ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιαγιά, τόλμησες και βγήκες στη Γ. Παπανδρέου;

 

Το άρθρο που ακολουθεί αφιερώνουμε στην ηλικιωμένη κυρία, που προσπάθησε με τον βοηθητικό περπατητήρα στα χέρια να κινηθεί στην οδό Γ. Παπανδρέου. Διέσχισε με δυσκολία το δρόμο, ανάμεσα στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και σε σημείο όπου έχει σβηστεί η διέλευση πεζών εδώ και χρόνια. Το δυσκολότερο το αντιμετώπισε τη στιγμή που έφτασε στο απέναντι πεζοδρόμιο, καθώς βρέθηκε περικυκλωμένη από σιδερένια φράγματα! 

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος είναι διαρκώς με τα μπλοκάκια στα χέρια, ενώ ο Δήμος τοποθέτησε πινακίδα που κατευθύνει τους οδηγούς για παρκάρισμα στον δωρεάν χώρο του Αθλητικού Κέντρου. Ωστόσο τα αποτελέσματα του κυνηγιού της παράνομης στάθμευσης δεν είναι ορατά -προς το παρόν, θέλουμε να ελπίζουμε.  

Γιαγιά, τόλμησες και βγήκες στη Γ. Παπανδρέου; 2

Οι “κλήσεις πέφτουν βροχή”

Εκατοντάδες οδηγοί στους κεντρικού δρόμους αγνοούν τις πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης και συνεχίζουν το «βιολί» τους. Ζήσαμε από κοντά ένα τέτοιο “κυνήγι” στην οδό Γ. Παπανδρέου, η οποία αποτελεί “στοίχημα” Τροχαίας και Δήμου για να επιβάλουν κάποια τάξη.

Η ώρα ήταν περίπου 11 το πρωί, όταν ένα περιπολικό σταμάτησε στην οδό Παπανδρέου. Η θέα του «μπαμπούλα» έκανε δεκάδες οδηγούς να αφήσουν βιαστικά τον πρωινό καφέ στην πλατεία και… ο «σώζων εαυτόν σωθήτω». Κάποιοι άλλοι δεν το πήραν χαμπάρι. Όταν γύρισαν στο αυτοκίνητο τους περίμενε ο «μποναμάς» στο παρμπρίζ. Το γράψιμο συνεχίστηκε και στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Όταν έρχεται το περιπολικό ο δρόμος αδειάζει.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα μαζί με μια νεότερη της μόλις πήγαν να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο, είδαν δύο αστυνομικούς να τους κόβουν την κλήση. «Ακυρώστε την. Ήμασταν στο φαρμακείο. Έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας», τους είπε η ηλικιωμένη. «Απευθυνθείτε στον διοικητή του Τμήματος», ήταν η απάντηση του οργάνου της τάξης. Η κυρία επέμεινε κλαίγοντας. Ο αστυνομικός ευγενικά της είπε και πάλι πού να απευθυνθεί.

Την ίδια ώρα άλλη κυρία, που είχε παρκάρει έξω από σούπερ μάρκετ στο κέντρο της συνοικίας, αντέδρασε όταν βρήκε την κλήση: «Εδώ είναι χώρος της επιχείρησης. Γιατί με γράψατε;», ρώτησε. Της εξήγησαν πως είναι δημόσιος και όχι ιδιωτικός χώρος και της έδειξαν το απαγορευτικό σήμα. «Τόσα χρόνια δεν γράφατε εδώ. Σήμερα το θυμηθήκατε;» τους είπε εκνευρισμένη και έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο.

Την ίδια στιγμή αντιληφθήκαμε σωρεία παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων στον πεζόδρομο της οδού Αφροδίτης, πάνω από το πέτρινο περίπτερο. Ρωτήσαμε τον ευγενέστατο αστυνομικό γιατί αυτούς τους «εξαιρεί». «Η εντολή που πήραμε είναι για Παπανδρέου και Ηρώων Πολυτεχνείου», μας απάντησε.

«Αλλάξτε σημείο στην πινακίδα»

Γιαγιά, τόλμησες και βγήκες στη Γ. Παπανδρέου; 4

Στο κενό φαίνεται να πέφτει και μια πινακίδα που ο Δήμος τοποθέτησε στο ύψος της πλατείας, η οποία ενημερώνει κατοίκους και επισκέπτες του Δάσους για τη λειτουργία δωρεάν δημοτικού πάρκινγκ έξω από το Αθλητικό Κέντρο.

Οι μικρές διαστάσεις αυτής της πινακίδας, σε συνδυασμό τα κλαδιά ενός δέντρου που την καλύπτει από τα μάτια των οδηγών στην άνοδο στην ουσία την καταργούν και το μήνυμα δεν γίνεται αντιληπτό από τους οδηγούς. Έτσι όσοι θα είχαν τη διάθεση να σταθμεύσουν σωστά δεν μαθαίνουν πού μπορεί να γίνει αυτό και η παρανομία συνεχίζεται, δημιουργώντας πολλές φορές μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Παράλληλα ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ορατός.

Για το θέμα αυτό το «Χαϊδάρι Σήμερα» απευθύνθηκε στην αρμόδια υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τις σημάνσεις. Μάς είπε πως αυτές είναι οι προβλεπόμενες διαστάσεις από τη νομοθεσία. 

Σε συνομιλία που είχαμε με υψηλόβαθμο αστυνομικό του τοπικού Τμήματος, μας ζήτησε να μεταφέρουμε και εμείς στο Δήμο την πρότασή του για αλλαγή του σημείου τοποθέτησης της ταμπέλας. Πρότεινε ακόμα την τοποθέτηση μιας συμπληρωματικής, λίγα μέτρα πιο κάτω, με σκοπό να προειδοποιεί εγκαίρως τους οδηγούς. 

Γιαγιά, τόλμησες και βγήκες στη Γ. Παπανδρέου; 6

Γιαγιά, τόλμησες και βγήκες στη Γ. Παπανδρέου; 8

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button