ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Korytsa’s river”, Χαϊδάρι – Video

“Αυτό που βλέπετε είναι μετά από νεροποντή 15 λεπτών… Τι άλλο μπορεί να πούμε. 15 λεπτά δρόμος για να πνιγούμε…” Η απελπισμένη συμπολίτισσα Εριφύλη Τσουκαλά μας στέλνει μια ακόμη ανταπόκριση από την οδό Κουρυτσάς, που δεν θα ήταν υπερβολή πια να την αποκαλούμε “ποταμό Κορυτσάς”.

Θα πει κανείς “τόσα χρόνια συμβαίνει αυτό, δεν βαρεθήκετε να τα λέτε;”. Όχι, δεν βαριόμαστε. Πολύ περισσότερο διότι όχι μόνο έχουν εξαγγελθεί τα έργα που θα λύσουν το πρόβλημα στην Κορυτσάς και σε όλο το Χαϊδάρι, αλλά έχουν ξεκινήσει κιόλας, αλλά -φευ- μετά πό λίγες μέρες σταμάτησαν λόγω “αστοχίας” της μελέτης! Λοιπόν, “δώσε κλώτσο να γυρίσει, η μελέτη ν’ αρχινήσει!” Τι στο καλό κάνουν από το 2018 που πάγωσε η ζωτικής σημασίας παρέμβαση;

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι μιλάμε για τον μεγάλο συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων κάτω από τη Λ. Αθηνών, έργο που… κοντεύει να ενηλικιωθεί από τότε που αναφέρεται σαν “πρώτης ανάγκης”, μια και θα αντιμετωπίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα σχεδόν σε όλο το Χαϊδάρι. Το 2018 το έργο μετά βαΐων και κλάδων ξεκίνησε στα όρια με το Αιγάλεω, με στόχο να φτάσει στην οδό Πύλου, στο Δάσος, αλλά σε τρεις μέρες σταμάτησε γιατί έπεσε πάνω σε “αχαρτογράφητο” αγωγό αποχέτευσης. Από τότε “ούτε φωνή ούτε ακρόαση”.

Το video τράβηξε η κ. Τσουκαλά από την πόρτα του σπιτιού της.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης έχει κάτι να πει στους πολίτες που αντιμετωπίζουν κάθε τόσο αυτό το ποτάμι μπροστά στις πόρτες τους; Ας θυμηθούμε ακόμη ότι στην οδό Κορυτσάς βρίσκεται ένα δημοτικό σχολείο και το Κολυμβητήριο της πόλης.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ: Πνίγεται στη γραφειοκρατία το αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button