ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κόσμος και χαμόγελα στην “πρώτη” τού Βαγγέλη Ντηνιακού

Το ραντεβού δόθηκε, στην Στρατάρχη Καραϊσκάκη, όπου εκατοντάδες μέλη και φίλοι της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» ήταν  στην πρώτη συγκέντρωση τού Βαγγέλη Ντηνιακού που πραγματοποιήθηκε σε ανοικτό χώρο. O επικεφαλής της παράταξης ανέπτυξε τον προβληματισμό του για το Χαϊδάρι του σήμερα και εξήγησε τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του. Σαν έκπληξη επιφύλαξε την εξαγγελία συγκοινωνιακής μελέτης για την τοπική συγκοινωνία, ως απάντηση στο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη.   

τού Βαγγέλη ΝτηνιακούΑφορμή της εκδήλωσης (19 Οκτωβρίου) ήταν η επίσημη έναρξη της λειτουργίας των γραφείων του συνδυασμού. Αυτό που σημειώσαμε ήταν ότι έδωσαν το παρόν πολλοί νέοι άνθρωποι, γεγονός που οφείλεται στην προσπάθεια που κάνει ο Βαγγέλης Ντηνιακός να φτιάξει έναν νεανικό συνδυασμό. Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό της εκδήλωσης, που δικαιολογεί τα χαμόγελα ικανοποίησης των στελεχών του συνδυασμού, ήταν η παρουσία Χαϊδαριωτών που στις δημοτικές εκλογές του 2014 υποστήριξαν αντίπαλα δημοτικά στρατόπεδα, ακόμη και ως υποψήφιοι σε συνδυασμούς.

Μετά από ένα δυνατό χειροκρότημα ο υποψήφιος δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του μιλώντας για το παρόν του Δήμου: «Πιστεύω πως κανείς από εμάς δεν είναι ικανοποιημένος από αυτό που ζούμε στο Χαϊδάρι τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για την πόλη, να προχωρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ψηλά. Η εικόνα του Χαϊδαρίου στην καθαριότητα είναι κακή, ίσως είμαστε ο χειρότερος Δήμος, σε σημείο που να κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Ο δημοτικός φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Ιστορικά και δημοτικά κτήρια, αθλητικοί χώροι, είναι αφημένα στην τύχη τους». Και σημείωσε: «Η σημερινή δημοτική αρχή, που ήταν 20 χρόνια στην αντιπολίτευση και η μοναδική που κλείνει πέντε χρόνια στη διοίκηση, τι έχει κάνει; Προσπαθεί τους τελευταίους έξι μήνες να ρίξει κάποια βεγγαλικά». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο δάνειο που υπέγραψε για την καθαριότητα, ενώ μίλησε και για μικροεξυπηρετήσεις.

“Από την άλλη”, συνέχισε ο κ. Ντηνιακός, “η αντίδραση της δημοτικής αρχής πολλές φορές είναι και άσχημη, φτάνοντας σε σημείο να ψεύδεται προκλητικά”. Ενδεικτικά παρουσίασε κάποιες απαντήσεις που έλαβαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ο κ. Ντηνιακός τις χαρακτήρισε ψευδείς. Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη φημολογία των τελευταίων ημερών, πως ο Δήμος Χαϊδαρίου θα καταβάλει κατ’ εξαίρεση 13ο και 14ο μισθό στους εργαζόμενους του, κάτι που αποδείχθηκε παραπληροφόρηση. «Γίναμε πανελληνίως ρεζίλι με αυτό», θεώρησε ο κ. Ντηνιακός.

τού Βαγγέλη Ντηνιακού

Ανέπτυξε ακόμα και το θέμα της υπό κατασκευή πεζογέφυρας στο Παλατάκι: “Μπορεί να μην κάναμε κάποιες νομικές ενέργειες, όπως κάποιοι δημότες, αλλά δε μείναμε αμέτοχοι. Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το θέμα της χωροθέτησης και των συγκεκριμένων σχεδίων και συμβάλλαμε στην τροποποίηση των αρχιτεκτονικών. Η δημοτική αρχή σε τι συνέβαλε, όταν εξαρχής επέμενε στο αρχικό σχέδιο;» ήταν η πρόταση του Βαγγέλη Ντηνιακού.

«Δουλεύουμε για ένα καλύτερο Χαϊδάρι και από τη θέση της αντιπολίτευσης»

Στη συνέχεια χαρακτήρισε το ρόλο της παράταξής του, από τη θέση της αντιπολίτευσης, ως εποικοδομητικό και δημιουργικό. Υπενθύμισε την πρόταση για την κήρυξη του Στρατοπέδου ως χώρου ιστορικής μνήμης και της απόδοσης των 66 στρεμμάτων και της ακτής Σκαραμαγκά στο λαό του Χαϊδαρίου. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ηλεκτρονική εφαρμογή «Haidari Agenda», μέσα από την οποία δίνεται βήμα στον πολίτη και μπορεί να καταθέσει τις δικές του προτάσεις. Μάλιστα πανελλαδικά ήταν και η μοναδική παράταξη μειοψηφίας που απέσπασε ασημένιο βραβείο στα Best City Awards. Παράλληλα έχουν τοποθετήσει σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης σύστημα δωρεάν Wifi, με 4.500 μοναδικούς χρήστες κάθε μήνα. «Την επόμενη μέρα έχουμε να κάνουμε περισσότερα», πρόσθεσε ο κ. Ντηνιακός.

«Έχουμε πακέτο λύσεων για το κυκλοφοριακό»

Για το τέλος άφησε την είδηση της ημέρας. Αφού αναφέρθηκε στο τεράστιο συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης, ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη σύνδεση του ΜΕΤΡΟ «Αγία Μαρίνα» με το Χαϊδάρι, ανακοίνωσε πώς η παράταξή του έχει εκπονήσει πλήρη συγκοινωνιακή μελέτη. “Παράλληλα δεν υπονομεύεται η προσπάθειά μας να έρθει το Μετρό στο Χαϊδάρι με την επέκταση της γραμμής 4 όπως έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα”, υπογράμμισε.

Κλείνοντας, ανάφερε πως επτά μήνες πριν την μεγάλη αυτοδιοικητική αναμέτρηση, αποφάσισαν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν ένα χώρο, που θα είναι το «σπίτι, όλων των Χαϊδαριωτών». «Ο δημότης θα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει την πόρτα του και να μιλήσει, τόνισε για τα προβλήματα και να καταθέσει τις απόψεις του”, τόνισε. Το γραφείο παράλληλα θα λειτουργήσει ως χώρος εργασίας όπου μαζί με τα μέλη της παράταξης και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα της παράταξης.

«Θα τα είχα παρατήσει αν…»

Παράλληλα βέβαια θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις της παράταξής του στις γειτονιές. Μαζί με τους δημότες θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα, ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα στο Χαϊδάρι.

τού Βαγγέλη Ντηνιακού

«Κανείς δεν περισσεύει. Σας καλώ όλους να είστε παρόντες σε αυτό τον αγώνα, προκειμένου το Χαϊδάρι να φτάσει ψηλά», είπε και χειροκροτήθηκε. Και κατέληξε: «Αν δεν το πίστευα ότι είναι εφικτές οι λύσεις που επιδιώκουμε για την πόλη μας, δεν θα ασχολιόμουν άλλο με τα κοινά. Το Χαϊδάρι μπορεί και έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει, όχι μόνο στη Δυτική Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα».

Μετά το τέλος της ομιλίας του πάρα πολλοί έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και να δηλώσουν παρόντες στην αυτοδιοικητική μάχη.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Κόσμος και χαμόγελα στην "πρώτη" τού Βαγγέλη Ντηνιακού 5

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button