ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Ασπρογέρακας : Μια οφειλόμενη απάντηση σε κάθε καλόπιστο συνδημότη

γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας

Με αφορμή την συζήτηση και την λήψη απόφασης στις 12/10/17 στο Δημ. Συμβούλιο, για την ανανέωση της παραχώρησης του Τουριστικού Περίπτερου στο Δαφνί, και των προβληματισμών που προέκυψαν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του (αναφορές σ΄ αυτό έκανε η τοπική εφημερίδα το “Χαϊδάρι σήμερα”), ξεκίνησε ένα ιδιότυπος “διάλογος”, με πρωταγωνιστή τον κο Κ. Βλάχο, που νόμισε ότι βρήκε την “χρυσή ευκαιρία” να μιλήσει επί παντός επιστητού, και κύρια για τα τεκταινόμενα του παρελθόντος και του παρόντος στον Δήμο.

Έτσι, μεταξύ των άλλων, σε απάντησή του σε σχόλιό μου, που υποχρεώθηκα να κάνω, για σχετικές “ενασχολήσεις” του, κουραστικά επαναλαμβανόμενες για κάθε είδους δημοτικές ενέργειες, πίσω απ΄ τις οποίες, με την ιδιότητα του “ντεντέκτιβ” ανακαλύπτει και κάποιο “σκάνδαλο”, με εγκαλεί, και με προσωπικές αναφορές και συγκρίνοντάς με, με το πρόσωπό του, με τοποθετεί σε υποδεέστερη θέση, αφού όπως γράφει: “από 16 χρόνων δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, και έχει κάνει περισσότερα από εμένα”. Δεν θα σταθώ βέβαια σ΄ αυτό, γιατί δεν κατανοώ τι θέλει να πει, αλλά εκφράζω την απορία μου για τις ικανότητές του, για τον χρόνο που του απομένει για το ψάξιμο και την “ανακάλυψη'”σκανδάλων”, που οπωσδήποτε απαιτούν πολύ χρόνο, αφήνοντας μηδενικό χρόνο, για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική του δραστηριότητα.

Γράφει, λοιπόν, και για την “σταθερή” πολιτική του προσήλωση σε κομματικό φορέα, που είναι βέβαια δικαίωμά του με την επισήμανση ότι πάντοτε κρινόμαστε απ΄ τους άλλους, και όχι από αυτό που οι ίδιοι ισχυριζόμαστε… ότι είμαστε. Συνεχίζοντας το “σκεπτικό” του “ανακαλύπτει”, σαν να ήταν μυστικό και να το κρύβω, ότι επί δημαρχίας Δ. Μαραβέλια, όταν έγινε όπως υποστηρίζει το “σκάνδαλο” με την καφετέρια στον Προφ. Ηλία”, ήμουν μέλος της Οικον. Επιτροπής του Δήμου, προκαλώντας με ν΄απαντήσω σ΄ αυτό, και στην συνέχεια με λοιδορεί γιατί δεν έκανα οτιδήποτε για το αποτρέψω, κάνοντας τον “δηλητηριώδη” συνειρμό και υπαινιγμό για την “θητεία μου στην Οικονομική Επιτροπή, όταν Πρόεδρος της ήταν ο Αντιδήμαχος, που αργότερα “τα άρπαξε”… και ο νοών νοεί το τι εννοεί…

Μια μικρή παρένθεση στο σημείο αυτό. Είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο κ. Βλάχος να κατακεραυνώνει και ν΄αποφασίζει για τον οποιονδήποτε, μια και ποτέ δεν έχει ακούσει (;) για κάποιο “τεκμήριο αθωότητας” που ισχύει για τον καθένα, και ακόμη ότι για τον παραπάνω πρώην Αντιδήμαρχο, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμιά αμετάκλητη καταδίκη του. Ψιλά γράμματα όμως αυτά για τους “κυνηγούς κεφαλών”…

Στο θέμα μας όμως και πάλι. Πράγματι ήμουν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ως δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης την περίοδο εκείνη, όπως και ο Δ. Τσατσαμπάς, της μείζονος, και αν θυμάμαι καλά και ο Κ. Βορέας, από πλευράς της παράταξης του σημερινού Δήμαρχου. Η πλειοψηφία της Επιτροπής αποτελούνταν, όπως ο νόμος προβλέπει, απ΄ τους συμβούλους της πλειοψηφίας του τότε Δημάρχου. Όσον αφορά τις οφειλές τού “ΚΑΦΕ” στον Λόφο του Προφήτη Ηλία, έγιναν ταχύτατα όλες οι απαιτούμενες και νόμιμα προβλεπόμενες νομικές ενέργειες απ΄ την Νομικό Σύμβουλο του Δήμου, για την διασφάλιση των συμφερόντων του (αγωγή για καταβολή των οφειλομένων – έξωση – κατάσχεση κλπ.).

Δεν ξέρω αν τα οφειλόμενα ήταν 1.200.000 λιγότερα ή περισσότερα. Υποψιάζομαι όμως ότι ο κος Βλάχος, θάχει κάποιον δικό του “νόμο”, τον οποίο δεν εφαρμόσαμε, όπως πχ. και ενδεχόμενα θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε και εισπράξουμε ό,τι οφειλόταν, χρησιμοποιώντας μεθόδους και πρακτικές της γνωστής σε όλους “άγριας δύσης”, όπως φαίνεται ότι εξυπονοεί. Δυστυχώς όμως δεν το κάναμε και οφείλουμε να του ζητήσουμε… “συγνώμη” γι΄ αυτό.

Δύο τελευταία πράγματα: 1) τα “πρακτικά” του Δημοτικού Συμβουλίου θα τον βοηθήσουν να δει τι ψήφισα και τι είπα για την παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου του Δαφνιού. Με τα δικά του “σανσκριτικά”, που φαίνεται ότι ξέρει πολύ καλά, η τοποθέτηση μου και η ψήφος μου υπέρ της ανανέωσης της παραχώρησης στον Δήμο, έγινε “ψήφος μου υπέρ του Κήπου, και κατά του Δήμου”!!! 2) Προφανώς αγνοεί ο κος Βλάχος ότι πριν υπάρξει καν το “κατακάθι της δημοσιογραφίας ” (κατ΄ αυτόν), δηλαδή ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, που ανέλαβε “εργολαβία” για να με κάνει γνωστό απ΄ την τηλεόραση, το 1978 εκλέχτηκα 1ος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του αείμνηστου Δημάρχου Δημ. Σκαμπά. Φαίνεται ότι ο Τριανταφυλλόπουλος θα διέθετε κάποιες υπερφυσικές ικανότητες από τότε, και με προωθούσε με αόρατο τρόπο, δίχως να το γνωρίζω…

Τέλος θα ήθελα να πω σε κάθε καλόπιστο συνδημότη και κάτοικο αυτής της πόλης ότι είναι θεμιτό, λογικό και έχει κάθε δικαίωμα ν΄απαιτεί απ΄τον κάθε εκλεγμένο με την ψήφο του, εξηγήσεις για τις δράσεις του και τις επιλογές του, τόσον στα δημοτικά όσον και στα γενικότερα πολιτικά δρώμενα, με την αναγκαία και ικανή προϋπόθεση να γνωρίζει, έστω και στοιχειωδώς, το θέμα ή το ζήτημα για το οποίο ρωτάει η ζητάει εξηγήσεις. Διαφορετικά, δικαιούμαι να συμπεράνω εύλογα, ότι τα δήθεν ερωτήματα, οι “απορίες” και οι απαιτούμενες εξηγήσεις υπηρετούν και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς και στόχους.

Επιθυμώ, τα παραπάνω γραφόμενά μου να είναι τα τελευταία, σ΄ αυτόν τον “διάλογο βρόμικου πολέμου”, που ανοίχτηκε και επειδή τόσον ο “διάλογος” αυτός καθαυτός, όσον και ο κος Βλάχος, είναι δύσκολο να καταλάβουν το “μέγεθος της βλάβης, που προκαλούν και οι δύο στην Συρία” (όπως θα έλεγε ο ποιητής), με περισσή φρόνηση και σύνεση, προειδοποιώ τον κάθε κακόπιστο και όχι πράγματι αφελή ή αδαή, ότι το επόμενο βήμα μου, εάν και εφόσον προκληθώ, θα είναι η προσφυγή μου στο αρμόδιο όργανο της Πολιτείας, που ακούει στο όνομα Εισαγγελέας, για την αποτροπή στο μέλλον κάθε προσβολής της προσωπικής και κοινωνικής τιμής και υπόληψής μου.

Κώστας Ασπρογέρακας δικηγόρος

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button