ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κρούσμα κορωνοϊού στην Καραϊσκάκη – Δυσκολία στη μεταφορά του ασθενούς

Ένα κρούσμα του Sars-cov-2 σε συμπολίτη μας που κατοικεί στον κεντρικό δρόμο της πόλης και η δυσκολία μεταφοράς του από το ΕΚΑΒ, λόγω της “ασφυξίας” από παγκάκια καταστήματος, προκάλεσε προβληματισμό σε Χαϊδαριώτη, που μάς έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

“Κρούσμα κορωνοϊού επισημάνθηκε το Σάββατο στην Καραϊσκάκη και ο ηλικιωμένος ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε εφημερεύον νοσοκομείο. Η ανησυχία των περιοίκων δεν κρυβόταν, όπως και στους θαμώνες καταστήματος που λειτουργεί κάτω από το σπίτι του, όπου καθημερινά σύχναζε με φίλους και συγγενείς.

Αλλά το πιο βασικό -και ανησυχητικό- είναι ότι το ασθενοφόρο που ήρθε να παραλάβει τον ασθενή δεν χωρούσε να περάσει ανάμεσα στα παγκάκια και τις ζαρντινιέρες του καταστήματος οπότε οι τραυματιοφορείς αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον ασθενή ανάμεσα από τους θαμώνες που συνωστίζονται εκεί. Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε ψεκασμό της πολυκατοικίας, ενημέρωσε τους περίοικους για το συμβάν και χαρακτήρισε επικίνδυνο το στενό σημείο του πεζοδρόμου.

Θεωρούμε πλέον υποχρέωση της δημοτικής αρχής να εντοπίσει τα σημεία αυτά, να απομακρύνει εμπόδια ή παράνομες κατασκευές/τοποθετήσεις και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις στους παραβάτες. Σε συνεργασία με την αστυνομία να διατηρούνται ανοιχτοί οι πεζόδρομοι από τα σταθμευμένα δίκυκλα και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις εισόδους, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ελεύθερος περίπατος των πολιτών.

Η διατήρηση της υγείας του κοινωνικού συνόλου είναι υποχρέωση όλων!”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button