ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια” – Δυσοσμία στη Δυτική Αθήνα

Αίτημα αυτοψίας και ενημέρωσης για τη δυσοσμία στους δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ασπροπύργου και στην ευρύτερη περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες στους δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Ιλίου,  Αγίων Αναργύρων-Καματερού και στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου,  υπάρχει έντονη δυσοσμία  που προέρχεται από τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Το “Δυτικό Μέτωπο” για το σοβαρό αυτό πρόβλημα έστειλε αίτημα αυτοψίας και ενημέρωσης προς τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, τον πρόεδρο της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ Χαράλαμπο Σιάτρα, καθώς και στο Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά:

ΑΙΤΗΜΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Δυσοσμία στους δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ασπροπύργου και στην ευρύτερη περιοχή.

Κύριε Γενικέ,

Τις τελευταίες ημέρες στους δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου, υπάρχει έντονη δυσοσμία που προέρχεται από την ΟΕΔΑ Φυλής.

Για το θέμα της δυσοσμίας οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν ενημερωθεί πολλές φορές στο παρελθόν από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. που υποφέρουν από την δυσοσμία.

Έχουν ενημερωθεί επίσης ο αρμόδιος φορέας ο ΕΔΣΝΑ , το υπ. Περιβάλλοντος, ο Περιφερειάρχης Αττικής και όλες οι αρμόδιες αρχές.

Παρά ταύτα η κατάσταση όχι απλά παραμένει η ίδια, αλλά συνεχώς επιδεινώνεται.

Πρέπει να γνωρίζετε πως κατά τις ώρες που υπάρχει η δυσοσμία, οι άνθρωποι παραπονούνται για δυσκολία στην αναπνοή, γενική δυσφορία, κάψιμο στο αναπνευστικό, εμετούς κλπ.. Είναι, λοιπόν, προφανές πως η δυσοσμία έχει επιπτώσεις, όχι μόνο στην ποιότητα ζωής, αλλά και στην υγεία του πληθυσμού των περιοχών μας.

Παρακαλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε:

·         Τι ενέργειες έχετε κάνει για την ταυτοποίηση και την σύσταση των οσμών

·         Αν επισκέφθηκαν προσφάτως την ΟΕΔΑ Φυλής οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και τι διαπίστωσαν κατά την επίσκεψή τους.

Σας υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την Οδηγία 2006/12/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Απριλίου 2006, περί των στερεών αποβλήτων, η τελική διάθεση των αποβλήτων πρέπει να πραγματοποιείται: χωρίς να δημιουργείται κίνδυνος για το νερό, τον αέρα ή το έδαφος, ούτε για την πανίδα και τη χλωρίδα και χωρίς να προκαλούνται ενοχλήσεις από το θόρυβο ή τις οσμές.

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com – [email protected] – f/b: Δυτικό Μέτωπο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button