακού ήταν να καταργήσει αυτό το στολίδι της πόλης μας και στη θέση της να λειτουργήσει μία ακόμα καφετέρια. Έτσι από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του υποβάθμισε, εγκατέλειψε, απαξίωσε τη Βιβλιοθήκη.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ έχει θέσει κατ’ επανάληψη σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητήματα για την επισκευή της στέγης, την αποκατάσταση της πινακίδας, την επισκευή των κλιματιστικών, τη στελέχωση με προσωπικό, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία της Βιβλιοθήκης.

Τίποτα από αυτά δεν έκανε η δημοτική αρχή Ντηνιακού, αφού ο στόχος της είναι η απαξίωση και τελικά το κλείσιμο της Βιβλιοθήκης για να δοθεί για λειτουργία καφετέριας – εστιατορίου. Αφού πέρασαν 2 ολόκληρα χρόνια, άφησαν να περάσει και το καλοκαίρι χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση για να στεγανοποιηθεί η στέγη, ήρθε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Αυγούστου για να βάλει ένα ποσό στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τη στέγη.

Και εδώ έρχεται ο κ. Αλεξάκης για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δώσει για μια ακόμα φορά διαπιστευτήρια στον κ. Ντηνιακό. Ενώ δεν βγάζει τσιμουδιά για την εγκατάλειψη της Βιβλιοθήκης εδώ και 2 χρόνια από τον κ. Ντηνιακό, αναφέρεται σε δήθεν εκκρεμότητα που άφησε η δημοτική αρχή της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αλεξάκης, αλλά το κρύβει επιμελώς, ότι η καταψήφιση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, που περιλαμβάνει εκατοντάδες κωδικούς, με προσθαφαιρέσεις θετικές και αρνητικές, δε σημαίνει ότι καταψηφίζεις συγκεκριμένους κωδικούς, αφού ψηφίζεται το σύνολο και όχι οι επιμέρους κωδικοί. Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική του, ο κ. Αλεξάκης για παράδειγμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίζοντας την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, συμφωνεί με τη μείωση κατά 6.000 καθαρισμού φρεατίων, τη μείωση κατά 3.000 των Ανταλλακτικών μεταφορικών μέσων, τη μείωση κατά 2.000 των Ανταλλακτικών λοιπών μηχανημάτων, κατά 6.000 τη μείωση επισκευής τμημάτων μόνωσης των Δημοτικών κτιρίων κλπ.

Η ψήφος των δημοτικών συμβούλων αφορά το σύνολο του Προϋπολογισμού και ως Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή τον έχουμε χαρακτηρίσει αντιλαϊκό γιατί δεν ανταποκρίνεται στην κάλυψη των αναγκών των δημοτών. Ο Προϋπολογισμός του 2021 καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. (και από τους “Πολίτες σε δράση”), όπως και όλοι πλην του κ. Αλεξάκη καταψηφίζουν και τις αναμορφώσεις.

Είναι τόσο φανερό το μένος του και τόσο χοντροκομμένα τα ψέματά του που ξεπέρασε κάθε όριο. Όπως φαίνεται ο κ. Αλεξάκης έχει έναν εχθρό που είναι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επειδή αντιστέκεται στις αντιλαϊκές επιλογές της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού. Αν ο κ. Αλεξάκης στηρίζει μέχρι και με εξόφθαλμα ψέματα τη διοίκηση, τελικά είναι κρίμα να μην αξιοποιείται από τη Διοίκηση ως Αντιδήμαρχος, ή ως εντεταλμένος σύμβουλος στα ψέματα και στη διαστρέβλωση.

Υ.Γ.1 Όσο για το ρητορικό ερώτημα που θέτει στο άρθρο του αν ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος επιθυμεί “να καταστραφούν τα βιβλία από τη βροχή ή να πέσει η ψευδοροφή στο κεφάλι των εργαζομένων ή και τα δυο” πιστεύουμε ότι χαρακτηρίζει το ύφος και το ήθος του κ. Αλεξάκη.

Υ.Γ.2 Ο κ. Αλεξάκης “ξέχασε” να αναφέρει ότι η φωτογραφία με τους κουβάδες μέσα στη Βιβλιοθήκη τραβήχτηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή 1,5 χρόνο μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής από τον κ. Ντηνιακό.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button